Η ΕΡα Λάρισας συμμετείχε στον καθαρισμό του Πηνειού



Ο ΠΑΟΚ τίμησε τους αδικοχαμένους οπαδούς στα Τέμπη


Παρουσία αρκετών φιλάθλων, μελών της διοίκησης αλλά και ποδοσφαιριστών της ομάδας του ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τους έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ που στις 4/10/1999, έχασαν την ζωή τους, έξω από τα Τέμπη καθώς επέστρεφαν από το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.


Καταστροφή δικογραφιών από το Πρωτοδικείο Λάρισας

Καταστροφή δικογραφιών από το Πρωτοδικείο Λάρισας
Στην καταστροφή σχετικών δικογραφιών και εγγράφων προχωρά το Πρωτοδικείο Λάρισας καθώς ο καθημερινά αυξανόμενος αριθμός των υποθέσεων καθιστά αδύνατη τη φύλαξη στο Γενικό και Ποινικό Αρχείο του Πρωτοδικείου Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Λάρισας:

«Προς τους κ.κ. Δικηγόρους και διαδίκους

Φέρεται σε γνώση των κ.κ. Δικηγόρων και διαδίκων ότι ο καθημερινά αυξανόμενος αριθμός των υποθέσεων καθιστά αδύνατη τη φύλαξη στο Γενικό και Ποινικό Αρχείο του Πρωτοδικείου Λάρισας, ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η καταστροφή των:
1) Σχετικά δικογραφιών Ασφαλιστικών Μέτρων Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας έως και το έτος 2008,και ματαιωθείσες δικογραφίες Ασφαλιστικών Μέτρων Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας έως και το έτος 2008.
2) Σχετικά δικογραφιών Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (Τακτικής - Εκουσίας δικ.) έως και το έτος 2008 και ματαιωθείσες δικογραφίες Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (Τακτικής - Εκουσίας δικ.) έως και το έτος 2008.
3) Σχετικά δικογραφιών Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας Ειδικής διαδικασίας (Μισθώσεις, ανακοπές, αυτοκίνητα, διατροφές, εργατικά, απαλλοτριώσεις) έως και το έτος 2008 και ματαιωθείσες δικογραφίες Ειδικής διαδικασίας Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας έως και το έτος 2008.
4) Σχετικά δικογραφιών Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (Τακτικής - Εκουσίας δικ.) έως και το έτος 2008 και ματαιωθείσες δικογραφίες Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας έως και το έτος 2008.
5) Δικογραφίες Μονομελούς και Τριμελούς Πλημ/κείου Λάρισας, Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας, Μονομελούς Ανηλίκων και Τριμελούς Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Λάρισας καθώς και Βουλεύματα, εκδοθείσες αντιμωλία και ερήμην έως και το έτος 2003, καθώς και δικογραφίες των περιφερειακών Μεταβατικών Μονομελών Πλημ/κείων (Αγιάς, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Φαρσάλων και Ραψάνης) εκδοθείσες αντιμωλία και ερήμην των διαδίκων μέχρι και το έτος 2003.
6) Πρόχειρα πρακτικά Πολιτικών και Ποινικών δικαστηρίων έως και το έτος 2003.
7) Υποβληθείσες αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών μέχρι και του έτους 2010.
8) Λιπομαρτυρίες Μονομελούς και Τριμελούς έως και το έτος 2007.
9) Υποβληθείσες αιτήσεις περί ορισμού δικαστικών αντιπροσώπων εκλογών σωματείων έως και το έτος 2010.
10) Υποβληθείσες αιτήσεις για αναπλήρωση συμβολαιογράφων και αιτήσεις αδειών συμβολαιογράφων έως και το έτος 2010.
11) Αιτήσεις για χορήγηση κανονικών αδειών δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Λάρισας έως και το έτος 2011.
12) Πρακτικά αρχαιρεσιών (εκλογών) σωματείων έως και το έτος 2010.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2014, όπως προσέλθουν προς παραλαβή των ανωτέρω σχετικών κλπ που βρίσκονται στις δικογραφίες των πολιτικών και ποινικών αποφάσεων, τα οποία μετά την ανωτέρω ημερομηνία θα καταστραφούν όπως ορίζει ο Νόμος».


