Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις δήλωσε ο Α. Σαμαράς

Την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2014», που διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων «Αετός» στην Αλεξανδρούπολη, παρακολούθησε εχθές ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα της υπερηφάνειας, της ισχύος και του κύρους είναι εδώ», ανέφερε απευθυνόμενος στους αξιωματικούς των μονάδων που συμμετείχαν στην άσκηση. Τους διαβεβαίωσε επίσης πως «η πολιτεία θα κάνει εκείνο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε μέσο στις συνθήκες, στις ανάγκες, ακόμα και με το θέμα του μισθολογίου» των ενστόλων.  



Παρελθόν ο Θ. Βεντούρης στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης-“παρέσυρε” σε παραίτηση και τον υποδιοικητή

Σε «παλαιοκομματικές» νοοτροπίες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, «κρατούν τη χώρα στον κατάλογο των τριτοκοσμικών χωρών», αποδίδει ο υποδιοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Παύλος Παπαδόπουλος, την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να παύσει από τα καθήκοντά του τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Θρασύβουλο Βεντούρη. Η εξέλιξη αυτή, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδόπουλος, οδήγησε και τον ίδιο να υποβάλει την παραίτησή του, καθώς θεωρεί ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την “καρατόμηση” του κ. Βεντούρη, τον οποίο χαρακτηρίζει «ακέραιο επιστημονικά, διοικητικά και ηθικά».



Βίζα 72 ωρών για τους Τούρκους πολίτες ζητά ο περιφερειάρχης ΑΜΘ

Την έκδοση βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού και Επικρατείας, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης. «Η πρόταση αυτή είναι μια άμεση λύση για την επίτευξη εισροών στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα η ΑΜΘ, λύνει το πρόβλημα της έκδοσης κανονικής βίζας που ταλαιπωρεί και αποθαρρύνει τους Τούρκους πολίτες και είναι ένας ασφαλής τρόπος αύξησης του Τουρισμού», αναφέρει στην επιστολή του. Ο κ. Παυλίδης σημειώνει ότι για την εφαρμογή του μέτρου αυτού απαιτείται μόνο η έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση Εφαρμογής της Συνθήκης «Σένγκεν», αφού η Περιφέρεια ΑΜΘ δηλώνει διατεθειμένη να εξασφαλίσει, από την πλευρά της, τη διαμόρφωση των χώρων που απαιτούνται στο τελωνείο των Κήπων για τη χορήγηση της βίζας.



Περισσότερα στρέμματα βοσκοτόπων αναζητούνται στις Φέρες

Την ανάγκη κατανομής 25.000 ακόμη στρεμμάτων βοσκοτόπων στην περιοχή των Φερών, επεσήμαναν οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε στις Φέρες για το συγκεκριμένο θέμα. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ, της ΕΑΣ Έβρου, του Δασαρχείου, της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Έβρου και των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι συμφώνησαν να περάσει το ζήτημα από το δημοτικό συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι βάσει της ισχύουσας κατανομής, στην περιοχή των Φερών υπάρχουν βοσκότοποι έκτασης 65.000 στρεμμάτων, ενώ, όπως διαπιστώνεται, οι ανάγκες καλύπτονται με 90.000 στρέμματα. 



ΕΠΑΜ: «Προσοχή, Σαμοθρακίτες, θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε ΕΟΖ»

