Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Ειδήσεις ΕΡΑ Κομοτηνής  23/9/2014


Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Θράκη

Από χθες βρίσκεται στη Ροδόπη και νωρίτερα στον Έβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μεγάλο ήταν το πλήθος των πιστών που έσπευσε να παρευρεθεί στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή και η προσλαλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων.

Επίσης χθες το απόγευμα αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτωρα του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών.

Σήμερα ο Παναγιότατος στις 10 το πρωΐ θα επισκεφθεί και θα παρακολουθήσει  εκδήλωση των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που γίνεται προς τιμήν του.

Στις 11 το πρωΐ θα επισκεφθεί τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδη.
Στις 12 θα επισκεφθεί την Αρχιερατική έδρα της περιφέρειας, δηλαδή το Δήμο Μαρώνειας-Σαππών, όπου θα τον προσφωνήσει ο Δήμαρχος Ιωάννης Σταυρίδης.
Στις 5 το απόγευμα θα επισκεφθεί την Αρμένικη Εκκλησία.
Στις 6 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Δήμο Ιάσμου και θα ακούσει την προσφώνηση του Δημάρχου Καδή Ισμέτ, ενώ  στις 6:30 θα αναχωρήσει για την Ξάνθη.

Γ. Σταυρίδης: «Το Χρυσάφι είναι ο Τόπος μας»

Τ. Παπαγεωργίου- Σαράντης Δημητριάδης: Αν προχωρήσουν οι Χρυσοθήρες…θα πρέπει να φύγουν οι κάτοικοι…»

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Δήμου Μαρώνειας-Σαππών, με θέρμη ανταποκρίθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο ο  Δήμος και  η Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας Χρυσού, Ροδόπης-Έβρου, για τη σημασία του Νερού στη Ζωή μας!

Υπογραμμίζεται ότι ήταν η  πρώτη  εκδήλωση της νέας Δημοτικής Αρχής και του νέου Δημάρχου Γιάννη Σταυρίδη και το δυναμικό μήνυμα που εκπέμφθηκε από πλευράς του, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά ότι, το πραγματικό  χρυσάφι είναι ο Γεωργικός-Κτηνοτροφικός Τομέας του τόπου, η Γεωθερμία και ο Τουρισμός!

Βασικός εισηγητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σαράντης Δημητριάδης, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός στο ότι ΝΑΙ η μεταλλευτική δραστηριότητα, είναι επικίνδυνη για τον υδροφόρο ορίζοντα!!! Όπως υπογράμμισε, ειδικά στην περιοχή μας που τα μεταλλεύματα είναι θειούχα, εγκυμονεί ο τεράστιος κίνδυνος της ΟΞΙΝΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ. Δηλαδή όταν το θειούχο μετάλλευμα έλθει σε επαφή με τον αέρα, δημιουργείται αυτόματα θεϊκό οξύ(σ.σ. βιτριόλι) και όλο αυτό κατευθύνεται στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

Κάτι που επίσης έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να προβληματισθούν σοβαρά, είναι η αναφορά του κ. Δημητριάδη, ότι στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) (σ.σ. που την διάβασε ο Καθηγητής) για την αξιοπιστία της, ως προς τις μετρήσεις και τα συμπεράσματα για την σύσταση των  λιμνών τελμάτων(σ.σ. εκεί δηλαδή που θα εναποτίθενται τα υπολείμματα από την όλη διαδικασία). «Σύμφωνα με την ΜΠΕ την οποία δυστυχώς την υπογράφουν και ξένοι οίκοι υποστηρίζουν ότι στα τέλματα θα υπάρχει 99% χαλαζίας, αυτό το πυριτικό ορυκτό. Σε ότι αφορά την χημική σύσταση όμως κάνουν λόγο για το διοξείδιο του πυριτίου, κατά 78%... Φυσικά και αυτό δεν ευσταθεί…Αν το έγραφαν οι φοιτητές μου θα τους έκοβα στη στιγμή…Η λίμνη τελμάτων να ξέρετε ότι είναι μία όξινη σούπα με Αρσενικό, Μόλυβδο, Ψευδάργυρο και άλλα τοξικά κατάλοιπα(σ.σ. τα οποία θα λειτουργούν ως μία βραδυφλεγής βόμβα, που θα απειλεί να σκάσει σε κάθε σεισμό, θεομηνία κ.α.)

Μέσα σε όλους τους κινδύνους ο κ. Δημητριάδης πρόσθεσε και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η περιοχή και από την ανάλογη εγκατάσταση του Περάματος στον Έβρο.

Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός»

Χρήστος Παρασχούδης: «Ξύπνησε ο Αγωγιάτης…Ήρθε η ώρα του Αγρότη»

«Απαιτείται Παιδεία-Σκέψη-Συλλογικότητα στην οργάνωση των Αγροτών»

Να μπουν επιτέλους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, προκειμένου να μπορούν να επιλύονται τα  προβλήματα των Αγροτών(σ.σ. ο όρος συμπεριλαμβάνει τους Μελισσοπαραγωγούς, τους Δασεργάτες και τους Αλιείς), αλλά και των Κτηνοτρόφων, αποφάσισαν οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι με την ίδρυση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος (ΑΚΚΕΛ).

Η επίλυση των προβλημάτων από ανθρώπους που γνωρίζουν και πονούν το αντικείμενο θα σημάνει την επαναχάραξη  μίας Εθνικής Στρατηγικής για τον Πρωτογενή Τομέα στην Ελλάδα, όπου θα στηρίζονται τα τοπικά προϊόντα σε τοπικό επίπεδο, θα υπάρχει τοπική εφοδιαστική αλυσίδα(κατανάλωση τοπικών προϊόντων μεταξύ διαφορετικών επαγγελματιών) και θα μπορεί σε κάθε τόπο να υπάρχει συνδυασμός μεταξύ του Πρωτογενούς Τομέα και του Τουρισμού, δηλαδή οι τουρίστες να γεύονται στα ξενοδοχεία και στις μονάδες εστίασης τα τοπικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία και όχι προϊόντα εισαγωγής.

Αυτό αυτομάτως θα οδηγήσει σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στους τομείς παραγωγή-μεταποίηση-διάθεση  τοπικών προϊόντων.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Θρακών Αμνός, Χρήστος Παρασχούδης, κάλεσε τους Αιγοπραβατοτρόφους της Θράκης να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και επιτέλους με την άσκηση πίεσης προς τους αρμόδιους να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα, όπως δημιουργία Ζωνών Γάλακτος,(σ.σ δηλαδή να αποκτήσει ο Συνεταιρισμός δικές του Παγολεκάνες, ψυγεία, σταθμό συγκέντρωσης γάλακτος). «Είμαστε η μοναδική Χώρα στον κόσμο που οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι δεν καθορίζουν τις τιμές των προϊόντων τους, ούτε το χρόνο αγοράς. Αυτά επιτρέπουμε να τα καθορίζουν οι μεσάζοντες και οι έμποροι. Είμαστε η μοναδική Χώρα όπου δεν υπάρχουν Διεπαγγελματικές οργανώσεις. Είμαστε η μοναδική Χώρα που οι Κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να έχουν τυροκομεία, όπως οι συνάδελφοί τους στην ΕΕ, και να πωλούν τα προϊόντα τους, γιατί η Ελληνική Πολιτεία τους αντιμετωπίζει  ως Βιομήχανους και πρέπει να έχουν βιολογικό καθαρισμό!!!

Πρώτα εμείς Αγρότες και Κτηνοτρόφοι θέλουμε να έχουμε φθηνό προϊόν και να το διαθέσουμε στους καταναλωτές. Προϊόν πιστοποιημένο και σε καλή τιμή.

Απαιτείται λοιπόν Παιδεία-Σκέψη-Συλλογικότητα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παρασχούδης.

Εκδήλωση για την  Τοπική Ανάπτυξη στις 25 Σεπτεμβρίου

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου η οργάνωση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Φιλαδελφία, για την Τοπική Ανάπτυξη και την Επανεκκίνηση της Εθνικής Οικονομίας που μπορεί να γίνει με βασικό άξονα την παραγωγή Αγροδιατροφικών προϊόντων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο του Δήμου Κομοτηνής και ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος (ΑΚΚΕΛ) Βάκης Τσιομπανίδης και ο συνεργάτης του Αγρόραμα, Δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαηλίδης.

«Το στοίχημα αυτό που αφορά την επανεκκίνηση της Εθνικής Οικονομίας, στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, αγοραστικού κοινού-Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Το αγοραστικό κοινό θα ζητά και εμείς θα παράγουμε. Γιατί πολύ απλά η ΠΑΡΑΓΩΓΗ και η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ είναι το κλειδί που θα μας οδηγήσει έξω από το τέλμα της κρίσης. Δεν είναι δυνατόν η Χώρα μας η Ελλάδα που την ευλόγησε  με αυτό το κλίμα και τον ήλιο ο Θεός, να μην παράγει, καθημερινά να σταματά και μια παραγωγή…Να επιβάλλουμε ΦΠΑ στο 13% ενώ γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία να έχει 4% και η Ισπανία 6%, κάνοντας απρόσιτα τα Ελληνικά προϊόντα. Να εξαρτιόμαστε ολοένα και πιο πολύ από τις αγορές του εξωτερικού και να εξωθούμαστε συνεχώς σε αυτό το αδιέξοδο…Γιατί άραγε δεν ξεσηκώθηκε  ο καταναλωτικός κόσμος με την γάλα 7 ημερών; Πίνουν γάλα, ή άσπρο νεράκι;», σημείωσε ο κ. Τσιομπανίδης.

