Δεκτή η τροπολογία για κατάργηση δομών και φορέων με Προεδρικά Διατάγματα

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει ότι η κατάργηση ή η συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων μπορεί να γίνεται με προεδρικά διατάγματα.

Η τροπολογία έγινε δεκτή με ονομαστική ψηφοφορία, έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με 52 ψήφους υπέρ και 39 κατά, ενώ πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν «παρών».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμυνόμενος της τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, έκανε λόγο για «ολοκληρωμένη συνεκτική προσπάθεια για την οργάνωση των δομών των υπουργείων. Θα έχουμε 17 ομοιόμορφα διατάγματα, που θα ρυθμίζουν τις δομές τους» είπε. 


Εξαπέλυσε δε επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσάπτοντάς τους ότι δεν θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια.

«Αν άκουγε κάποιος μόνο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αγορεύουν, θα πίστευε ότι η κυβέρνηση κινείται στα όρια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» είπε.

Την τροπολογία επέκρινε όμως και ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας ότι με την επίμαχη τροπολογία παρακάμπτεται ο έλεγχος της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε την τροπολογία «κατάπτυστη».

Ο Ν. Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων την περιέγραψε ως «άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι χιλιάδες απολύσεις, που πρόκειται να γίνουν».

«Με προκλητικό τρόπο πάει η κυβέρνηση να λύσει τα χέρια της για τα αντιλαϊκά μέτρα, που θα πάρει, απολύοντας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54