Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΕΛΛΙΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, οι συνεργάτες περιφερειακοί σύμβουλοι και το προσωπικό της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για την εκδημία του αγαπητού Λάζαρου Μέλλιου.

Η Φλώρινα χάνει έναν δικό της άνθρωπο,  Δάσκαλο, Ιστορικό, Λαογράφο, με ανοιχτούς ορίζοντες, βαθύτατη μόρφωση και ήθος, με τεράστια προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

Ευχόμαστε καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας

Στέφανος Μπίρος





ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΔΟΚΗΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΕΛΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2014, με κατεπείγον θέμα, την έκδοση ψηφίσματος λόγω του αδόκητου θανάτου του εκλεκτού Συμπολίτη μας Λάζαρου Μέλλιου. Ο εκλιπών υπήρξε εξαίρετος εκπαιδευτικός, με πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά, πολυγραφότατος συγγραφέας λαογραφικών και ιστορικών πονημάτων σχετικών με την περιοχή μας και μια εμβληματική φυσιογνωμία της Φλωρινιώτικης κοινωνίας με πολλές γνώσεις για την τοπική μας ιστορία, την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση και τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την αιφνίδια εκδημία του αείμνηστου Λάζαρου Μέλλιου, ο οποίος αγάπησε με πάθος την πόλη της Φλώρινας, που ήταν η έμπνευση και το επίκεντρο του πλούσιου συγγραφικού του έργου, το οποίο αφήνει παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενεές. Ο θάνατός του αποτελεί πραγματική απώλεια για την κοινωνία και τον πνευματικό κόσμο  του Δήμου μας.
Β. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του και να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία, την οποία θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.
Γ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους συγγενείς του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.










ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ 2014

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών διοργανώνει  εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών 2014, που θα πραγματοποιηθούν για τα παιδιά της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες  τηνΠέμπτη 2 Οκτωβρίουαπό 11:30 έως 13:30 στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού Πρεσπών και συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 3 Οκτωβρίουαπό 8:30 έως 14:30 στην πλατεία Γ. Μόδη στη Φλώρινα για τα δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση του BirdLife International που συντονίζεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, η οποία φέτος πραγματοποιείται για εικοστή φορά και υλοποιείται με τη συμμετοχή περίπου 40 χωρών. Κάθε χρόνο στη χώρα μας, ανταποκρίνονται στην πρόσκληση Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Δήμοι κ.α. Στη Φλώρινα θα συμμετέχουν μαζί μας το Φιλοζωικό Σωματείο «Η Πατούσα» και ο Ιππικός Όμιλος Φλώρινας.
Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι«Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποι τους».Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών και του ευρύτερου κοινού μέσω της συμμετοχής τους σε περιβαλλοντικά εργαστήρια και δρώμενα που θα αφορούν στην ιδιαίτερη ορνιθοπανίδα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.




ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 Συνεχίζονται οι εγγραφές για το νέο κύκλο σεμιναρίων φωτογραφίας της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας έως  14 Οκτωβρίου 2014.
     Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα  ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις.
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι φίλοι της φωτογραφίας θα μυηθούν στα μυστικά της φωτογράφησης, δημιουργώντας παράλληλα τις βάσεις για την διαμόρφωση της προσωπικής  τους φωτογραφικής αισθητικής. Τα σεμινάρια χωρίζονται σε πέντε ενότητες:
1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Στο κομμάτι αυτό προσφέρονται οι απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που χρειάζεται ο επίδοξος φωτογράφος, από την λήψη μέχρι την εκτύπωση.
2. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Επιδίωξη αυτού του μέρους είναι να διευρυνθούν οι φωτογραφικοί ορίζοντες, να ενισχυθεί η οπτική αντίληψη και να δομηθούν τα προσωπικά αισθητικά κριτήρια των συμμετεχόντων.
3. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ
Στα πλαίσια των πρακτικών μαθημάτων οργανώνονται συχνά ομαδικές φωτογραφικές εξορμήσεις που στοχεύουν στην πρακτική εξάσκηση των μελών. Στόχος είναι να εμπλακούν
ενεργά με την φωτογραφική διαδικασία και να αποτελέσουν αφορμή για συστηματική ενασχόληση με αυτή. Επίσης ανατίθενται ατομικές ασκήσεις και project με ευρύτερο στόχο την συγκροτημένη παραγωγή φωτογραφικού έργου και την δημιουργία ατομικών portfollios που θα είναι έτοιμα για παρουσίαση, είτε σε κάποια έκθεση ή σε έντυπη έκδοση.
4. ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Περιλαμβάνει κύκλο μαθημάτων εκπαίδευσης πάνω στα βασικότερα προγράμματα (Photoshop, lightroom κ.α.) και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία της ψηφιακής φωτογραφίας.
5. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
Η κριτική φωτογραφιών, αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της φωτογραφικής ενασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό η δουλειά που παράγουν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, παρουσιάζεται, αναλύεται και συζητιέται. Έτσι, μέσα από τον επικοινωνιακό διάλογο, ασκείται εποικοδομητική και σωστά κατευθυνόμενη κριτική, που έχει στόχο να βοηθήσει τον φωτογράφο, επισημαίνοντας και υποδεικνύοντας πιθανές φωτογραφικές κατευθύνσεις.
Υπεύθυνος σεμιναρίων: Κώστας Παπαϊωάννου
Εγγραφές: από Δευτέρα ως Παρασκευή κατόπιν συνεννοήσεως στο 6984 598985.






ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΕΠΑ.Σ ΚΑΙ ΟΑΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κατά το σχολικό έτος 2014 -2015 στηνΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔΦλώρινας θα λειτουργήσουν με νέα απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ οι εξής επι πλέον ειδικότητες:
1. ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ KAI ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ(μαθητές 25)
2. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ(μαθητές 25)
Δικαίωμα εγγραφήςστην Α΄ τάξη έχουν οι νέοι και νέες που:
1. Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α΄ τάξης Λυκείου Γενικού ή Επαγγελματικού, ή Α΄ τάξης ΤΕΕ, ή Α΄ τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων ή ΤΕΛ ή Ενιαίων Λυκείων, ή είναι κάτοχοι Πτυχίου ΤΕΕ, ή ΕΠΑΛ, ή ΕΠΑ.Σ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας και
2. Έχουν γεννηθεί τα έτη 1991 έως 1998
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝαπό 01-10-2014 έως 14-10-2014
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Α) Τίτλο Σπουδών (πρωτότυπο ή Φωτοτυπία) ή Πιστοποιητικό σπουδών, ή οποιονδήποτε άλλο Σχολικό Τίτλο, που να αποδεικνύει τη μαθητική κατάσταση του υποψηφίου όπου υποχρεωτικά θα αναγράφεται ο βαθμός προαγωγής.Τίτλος στον οποίο δεν αναγράφεται βαθμός,κατά την διαδικασία μοριοδότησης ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.
Β) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας, και φωτοαντίγραφο ταυτότητας.
Γ) Επίσημα έγγραφα, ή φωτοαντίγραφα τους, που να αποδεικνύουν τα δηλωθέντα από τον υποψήφιο στην αίτησή του, σχετικά με την οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική κατάσταση.
Από τα παραπάνω δικαιολογητικά υποχρεωτικά είναι τα Α και Β
Πληροφορίες:
ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
3Ο Χιλ. Φλώρινας – Νίκης Τ.Κ. 53.100
Τηλ.: 23850 22357
Fax: 2385046445
Κάθε εργάσιμη μέρα και Ώρα: 8 π.μ έως 14 μ.μ.
Κατά το σχολικό έτος 2014 -2015 στηνΣ.Ε.Κ. ΟΑΕΔΦλώρινας θα λειτουργήσουν με νέα απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ οι εξής ειδικότητες:
1. ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ - ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΑΣ(μαθητές 25)
Δικαίωμα εγγραφήςστην Α΄ τάξη έχουν οι νέοι και νέες που:
1. Κατέχουν Απολυτήριο Γυμνασίου (είναι απόφοιτοι της υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης)
2. Έχουν γεννηθεί τα έτη 1994 έως 1999 (ηλικίας 15 έως 20 ετών)
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝαπό 01-10 -2014 έως 14-10-2014 .
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Α)Τίτλος Σπουδών Φωτοαντίγραφο Απολυτήριο Γυμνασίου.
Β) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας, και φωτοαντίγραφο ταυτότητας.
Γ) Επίσημα έγγραφα, ή φωτοαντίγραφα τους, που να αποδεικνύουν τα δηλωθέντα από τον υποψήφιο στην αίτησή του, σχετικά με την οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική κατάσταση.
Από τα παραπάνω δικαιολογητικά υποχρεωτικά είναι τα Α και Β
Πληροφορίες:
ΣΕΚ ΟΑΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
3Ο Χιλ. Φλώρινας – Νίκης Τ.Κ. 53.100
Τηλ.: 23850 22357
Fax: 2385046445
Κάθε εργάσιμη μέρα και Ώρα: 8 π.μ έως 14 μ.μ.


ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2014

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου ενημερώνει τους παραγωγούς που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης να προσέλθουν  στα γραφεία του Συνεταιρισμού, στο τμήμα Γεωπληροφορίας ΑΜΕΣΑ για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2014.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Συνεταιρισμού, 23860-23813 και 23860-23835.


24ΧΡΟΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΕΚΕΛΒΕ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την Τετάρτη  το πρωί στην Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας συνέλαβαν 24χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας, για κλοπές σε βάρος ενός 82χρονου ημεδαπού και μιας 68χρονης αλλοδαπής, υπήκοο Αυστραλίας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων στην λαϊκή αγορά της Φλώρινας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας συνελήφθη 24χρονη αλλοδαπή, διότι στο χώρο της λαϊκής αγοράς προσέγγισε δυο ημεδαπούς (μία 68χρονη και έναν 82χρονο) και εκμεταλλευόμενη τον συνωστισμό που επικρατούσε στον χώρο αφαίρεσε τα πορτοφόλια τους, που περιείχαν 650 δολάρια Αυστραλίας και 50 ευρώ (από την 68χρονη) και 430 ευρώ (από τον 82χρονο).
Ανωτέρω χρηματικά ποσά ανευρέθησαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Συνεχιζόμενης της έρευνας, προέκυψε ότι η 24χρονη είχε διαπράξει κατά το παρελθόν ακόμη δυο κλοπές σε βάρος δυο ημεδαπών (ενός 73χρονου και μιας 24χρονης) από τους οποίους είχε αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων είκοσι ευρώ (1620€).
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή περιστατικά κλοπών, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, αλλά και στην περιφέρεια μας, από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται το συνωστισμό και αφαιρούν πορτοφόλια πολιτών, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.
• Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστιμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
• Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
• Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείτε συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μη δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.
• Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54