Το κτίριο Κατσίγρα. βάφεται ροζ


Καμπάνια για την πρόληψη υγείας του μαστού πραγματοποιεί και φέτος στη Λάρισα ο τοπικός Σύλλογος Καρκινοπαθών.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοινωση του Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Σύμφωνα με την προσέγγιση του Ντήπακ Τσόπρα, άτομα που ήταν πάντα πρόθυμα, εξυπηρετικά και γίνονταν «θυσία» για τους άλλους ή κυνηγούσαν με μανία την τελειότητα και υπηρετούσαν με αυτοθυσία τις υποχρεώσεις και τα πρέπει τους, εκδήλωσαν καρκίνο στο μαστό. Άτομα που είτε ως εξυπηρετητές των άλλων, είτε ως περφεξιονιστές έθεσαν τον εαυτό τους κάτω από άκαμπτους κανόνες που δεν τους επέτρεπαν να ξαποστάσουν, να ζητήσουν για τον εαυτό τους, να διεκδικήσουν.

Οι ασθένειες λοιπόν ως γλώσσα σχετίζονται άμεσα με τα συναισθήματά μας. Αυτά τα οποία καταπιέζουμε και θάβουμε βαθειά στο υποσυνείδητό μας.

Ο Οκτώβρης είναι αφιερωμένος παγκοσμίως στον καρκίνο του μαστού. Συγκεκριμένα, η 15 Οκτώβρη είναι αφιερωμένη στην υγεία του μαστού. Εκεί λοιπόν επικεντρώνεται ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, στην υγεία του μαστού, στην πρόληψη της υγείας του μαστού.

Σε συνεργασία με το Σωματείο Καφετεριούχων Λάρισας φέτος, διοργανώνουμε καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για έγκαιρη και πρώιμη διάγνωση, η οποία θα απευθύνεται στους νέους της πόλης μας.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, στις 15 Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη, θα φωτιστεί το κτίριο «Κατσίγρα», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πλατεία Ταχυδρομείου, ροζ, χρώμα το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς για τον καρκίνο του μαστού, και θα ενημερώσουμε με έντυπο υλικό τους πολίτες. Στη συνέχεια μαζί με τους εθελοντές μας, την πιο δυνατή και σημαντική ομάδα μας, θα επισκεφτούμε τα κεντρικά καφέ, περιφερειακά του κτιρίου «Κατσίγρα» μοιράζοντας το χαρακτηριστικό ροζ κορδελάκι μαζί με το έντυπο υλικό για τη σωστή ψηλάφηση των μαστών από την ίδια τη γυναίκα.

Προσδοκούμε την αφύπνιση όλων μας ώστε να ξεπεράσουμε τους φόβους και να μάθουμε να αγαπάμε και να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Να μάθουμε να αγγίζουμε και να φροντίζουμε το σώμα μας χωρίς ταμπού.

Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε και να στηρίξετε την προσπάθεια όχι μόνο του Συλλόγου μας αλλά κυρίως των εθελοντών μας, που με περίσσιο ζήλο έρχονται μαζί μας για να στηρίξουν κυρίως εσάς.

Σας περιμένουμε στις 15 του Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη στις 19.00 στην πλατεία Ταχυδρομείου μπροστά στο το κτίριο «Κατσίγρα».

Θα ήταν παράληψή μας να μην ευχαριστήσουμε την κοσμητεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την παραχώρηση του κτιρίου, το Σωματείο Καφετεριούχων και φυσικά την ομάδα των εθελοντών μας».


Πώς ζει σήμερα η μικρή Μαρία από τα Φάρσαλα

Πως ζει σήμερα η μικρή Μαρία από τα Φάρσαλα
Πριν από περίπου ένα χρόνο η ιστορία της απασχόλησε το Πανελλήνιο. Ηταν το κοριτσάκι με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια, η «μικρή Μαρία», όπως την έμαθε ο κόσμος, το οποίο βρέθηκε σε καταυλισμό των Ρομά και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν φυσικό παιδί εκείνων που εμφανίζονταν ως γονείς της.

Εκείνο το φοβισμένο κοριτσάκι πλέον ζει μία φυσιολογική ζωή. Από τον Ιούνιο είναι και επίσημα «παιδί» του Χαμόγελου του Παιδιού, που τη φιλοξενεί από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, καθώς το δικαστήριο έδωσε την επιμέλεια της Μαρίας στον Οργανισμό.

