Έσβησε η φωτιά στο Μαρκόπουλο- Παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση

Έσβησε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκόπουλο Κωνσταντίνος Μαγγανάς. Σημείωσε ωστόσο ότι στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής για ενδεχόμενο αναζωπύρωσή της. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο γρήγορα όμως επεκτάθηκε σε κατοικημένες περιοχές. Οι φλόγες πέρασαν κυριολεκτικά μέσα από τις αυλές σπιτιών, έκαψαν αποθήκες, προκάλεσαν ζημιές σε εξοχικές κατοικίες, απείλησαν την Ιερά Μονή Αγίας Άννης και το δάσος του Κουβαρά, ενώ εκκενώθηκε παρακείμενη κατασκήνωση. Στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μετείχαν 100 πυροσβέστες με 55 οχήματα, 72 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 18 εθελοντές, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

 

Εν τω μεταξύ, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά οδηγείται σήμερα ο 49χρονος που συνελήφθη για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια στην Αγία Ελέσα Κυθήρων.

Και σήμερα είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, νότια Ευβοια, Χίο, Ψαρά, Ικαρία, Φούρνους, Σάμο και Κυκλάδες. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια, ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Πηγές: ΝΕΤ, ΕΡΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03/08/2013 - 12:42