Ακόμα και απεργία… πείνας από  Κτηνοτρόφους για να  τους ακούσουν

Μέχρι και σε απεργία… πείνας σκέφτονται να καταφύγουν οι Κτηνοτρόφοι της Ροδόπης, καθώς σε ποσοστό περίπου 50% δεν έχουν δοθεί οι Εξισωτικές αποζημιώσεις στους Κτηνοτρόφους.

Οι Κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν τις συγκεκριμένες πρακτικές της επιλεκτικής καταβολής των χρημάτων, σε μια προσπάθεια να διασπάσουν το μέτωπο της διαμαρτυρίας μεταξύ τους…

Το θέμα της ακραίας αυτής κινητοποίησης θα τεθεί στην συνέλευση που θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες…

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης και Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, ο ιός της Ευλογιάς θερίζει τον Έβρο και ο Καταρροϊκός Πυρετός στη Ροδόπη. Οι μισοί πλέον Κτηνοτρόφοι στη Ροδόπη έχουν προσβληθεί από τον Καταρροϊκό Πυρετό και μόνοι τους προσπαθούν επισκεπτόμενοι τους ιδιώτες Κτηνιάτρους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, αγοράζοντας και καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά για εντομοαπωθητικά και αντιβιοτικά.

«Απευθύνουμε έκκληση στην Περιφέρεια και στους Δήμους να μας βοηθήσουν όσο μπορούν στους ψεκασμούς, μια και η Πολιτεία δεν μας αποζημιώνει όπως θα έπρεπε…Ακούτε καλά και εμπεδώστε το τοπικοί άρχοντες και καταναλωτές: Αφανίζεται η Κτηνοτροφία και στόχος είναι να σταματήσει εντελώς η παραγωγή και να γίνονται αθρόες εισαγωγές γάλακτος και κρεάτων από το εξωτερικό. Είναι κάτι που αφορά το διατροφικό μας μέλλον αλλά και το μέλλον της Κτηνοτροφίας στην Ελλάδα. Είναι κάτι που μας ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Μαργαρίτης.

Πρόγραμμα 194 εκατ. ευρώ για 11.116 Νέους Αγρότες.

Γιώργος Καρασμάνης: «Η ανανέωση της υπαίθρου αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα»

Ενισχύσεις ύψους 194.329.500 ευρώ για μια πενταετία θα λάβουν 11.116 παραγωγοί ως 40 ετών οι οποίοι εντάσσονται στο καινούργιο πρόγραμμα των «Νέων Γεωργών».

Για πρώτη φορά μάλιστα εντάσσονται σε πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών, οι επιλαχόντες. Και αυτό έγινε μετά από επίμονη και συστηματική προσπάθεια του Υπουργείου, υπό τις κατευθύνσεις του κ. Καρασμάνη. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να ενταχθούν πλήρως ως δικαιούχοι 3.224 επιλαχόντες και να διασφαλιστεί ένα ποσό της τάξης των 54,4 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε οι εντασσόμενοι να ανέλθουν στους 11.116 δικαιούχους με 194,39 εκατ. ευρώ συνολικό ποσό ενίσχυσης στο πρόγραμμα.  

Οι πρώτες πληρωμές, θα καλύπτουν το 70% της συνολικής ενίσχυσης (πριμ πρώτης εγκατάστασης)  και ήδη δόθηκε εντολή του Υπουργού, για να προχωρήσουν ταχύτατα οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η καταβολή των ποσών που δικαιούται ο κάθε παραγωγός. Στόχος του υπουργείου είναι να αποδοθεί το 70% του πριμ πρώτης εγκατάστασης, δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 136 εκατ. ευρώ, μέσα στο 2014. Οι δυο επόμενες δόσεις (15% εκάστη) θα καταβληθούν μέσα στην πενταετία, όπως άλλωστε προβλέπει και η κοινοτική νομοθεσία. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η τήρηση όλων των δεσμεύσεων του προγράμματος από τους δικαιούχους.

Το νέο πρόγραμμα είναι το πρώτο που υλοποιείται μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, καθώς η τελευταία προκήρυξη για «νέους αγρότες» είχε εκδοθεί  προ τετραετίας. Η νέα προκήρυξη είχε ευρεία απήχηση, ενώ με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισπεύθηκαν όλες οι διαδικασίες για την έγκριση των αιτήσεων που πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, ενώ διασφαλίστηκαν και τα απαιτούμενα κονδύλια προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό και οι επιλαχόντες.

