Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2014



Η Υγεία εκτός της κυβερνητικής ατζέντας

Με αφορμή τα προβλήματα της Παιδιατρικής Κλινικής Καρδίτσας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μιχαλάκης σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι η μη εξεύρεση λύσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο προσδοκίας ότι θα ανασχεθεί η πορεία κατεδάφισης και των τελευταίων υπολειμμάτων της δημόσιας περίθαλψης και του κοινωνικού κράτους. Η συγκεκριμένη κλινική αντί να αναβαθμιστεί αποσύρεται από τις εφημερίες λόγω έλλειψης γιατρών, κάτι που συνεπάγεται τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των παιδιών του νομού Καρδίτσας, αφού δε θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες στην ώρα της ανάγκης, αλλά θα πρέπει να μετακινούνται σε νοσοκομεία όμορων νομών. Ο κ. Μιχαλάκης τονίζει ότι η υγεία είναι τελείως εκτός της άμεσης κυβερνητικής ατζέντας, πολύ περισσότερο δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες η επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου της Καρδίτσας.

Σύσκεψη φορέων για τον Αχελώο

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και το Σωματείο Εργαζομένων στα έργα εκτροπής του Αχελώου διοργανώνουν αύριο, στις 12 το μεσημέρι σύσκεψη με τους φορείς του νομού Καρδίτσας με στόχο το συντονισμό δράσεων πίεσης ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο.

Εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συγκέντρωση οργανώνει στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, το Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας, για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε η Ν.Ε Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η δικαστική δίωξη βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη σειρά εγκληματικών και δολοφονικών επιθέσεων υπήρξε μια θετική εξέλιξη και μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός, ιδίως όταν στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενσωματώσει στη ρητορεία και την πρακτική τους στοιχεία της ιδεολογικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής και όταν διαφαίνεται η πρόθεσή της να υιοθετήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ρίχνει την εγκληματική οργάνωση στα «μαλακά».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ και η ΤΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ στην οποία επισημαίνεται ότι ο ναζισμός είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος. Με αφορμή δε τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την ερχόμενη Τρίτη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΠΕΔΚ εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση» του Ρατζανί Πάλμε Ντατ. Την παρουσίαση θα κάνει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Επιστρέφει στην Ιερά Μονή Πετρίλου η δίζωνη εικόνα της Παναγίας

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την επαναφορά της Δίζωνης Ιεράς Εικόνας της Γενέσεως και της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Πετρίλου. Η εικόνα, η οποία χρονολογείται από το 18ο αιώνα, είχε κλαπεί το 2006 μαζί με άλλες 6 εικόνες. Σε συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας, της Ιντερπόλ και της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, η εικόνα επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αγγλία όπου βρέθηκε το 2012 και έκτοτε φυλάσσονταν στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών. Θα επιστρέψει στο φυσικό της χώρο, την Ιερά Μονή Πετρίλου, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 4 το μεσημέρι.

Εγκαινιάζεται σήμερα η 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Αφιερωμένη στον αγώνα κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών είναι η 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν σήμερα, στις 8.30 το βράδυ στο άλσος του Παυσίλυπου. Στην εκθεσιακή αγορά συμμετέχουν πιστοποιημένοι βιοκαλλιεργητές από όλη την Ελλάδα, καθώς και χειροτέχνες. Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει εκδηλώσεις που αφορούν την οικολογία και το περιβάλλον, τη γεωργία, το νερό, την ανακύκλωση, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Μουσικά και θεατρικά σχήματα θα ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες, ενώ θα προβληθούν και ενημερωτικές ταινίες.

Επιλογή από 70 έργα του Δημήτρη Γιολδάση στη Δημοτική Πινακοθήκη

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Καρδίτσας  παρουσιάζει μία καινούρια έκθεση. Παράλληλα με την μόνιμή της έκθεση προτείνει μία ακόμη επιλογή από 70 έργα. Τα έργα αυτά ανήκουν στην δική της εικαστική συλλογή και προέρχονται από τα έργα του Δημήτρη Γιολδάση που συντηρήθηκαν πρόσφατα. Η έκθεση αυτή λειτουργεί σαν ένα συμπυκνωμένο δείγμα της δουλειάς του γνωστότερου ζωγράφου της Καρδίτσας. Προβάλλει τα βασικά θέματα που τον απασχόλησαν, τους πειραματισμούς, στους οποίους δοκιμάστηκε, και τους σταθμούς, από τους οποίους πέρασε στη διαμόρφωση της εικαστικής γραφής του. Η έκθεση αυτή -μαζί με άλλη μία που πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2014 κι άλλες δύο που προηγήθηκαν το 2013- αποτελεί μία επετειακή εκδήλωση μνήμης και απόδοσης σεβασμού και τιμής στον πιο γνωστό και καταξιωμένο καλλιτέχνη που γεννήθηκε και έζησε στην περιοχή μας, καθώς την προηγούμενη χρονιά συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Γιολδάση (1897 - 1993). Με την ενότητα αυτή ολοκληρώνεται εξάλλου η παρουσίαση των έργων του που συντηρήθηκαν πρόσφατα μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18/09/2014 - 10:48