Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Σε εγρήγορση οι αγρότες του νομού

 

Σε εγρήγορση καλεί τους αγρότες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), η οποία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οργανώνει Παγκαρδιτσιώτικη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων, ενημερωτικές επισκέψεις σε χωριά, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύγκλιση σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ως το τέλος του ίδιου μήνα. Τα προβλήματα των αγροτών παραμένουν οξυμμένα, παλιά και νέα τους οδηγούν σε απόγνωση. Η βαριά φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ, η Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι μεταβολές που φέρνει, η μη επιστροφή του ΦΠΑ, η μη πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος νιτρορύπανσης για το 2012, οι ζημιές των καλλιεργειών από το χαλάζι, είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Να σημειωθεί ότι το συμβούλιο της ΕΟΑΣΚ αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ για την ανεργία, την 1η του Νοέμβρη.

Τήρηση του κανονισμού καθαριότητας ζήτησε ο αντιδήμαρχος Σ.Αντωνίου

 

Με σύνθημα «Νοιάζομαι για την Καρδίτσα-Συμμετέχω» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σωτήρης Αντωνίου, κάλεσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τους δημότες να συνεργαστούν με το δήμο Καρδίτσας και να εφαρμόσουν πιστά τον κανονισμό καθαριότητας. Τις επόμενες ημέρες σε όλους τους κάδους απορριμμάτων του δήμου θα τοποθετηθεί σχετικό ενημερωτικό αυτοκόλλητο ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες. Από την υπηρεσία καθαριότητας καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε η πόλη να διατηρηθεί καθαρή από το ελάχιστο προσωπικό, που έχει ως αποτέλεσμα όμως να έχουν μειωθεί τα δρομολόγια για την αποκομιδή των απορριμματοφόρων. Από την 1η Οκτωβρίου θα προσληφθούν έξι εργάτες με 2μηνη σύμβαση, ενώ αναμένεται να προκηρυχθούν θέσεις και για εργάτες με πεντάμηνη σύμβαση. Παράλληλα ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους δημότες δεν συνετίζονται με τον κανονισμό καθαριότητας, σημειώνοντας ότι αφού όλοι θέλουμε καθαρή πόλη, ας επιδιώξουμε την αλλαγή στις αντιλήψεις, στις πρακτικές, στη συμπεριφορά και στη νοοτροπία μας με συνειδητή στάση ζωής, όχι περιστασιακά αλλά σε μόνιμη βάση. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, η δημοτική αρχή, στην πόλη και στα χωριά, θα διοργανώνει ημέρες εθελοντισμού, καλώντας τους δημότες να κάνουν πράξη το σύνθημα «Νοιάζομαι για την Καρδίτσα-συμμετέχω».

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Δυσβάσταχτο χαράτσι ο ΕΝΦΙΑ

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση στους βουλευτές του νομού έστειλε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Ηλίας Αντωνίου για την επιβάρυνση των βιοτεχνιών με τον ΕΝΦΙΑ. Για μία ακόμη φορά, το επιμελητήριο τονίζει ότι η επιβολή του ΕΝΦΙΑ στις παραγωγικές-βιοτεχνικές επιχειρήσεις αποτελεί ένα δυσβάσταχτο χαράτσι υπό τις παρούσες οικονομικές επιχειρήσεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό, τονίζεται στην επιστολή, ότι η επιβολή νέων οικονομικών βαρών στην ελληνική επιχείρηση ούτε τις θέσεις εργασίας διασφαλίζει ούτε την ελληνική ανταγωνιστικότητα προάγει. Το επιμελητήριο Καρδίτσας απαιτεί την άμεση διόρθωση του φόρου και την εξ ολοκλήρου απαλλαγή των βιοτεχνιών από την υποχρεωτική καταβολή του.

Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι λόγω του καταρροϊκού πυρετού

 

Ανάστατοι είναι οι κτηνοτρόφοι των περιοχών Μουζακίου και Αργιθέας λόγω της έξαρσης του καταρροϊκού πυρετού που αποδεκατίζει τα κοπάδια τους. Όπως έγινε γνωστό ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τους πληγέντες κτηνοτρόφους. Η μόνη αποζημίωση που διεκδικείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μόνο για τα εντομοαπωθητικά που αγόρασαν οι κτηνοτρόφοι με δικά τους έξοδα. Ήδη το τμήμα Κτηνιατρικής της αρμόδιας διεύθυνσης της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας καλεί τους κτηνοτρόφους να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι κτηνοτρόφοι των δύο περιοχών θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, όπου και στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθούν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο.

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομίας

 

Στις «Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς» συμμετέχει η ΛΔ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Το θέμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή ως την Κυριακή, είναι «Τα πρόσωπα του χρόνου». Οι εκδηλώσεις στην Καρδίτσα περιλαμβάνουν ξεναγήσεις στο αρχαιολογικό μουσείο και στον Αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα, καθώς και ημερίδα με θέμα «Παρελθών χρόνος στη Δυτική Θεσσαλία. Η αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή. Εξέλιξη-προοπτικές».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54