Ειδησεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-21-9-2014

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γονείς, μέχρι να…ανοίξει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου


Την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου, με θέμα την πορεία και εξέλιξη των έργων αποκατάστασης του κτιρίου. Μετά από την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης του έργου και την θέση που έλαβαν οι Αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, προέκυψαν οι δεσμεύσεις-διαβεβαιώσεις από πλευράς των αρχών και των παρευρισκόμενων αρμοδίων υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, ότι το αργότερο την Τετάρτη 24/09/2014 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός και η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, οι γονείς αποφάσισαν τα εξής: Αποχή από τα μαθήματα της απογευματινής βάρδιας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου μέχρι την Δευτέρα 22-09-2014. Παράσταση όλων των γονέων καθημερινά μέχρι και την Δευτέρα 22/09/2014 και ώρα 13:45 έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείου Ζακύνθου. Εξακολούθηση της στενής παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου..Νέα Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 22-09-2014 και ώρα 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που θα έχουν λάβει χώρα και την οριστικοποίηση της ημερομηνίας πραγματοποίησης του αγιασμού. Να σημειωθεί ότι επειδή δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα οι εργασίες αποκατάστασης του 2ο Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου, οι γονείς κλήθηκαν να μεταφέρουν… προσωρινά τα παιδιά τους, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να κάνουν εκεί τα μαθήματά τους και μάλιστα σε απογευματινή βάρδια!

Σε δικηγόρους καταφεύγει η νέα Δημοτική Αρχή, για το έργο «φάντασμα» του κλειστού γυμναστηρίου!
Την πρώτη της συνεδρίαση, πραγματοποίησε η νέα Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου, υπό την προεδρία του Δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σημαντικότερο θέμα που απασχόλησε, ήταν ένα έργο που ποτέ δεν έγινε, όμως, ο ανάδοχος ζητάει το ποσό των 70.000 ευρώ! Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο Τ10, το οποίο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα "ΕΛΛΑΔΑ 2004". Η πρόταση αυτή είχε δημοπρατηθεί και προέκυψε ανάδοχος. Δεν έγινε, όμως, καμία εργασία, αλλά παρόλα αυτά ο ανάδοχος θέλει το προαναφερόμενο ποσό ως... αποζημίωση. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει το θέμα σε δικηγόρο, προκειμένου η απαίτηση αυτή να αντιμετωπιστεί νομικά και να γίνει η απαιτούμενη έρευνα. 
Αντιμέτωπος με πρόστιμα, ο Δήμος, για την έλλειψη...ναυαγοσωστών στις παραλίες του νησιού  
Επίσης, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου, βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις και για το ζήτημα, που αφορά τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει στο Δήμο, επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, το Λιμεναρχείο, για την έλλειψη ναυαγοσωστών στις παραλίες.  Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος είχε προβεί σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για να πάρει ναυαγοσώστες, όμως δεν παρουσιάστηκε κανείς.  Ο κ. Νίκος Ακτύπης (μειοψηφία) τόνισε πως είναι απαράδεκτο ο Δήμος να έχει την ευθύνη για  όλα και να καλείται να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα. Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι οι περισσότερες παραλίες παραχωρούνται στα ξενοδοχεία και πρόσθεσε ότι από εδώ και στο εξής, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θα έχουν την υποχρέωση να τοποθετούν ναυαγοσώστες, ούτως ώστε να μην "αιμορραγεί" οικονομικά ο Δήμος. Τελικά, ελήφθη η απόφαση και το εν λόγω ζήτημα να ανατεθεί σε νομικό, προκειμένου να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία. 
«Δεν χάθηκαν οι γαλάζιες σημαίες», υποστηρίζει ο πρώην Αντιδήμαρχος Αλυκών
Να σημειωθεί, ότι ο κ. Σπύρος Βούτος(μειοψηφία), όπως, αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, χαρακτήρισε ανυπόστατα τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Δημοτική Ενότητα Αλυκών έχει χάσει τις γαλάζιες σημαίες που είχαν οι ακτές της. Ο ίδιος, σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πρόσθεσε πως αντίθετα η συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα έχει αποσπάσει έπαινο από αναπηρικά κινήματα για την προσβασιμότητα που υπάρχει στις παραλίες του Αλικανά και των Αλυκών.
Έγγραφο Δήμου στο Λιμενικό Ταμείο, για να εφαρμοστούν οι κανονισμοί στην παραλιακή ζώνη της πόλης…
Έγγραφο στο Λιμενικό Ταμείο, απέστειλε ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, προκειμένου να εφαρμοστεί η κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους στην παραλιακή ζώνη της πόλης του νησιού. Στην επιστολή-που δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ-αναφέρονται τα ακόλουθα: "Δεδομένου ότι, η παραλιακή ζώνη αποτελεί την πρώτη εικόνα του νησιού μας, την οποία αντικρίζουν οι δια θαλάσσης επισκέπτες καθώς και ζώνη περιπάτου για τους συμπατριώτες μας, παρακαλούμε, όπως προβείτε στον ευπρεπισμό αυτής (καθαριότητα, βάψιμο ξύλινων παγκακίων, ηλεκτροφωτισμό λιμανιού, αποκατάσταση κιγκλιδωμάτων Στήλης Πεσόντων και πλατείας Σολωμού, στο χώρο που βρίσκεται στη δικαιοδοσία σας, έλεγχο και εφαρμογή της κανονιστικής διάταξης χρήσης κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π.).  Οι προαναφερθείσες εργασίες πρέπει να λάβουν χώρα άμεσα, τόσο για την επίτευξη καλαίσθητης παρουσίασης της οδού Λομβάρδου, καθώς και εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου". Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Δήμος είναι στη διάθεση του Λιμενικού Ταμείου, για οποιαδήποτε βοήθεια. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21/09/2014 - 14:34