Εχει ήδη ξεκινήσει το νηπιαγωγείο, έχει κάνει φιλίες και γενικά ζει μία ήρεμη ζωή. Αν και, όπως εξηγούν άνθρωποι του Χαμόγελου, ελληνικά φαίνεται να γνώριζε από την αρχή, τις πρώτες ημέρες δεν μιλούσε. «Είναι ένα πολύ έξυπνο κορίτσι. Πλέον, επικοινωνεί στα ελληνικά. Είναι αστέρι», εξηγεί ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στα «Νέα».

Η μικρή Μαρία μοιράζεται το δωμάτιό της με ένα άλλο συνομήλικο κορίτσι, τη Χριστίνα, με την ιστορία της να έχει αρκετές ομοιότητες, και οι δύο τους έχουν γίνει καλές φίλες.

Οταν είχε φτάσει στον οργανισμό, βέβαια, ήταν πολύ διαφορετική. Φοβισμένη. Δεν ήθελε ούτε για εξετάσεις να πάει. Εμενε στη μέση του δωματίου και δεν κουνιόταν. Νόμιζε ότι δεν θα ξαναγυρίσει.  «Αναγκαζόμουν και της έδινα τα κλειδιά του σπιτιού για να καταλάβει ότι εδώ είναι το σπίτι της», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Η τοποθεσία του σπιτιού στο οποίο ζει η εξάχρονη έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό. Η προβολή της υπόθεσής της δεν έκανε καλό στον ψυχισμό της. «Δεν της μιλήσαμε μέχρι τώρα για την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια θέλησε να μιλήσει. Εχουμε αποφασίσει όλη η ομάδα να περιμένουμε να ωριμάσει, προκειμένου να μην τρομοκρατηθεί», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Η ηλικία που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όλο αυτό το θέμα η Μαρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, γιατί τότε διαμορφώνονται ο ψυχικός κόσμος και ο χαρακτήρας των παιδιών, υπογραμμίζει ο κοινωνιολόγος Χαράλαμπος Στέρτσος. Και η αβεβαιότητα του σκηνικού και η εναλλαγή προσώπων σαφώς και δεν βοηθά, συμπληρώνει ο ίδιος.



Συνέδριο Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας

Συνέδριο Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας αύριο Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και από ώρα 11 πμ, θα διενεργήσει το 3ο Εκλογοαπολογιστικό της Συνέδριο, στο Ξενοδοχείο Larisa Imperial (αίθουσα "Αχιλλέας").

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι των Σωματείων μελών ΑμεΑ και Γονέων & Κηδεμόνων από όλη τη Θεσσαλία και θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα και οι προβληματισμοί που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.




Εθελοντές καθάρισαν τον Πηνειό
     
Εκατοντάδες Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Λάρισας για τον καθαρισμό της όχθης του Πηνειού. Τη δράση οργάνωσαν και συντόνισαν η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και η Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιαστικής Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στη λίστα των εθελοντών ήταν αρκετοί φορείς και Σύλλογοι, ανάμεσά τους Σύλλογος Φίλων του Πηνειού, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, η Λέσχη Bέσπα Λάρισας, σχολεία της πόλης κ.α. Οι εθελοντές συναντήθηκαν στη γέφυρα Αλκαζάρ και στη συνέχεια, με το συντονισμό των αρμόδιων αντιδημάρχων κκ. Νίκου Καλτσά και Δέσποινας Αράπκουλε, χωρίστηκαν σε ομάδες και καθάρισαν τις όχθες του ποταμού.

Τους εθελοντές για τη συμμετοχή καλωσόρισε ο δήμαρχος Λάρισας κ. Απόστολος Καλογιάννης επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχιστούν ανάλογες δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη.

«Η συνειδητοποιημένη, εθελοντική συμμετοχή του κοινού, αποτελεί το πρώτο αποφασιστικό βήμα της έμπρακτης ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης των δημοτών για ένα καλύτερο περιβάλλον και αρωγός των προσπαθειών της νέας Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση του ποταμού και του παραποτάμιου φυσικού περιβάλλοντος, την βελτίωση της καθαριότητας και αισθητικής της πόλης, και της παροχής καλύτερων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την μαζική συμμετοχή θα στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε, Δήμος και κάτοικοι, να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον της πόλης μας και να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της» ήταν το μήνυμα του δημάρχου Λάρισας.



