Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-4-9-2014

Μεγάλη κινητικότητα τοπικών σωματείων και φορέων για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή  


Καμπάνια διάρκειας δύο μηνών διοργανώνουν μια σειρά από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία εργαζόμενων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με φορείς αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η μαζική συμμετοχή και συσπείρωση των εργαζόμενων στα Σωματεία, προκειμένου να ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερο, με την παρουσία και ενεργό δράση τους, στις επικείμενες κινητοποιήσεις, που αφορούν τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα, όπως της παιδείας και της υγείας, λόγω των νέων σκληρών, αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, που ετοιμάζεται να επιβάλλει η κυβέρνηση με εντολή της τρόικας. Μεγάλη κινητικότητα σε επίπεδο ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, υπάρχει και στη Ζάκυνθο, ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, την 1η Νοεμβρίου, με το τοπικό Εργατικό Κέντρο, την τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού και άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία, (Οικοδόμοι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Τραπεζοϋπάλληλοι, Ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.α.), να βρίσκονται «επί ποδός πολέμου», όπως και η ΕΛΜΕΖ, το δραστήριο και δυναμικό συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, με τη θέση του προέδρου, να την έχει, ο καθηγητής, αλληλέγγυος του αγώνα των απολυμένων της ΕΡΑ Ζακύνθου, και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, Φώτης Προβής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕΖ, στον κλάδο των εκπαιδευτικών, 91 συνάδελφοι έχουν οδηγηθεί στην απόλυση, χιλιάδες παραμένουν αδιόριστοι, πολλοί εναλλάσσονται ανάμεσα στην ανεργία και τη…μερική απασχόληση, περιπλανώμενοι κάθε χρόνο από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή, χωρίς προοπτική για μόνιμη δουλειά και με μισθούς πείνας»! Η ανακοίνωση αυτή καταλήγει ως εξής: «Όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διεκδικούμε για εμάς και τα παιδιά μας, τη ζωή που μας αξίζει»!       

Έκκληση ΕΛΜΕΖ για συγκέντρωση εκπαιδευτικού υλικού στη Γάζα


Επίσης, η ΕΛΜΕΖ, απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, προκειμένου να ενισχύσουν από το υστέρημά τους, την προσπάθεια που συνεχίζεται και τοπικά, με πρωτοβουλία σωματείων και φορέων, για τη συγκέντρωση εκπαιδευτικού υλικού που θα αποσταλεί στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας στην Παλαιστίνη.  


Ανάστατοι οι υπάλληλοι του Δήμου Ζακύνθου με την…αξιολόγηση, την παραίτησή του, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου!


Επεισοδιακή, ήταν σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση, πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε ο σύλλογος εργαζόμενων του Δήμου Ζακύνθου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων (στάσεις εργασίας κ.τ.λ.), τοπικά και πανελλαδικά από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την…αξιολόγηση, δηλαδή τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, που προωθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση, προκειμένου να «πιάσουν» τους…περίφημους μνημονιακούς στόχους! Ο πρόεδρος του συλλόγου, Διονύσης Τουρκάκης, μόλις διαπίστωσε ότι για τρίτη συνεχή συνέλευση, δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία, δήλωσε την παραίτησή του, προκαλώντας γενική αναστάτωση και ποικίλες αντιδράσεις από τους παριστάμενους δημοτικούς υπαλλήλους…Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, πολλοί ήταν οι αγανακτισμένοι που κατέκριναν τον κ. Τουρκάκη, για βιαστική απόφαση, τονίζοντας ότι οφείλει να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επανειλημμένης αποχής των εργαζόμενων από τις συνελεύσεις. Ο ίδιος, διατηρώντας τη ψυχραιμία του, αλλά, όντας, φανερά εκνευρισμένος, επανέλαβε ότι η αμέλεια πολλών εργαζόμενων είναι απαράδεκτη, θεωρώντας, προφανώς, ότι το «καυτό» θέμα της αξιολόγησης και οι απολύσεις που θα επιφέρει, είναι κάτι που αφήνει…πολλούς εργαζόμενους, αδιάφορους!