Στο καινούργιο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 έχουν προβλεφθεί κοινοτικά κονδύλια ύψους 240 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος Νέων Αγροτών. Ηδη, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι νέες προκηρύξεις να αρχίσουν να ανακοινώνονται από το 2015.

44,17 εκατ. € με το νέο 5ετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων.
 
Ξεκινά το νέο πενταετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης – μετατροπής αμπελώνων με την απόφαση που υπέγραψε ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης για την ένταξη των πρώτων 1.041 δικαιούχων αμπελουργών οι οποίοι ενισχύονται με 10 εκατ.€.

Για το νέο πρόγραμμα και για την περίοδο 2014-2018 έχουν εξασφαλιστεί για τους παραγωγούς που θα ενταχθούν ενισχύσεις ύψους 44.178.000€. Με την πρώτη απόφαση του Υπουργού Γιώργου Καρασμάνη, οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για 8.083,85 στρέμματα οινοποιήσιμων ποικιλιών. Τα κονδύλια σύμφωνα με τον Εθνικό φάκελο στήριξης του αμπελοοινικού τομέα για την πενταετία 2014-2018 κατανέμονται ανά έτος ως εξής:

•    Για το 2014, ποσό 4.178.000€
•    Για το 2015, 2016, 2017 και 2018,  ποσό 10.000.000€ για κάθε έτος.

Στόχος του προγράμματος είναι η ποιοτική βελτίωση του Ελληνικού αμπελώνα μέσω της υλοποίησης των ακόλουθων δράσεων:

1.    ποικιλιακή μετατροπή συμπεριλαμβανομένου του επανεμβολιασμού
2.    μετεγκατάσταση αμπελώνα σε άλλη θέση
3.    βελτίωση τεχνικών διαχείρισης

Οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. της χώρας από την 1η Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου κάθε έτους, ενώ η χορήγηση της ενίσχυσης γίνεται το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του επόμενου έτους.

Στην περίπτωση μεταφοράς επιπλέον κονδυλίων από άλλα προγράμματα του αμπελοοινικού τομέα, θα γίνει πρόσκληση στους παραγωγούς να υποβάλλουν συμπληρωματικές αιτήσεις με διαδικασία που θα οριστεί από νέα Υπουργική Απόφαση.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι προϋποθέσεις ένταξης, τα κριτήρια επιλεξιμότητας καθώς και επιμέρους προθεσμίες υλοποίησης των δράσεων, περιγράφονται αναλυτικά στην αριθ. 3714/110476/04-09-2014 ΥΑ «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα [(άρθρο 46 Καν. (ΕΕ) 1308/2013]» (Β’ 2443/15-09-2014), η οποία και επισυνάπτεται.

Προκήρυξη  24ωρης  Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας  σήμερα

Εικοσιτετράωρη Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας προκηρύσσει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ δίνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική της κυβέρνησης που ποινικοποιεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες καταδικάζοντας έτσι τα σχέδιά της για την πλήρη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 που έκρινε « παράνομη και καταχρηστική » την Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και « απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα » καταδεικνύει περίτρανα την προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη με αποφάσεις που είναι ικανοποιητικές για την ίδια και εις βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η απεργία αποφασίστηκε για σήμερα γιατί αυτή την ημέρα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Τη σκυτάλη της αντίδρασης αναλαμβάνουν τώρα οι Ομοσπονδίες και οι Ά/θμιοι Σύλλογοι και προτείνεται να κηρύξουν Απεργία – Αποχή  απ΄όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Παγκράτιο-Καράτε-Αυτοάμυνα, επίδειξη από τον Γιν Γιανγκ

Το περασμένο  Σάββατο  στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής  πραγματοποιήθηκε επίδειξη πολεμικών τεχνών από τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ στα πλαίσια του φεστιβαλ μπύρας που διοργανώθηκε από ιδιωτες σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής.

Μικροί και μεγάλοι αθλητές παρουσίασαν ΚΑΡΑΤΕ ,AIKIDO, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ υπό την καθοδήγηση των προπονητών του συλλόγου,Μουσχάκη Δήμητρας, Δημητρακόπουλου Ευθύμιου και Γκιώργκη Χαράλαμπου,ευχόμενοι μία καλή αγωνιστική χρονιά.

Εντατικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία από την Τροχαία

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Τροχαίας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, προγραμμάτισε και υλοποίησε εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους σχολικών λεωφορείων, σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, από εξειδικευμένα συνεργεία των Υπηρεσιών Τροχαίας, που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, κατά το διάστημα 11 έως 19 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 5.920 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν συνολικά 253 παραβάσεις, Σημειώνεται ότι, για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, εφαρμόζεται ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων : τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους, κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία, την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους, την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές. Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23/09/2014 - 11:06