Το αυριανό, κλειστό «Στρογγυλό Τραπέζι» που διοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης στη Σαμοθράκη, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Πυρήνας Αλεξανδρούπολης του ΕΠΑΜ, τονίζοντας πως συνεχίζεται από ορισμένους κύκλους η προσπάθεια δημιουργίας ΕΟΖ στη Σαμοθράκη. «Στρογγυλή Τράπεζα με ειδικούς καλεσμένους σε κλειστή αίθουσα θυμίζει περισσότερο συνομωσία παρά δημοκρατία», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του το ΕΠΑΜ, θέτοντας ερωτήματα για τη διατύπωση στην πρόσκληση των διοργανωτών, στην οποία γίνεται λόγος για «μία ελίτ καινούργιας γενιάς που θα φέρει πίσω την Ελλάδα σε παραγωγική πορεία»! Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο εφιστά την προσοχή των Σαμοθρακιτών, καθώς εκτιμά ότι η ομάδα του πρώην διοικητή της DeutsheBank, JosefAckermann, ο οποίος θα είναι ομιλητής στην αυριανή εκδήλωση, έχει σκοπό να αναγγείλει χρηματοδότηση για υποδομές ανάπτυξης της Σαμοθράκης, σε ένα πλαίσιο δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο νησί. «Ας γνωρίζουν οι Σαμοθρακίτες ότι αν θαμπωθούν από τα αναγγελλόμενα και αγνοήσουν τις γνωστές συνέπειες που έχουν οι ΕΟΖ, δεν υπάρχει επιστροφή. Το νησί θα μετατραπεί σε κράτος εν κράτει με ειδικό διοικητικό, οικονομικό, νομικό και εργοδοτικό καθεστώς, πάντα υπέρ του μεγαλοεπενδυτή και ουσιαστικά θα διοικείται από τους εργοδότες του κ. Ackermann, με μία δημοτική αρχή καρικατούρα και τους ντόπιους δουλοπάροικους στον ίδιο τους τον τόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ΕΠΑΜ.



Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Συλλαλητήριο μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης διοργανώνει στις 7 σήμερα το απόγευμα η Τοπική Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ. Το συλλαλητήριο οργανώνεται εν όψει της πανελλήνιας δράσης κατά της ανεργίας, που θα κορυφωθεί την 1η Νοεμβρίου με το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στο Σύνταγμα, στην Αθήνα. «Απευθυνόμαστε σε κάθε έναν που βρίσκεται ήδη στην ανεργία, που ψάχνει να βρει μεροκάματο με το δίκαννο, στους απολυμένους, στους εργαζόμενους που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός παραγωγής, στους εργαζόμενους των προγραμμάτων απασχόλησης, να μην δεχτούν να ζουν σαν σύγχρονοι σκλάβοι», αναφέρει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ Έβρου, τονίζοντας ότι «ο άνεργος δεν είναι παράσιτο ούτε φταίει για την ανεργία του!». Καταλήγοντας, χαρακτηρίζει «παράσιτα» εκείνους που πετούν στην ανεργία το λαό, υπογραμμίζοντας πως «η σταθερή δουλειά δεν είναι πολυτέλεια» και πως πρέπει να υπάρξει αντίσταση στα σχέδια «να τσακίσουν τη αξιοπρέπειά μας».



Συμπληρωματικές ειδικότητες στην ΕΠΑΣ και τη ΣΕΚ του ΟΑΕΔ Ορεστιάδας

Η ειδικότητα του τεχνίτη μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην Επαγγελματική Σχολή του ΟΑΕΔ Ορεστιάδας, ενώ η ειδικότητα της Κομμωτικής τέχνης προστίθεται στα τμήματα της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 14 Οκτωβρίου και δικαίωμα εγγραφής έχουν άτομα ηλικίας από 16-23 ετών, που κατέχουν τουλάχιστον ενδεικτικό της Α’ τάξης Γενικού, Επαγγελματικού, Ενιαίου ή Εσπερινού Λυκείου καθώς και οι πτυχιούχοι ΤΕΕ, ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ.



Ορεστιάδα: Διάλεξη του Ν. Λυγερού

Διάλεξη με θέμα τις «Στρατηγικές Ανάπτυξης της Θράκης» θα δώσει ο καθηγητής Νίκος Λυγερός στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νέας Ορεστιάδας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ και είναι προγραμματισμένη για τις 6 αύριο το απόγευμα.



Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για τα «αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα»

Ημερίδα με θέμα τα «αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς» διοργανώνει αύριο, στις 6 το απόγευμα στο Πολυκοινωνικό Κέντρο του δήμου Αλεξανδρούπολης, το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός», με αφορμή την «παγκόσμια ημέρα ζώων», όπως έχει καθιερωθεί η 4η Οκτωβρίου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των πολιτών και των αρχών της Αλεξανδρούπολης για το νέο νομικό πλαίσιο που ισχύει αναφορικά με την ενεργητική και παθητική κακοποίηση ζώων, το ρόλο των τοπικών αρχών, την πρόληψη και φροντίδα της υγείας των ζώων και τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντί τους.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54