Μεταξύ…συμπαράστασης και «υπεύθυνης» στάσης, ο Δήμαρχος…


Πρέπει, βέβαια, να τονιστεί, ότι σχεδόν ποτέ και σε καμία κινητοποίηση ή οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία, σε οποιονδήποτε εργασιακό ή άλλο χώρο, δεν υπάρχει ολοκληρωτική ή η απαιτούμενη από το καταστατικό, συμμετοχή των εργαζόμενων και γενικότερα των άμεσα ενδιαφερόμενων, για πολλούς και διάφορους λόγους, που επηρεάζουν τη…θέληση και τη δυνατότητα των εργαζόμενων να αντιδράσουν, με κάποια από τοπικά ΜΜΕ, στην προκειμένη περίπτωση, να…βολεύονται με δημοσιεύματα που απογοητεύουν τον κόσμο, έχοντας ήδη δώσει αρκετά δείγματα γραφής, για τον τρόπο, που συνήθως, αντιμετωπίζουν, ειδικότερα τους δημόσιους υπαλλήλους, μόνο, που στη Ζάκυνθο, παραδοσιακά και τηρουμένων, πάντα των αναλογιών, υπάρχει έντονη συνδικαλιστική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική δράση! Πάντως, όπως έχουμε πληροφορηθεί ο Δήμαρχος του νησιού, που στηρίχτηκε από τη ΝΔ, δεν έχει πάρει ακόμα, ξεκάθαρη θέση, λέγοντας ότι συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους, καθώς και ότι θα τηρήσει υπεύθυνη στάση!         


Αρχίζει η…βιοκλιματική αναβάθμιση της ιστορικής πλατείας Σολωμού

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών του έργου « Βιοκλιματική Αναβάθμιση πλατείας Σολωμού» τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα πολυσυζητημένο έργο που προωθήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το οποίο, προφανώς, είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει η σημερινή διοίκηση του Δήμου, έχοντας προκαλέσει το προηγούμενο διάστημα διάφορες αντιδράσεις, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο για το κόστος και την αναγκαιότητα του, όσο και με το σκεπτικό ότι πρέπει να αναβαθμιστεί η κεντρικότερη πλατεία της πόλης του νησιού, αλλά με διαφορετικό και πιο οικονομικό τρόπο, που να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για την ποιότητα ζωής των πολιτών και να μην κινείται στη λογική της «βιτρίνας», δεδομένου ότι προβλέπεται για παράδειγμα η τοποθέτηση πλακών που θα απορροφούν…την θερμότητα, δημιουργώντας ένα δροσερό και ευχάριστο κλίμα και περιβάλλον!

Στα «χαρτιά», ωστόσο, παραμένουν άλλα έργα και παρεμβάσεις!

Την ίδια ώρα, στα «χαρτιά» έχει παραμείνει η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της πόλης της Ζακύνθου, για την οποία είχε διάφορα…φιλόδοξα σχέδια, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και βέβαια, ήταν αντιμέτωπη και πάλι με αντιδράσεις, ενώ, η νέα διοίκηση δηλώνει ότι έχει άλλα…σχέδια, σε συνεργασία με το τοπικό Λιμενικό Ταμείο, το οποίο είναι και συναρμόδιο, για τη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, στα «χαρτιά» είναι ακόμα και το περιβόητο…μάστερ πλαν των λιμενικών υποδομών του νησιού, το οποίο συνεχώς «ξεκολλάει», αλλά πάντα, κάπου «σκοντάφτει», τη στιγμή που υπάρχει ένα τεράστιο αλλά όχι και τόσο… λειτουργικό λιμάνι, μια μαρίνα «φάντασμα» και μια προβλήτα κρουαζιερόπλοιων, επιεικώς…ακατάλληλη! Μάλιστα, τα θέματα των υποδομών, απασχόλησαν πρόσφατη συνάντηση του βουλευτή Ζακύνθου με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο.  

Παιδιά με αναπηρία, ακόμη δεν έχουν πάει σχολείο, επειδή εκκρεμεί η διαδικασία για τη μεταφορά τους!

Ένα
μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της λειτουργίας του σχολικού έτους και υπάρχουν ακόμη παιδιά που μένουν στα σπίτια τους, χωρίς
δικαίωμα στην εκπαίδευση, κατά παράβαση του Συντάγματος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με πρόεδρο, τον Ζακυνθινό, Γιάννη Βαρδακαστάνη. Μέλος της ΕΣΑμεΑ, είναι και το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία νομού Ζακύνθου «οι Ποπολάροι». Όπως καταγγέλλει, η ΕΣΑμεΑ, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχων αυτοκινητιστών για τα δρομολόγια στην Περιφέρεια Αττικής, στην οποία λειτουργεί και ο μεγαλύτερος αριθμός Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα για μία ακόμη χρονιά, οι μαθητές με αναπηρία να μην συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, και να διαταράσσεται η ήδη επιβαρυμένη οικογενειακή τους ισορροπία. Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, το θέμα των μετακινήσεων των μαθητών με αναπηρία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος των ατόμων με αναπηρία κάθε χρόνο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και στο οποίο ποτέ δεν δόθηκε η απαιτούμενη βαρύτητα από την ηγεσία της χώρας ώστε να επιλυθεί σε μόνιμη βάση. Τέλος, η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επιστολή για το θέμα στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και στο υπουργείο Παιδείας.


Ειδικό σχολείο Ζακύνθου, με ειδικά προβλήματα…

Να αναφέρουμε ότι στη Ζάκυνθο, υπάρχει το ειδικό σχολείο στην περιοχή της Μπόχαλης, με αρκετά ζητήματα, όπως και η μεταφορά των παιδιών που αντιμετωπίζουν τα δικά τους ιδιαίτερα προβλήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εκπαιδευτικούς και κυρίως, τους γονείς!  

Ενόψει εκλογών, ο δραστήριος-και αλληλέγγυος στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΑ Ζακύνθου-πολιτιστικός σύλλογος «Ερωτόκριτος»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Σκουλικάδου «Ερωτόκριτος», καλεί τα μέλη του, σήμερα στις 20:30μ.μ., στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού, για τη διεξαγωγή γενικής εκλογο-απολογιστικής συνέλευσης με θέματα: Απολογισμός δράσης τα προηγούμενα δύο χρόνια, οικονομικός απολογισμός, ανάπτυξη και προγραμματισμός νέων δράσεων, τακτοποίηση συνδρομών, εγγραφές νέων μελών και ανάδειξη νέου δ.σ. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω σύλλογος, είναι από τους πλέον δραστήριους στο νησί, με πολυδιάστατη πολιτιστική και κοινωνική δράση, η οποία έχει ξεφύγει από τα στενά τοπικά όρια και με άριστη συνεργασία με την ΕΡΑ Ζακύνθου, αλλά και έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα των αγωνιζόμενων εργαζόμενων του σταθμού μας, με κάθε τρόπο, όπως και η ενεργός συμμετοχή του, σε διάφορες εκδηλώσεις μας.

σημερινή φωτογραφία είναι αφιερωμένη στον αλληλέγγυο των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ, τον άνθρωπο, που, όπως και πολλοί άλλοι, δίνει τον καλύτερο εαυτό του, για τη λειτουργία του ERTOPEN, τον αγωνιστή και αξιαγάπητο-από κάθε άποψη, Παναγιώτη Κούστα, τον οποίο, οι απολυμένοι, αλλά αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι της ελεύθερης και αυτό-διαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου, είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά και να ζήσουμε μαζί του, πρωτόγνωρες εμπειρίες, μέσα από την ενεργό συμμετοχή του, στο εργαστήρι αλληλεγγύης και επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε από 17 με 25 Αυγούστου, στην τοπική ΕΡΑ. Στη φωτό, ο Παναγιώτης Κούστας, βρίσκεται «εν δράσει» στο στούντιο της ΕΡΑ Ζακύνθου. Αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς στον ίδιο και σε όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και αλληλέγγυους της ΕΡΤ,  με τους οποίους, όπως και με όλους όσοι αντιστέκονται από οποιοδήποτε μετερίζι, έχουμε χαράξει κοινή πορεία, έως τη στιγμή που θα έρθει η πραγματική δικαίωση για όλη την αγωνιζόμενη και χειμαζόμενη κοινωνία, με την ανατροπή της κυβερνητικής και…τροϊκανής, απάνθρωπης-στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης-πολιτικής!     
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54