Εκδήλωση για τη νεα ΚΑΠ στη Λάρισα


Eνημερωτική εσπερίδα με θέμα «Ανάλυση της νέας ΚΑΠ 2015-2020», συνδιοργανώνουν η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αγροτική έκφραση», το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας και η εταιρεία F.A.S, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00 στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Δ.Δ.Ε του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Δημήτρης Μελάς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Στην εσπερίδα θα παρουσιαστεί αναλυτικά ο Εθνικός Φάκελος της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όπως κατατέθηκε στα επίσημα όργανα της Ε.Ε, και θα αναλυθεί διεξοδικά το πώς θα κατανεμηθούν οι άμεσες ενισχύσεις σε γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Κυρίως θα απαντηθούν τα ερωτήματα:
. Ποιοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι δικαιούνται ενισχύσεις και τι υποχρεώσεις θα έχουν;
. Τι ποσά θα λαμβάνουν πλέον, όσοι μέχρι τώρα έπαιρναν ενισχύσεις;
. Τι ενισχύσεις θα λαμβάνουν οι νεοεισερχόμενοι σε γεωργία και κτηνοτροφία και πως θα κατανέμονται τα Δικαιώματα;
. Τι ενισχύσεις θα λαμβάνουν οι (ηλικιακά) νέοι αγρότες;
. Ποιες καλλιέργειες ή εκτροφές θα λαμβάνουν ενισχύσεις και ποιες όχι;
. Σε ποια προϊόντα και γιατί θα δίνονται συνδεδεμένες ενισχύσεις και ποιο το ύψος αυτών;
. Τι ισχύει για τους λεγόμενους «μικρούς γεωργούς»;
. Τι συμβαίνει με τα βοσκοτόπια;

Αυτά και άλλα πολλά θα συζητηθούν στην ενημερωτική Εσπερίδα, στην οποία να σημειωθεί, οι συμμετέχοντες γεωργοί, κτηνοτρόφοι και γεωτεχνικοί, θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα δικά τους εξειδικευμένα ερωτήματα και να πάρουν τις κατάλληλες απαντήσεις.

Επισημαίνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη προς όλους τους ενδιαφερόμενους».

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-627022 - 6945559625 και στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Αθώοι 23 αγρότες για τα μπλόκα του 2010

Αθώοι κηρύχθηκαν σε δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας 23 αγρότες, οι οποίοι κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών την περίοδο των μπλόκων του 2010.

«Κατέπεσε το κατηγορητήριο» επισήμανε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας και πρόσθεσε ότι «είναι μια σωστή απόφαση του του δικαστηρίου που μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για μελλοντικές αποφάσεις δικαστηρίων».

«Οι αγρότες δεν βγαίνουν στο δρόμο από διαστροφή, έχουν αιτήματα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτας.




Έρχονται. μέτρα για το κέντρο της Λάρισας


Περιοδεία σε δρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργο Τσιαπλέ, τον αντιδήμαρχο Νίκο Καλτσά, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Βαγγέλη Λαχανά, τον προϊστάμενο του τμήματος Καθαριότητας και Αποκομιδής κ. Ηλία Καραφύλλη και τον πρόεδρο της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Αρη Χατζηγρίβα.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Κατά τη διάρκεια της «εξόρμησης», που είχε προγραμματιστεί από τις αρχές της εβδομάδας, ο κ. Καλογιάννης και τα στελέχη του Δήμου, συζήτησαν με επαγγελματίες και διερχόμενους για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα στο κέντρο, την κατάληψη των πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, το κυκλοφοριακό, τους χώρους πρασίνου κ.α. Παράλληλα κατεγράφησαν παλιά αλλά και νέα προβλήματα που αφορούν στους παραπάνω τομείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Καλογιάννης στις σύντομες συζητήσεις, ξεκαθάρισε πως κεντρική στόχευση της δημοτικής αρχής είναι να υπάρξει ισορροπία στην λειτουργία του κέντρου της Λάρισας ενώ για το θέμα προανήγγειλε μέτρα και δράσεις στο προσεχές διάστημα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εκτός των άμεσων πρωτοβουλιών και μέτρων, στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Λαρισαίων, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015 θα αποτυπώνεται ως πρόγραμμα δράσεων πλέον, ο σχεδιασμός και το όραμα της νέας δημοτικής αρχής, με παρεμβάσεις και έργα, για το κέντρο της πόλης».



Ξεκινά η Νέα Σχολή Δοκίμων Σαμαρειτών


Στις 15 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία εγγραφών εθελοντών για τη Νέα Σχολή Δοκίμων Σαμαρειτών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 19:00 μέχρι τις 21:00 στην έδρα του περιφερειακού τμήματος Λάρισας που βρίσκεται στην οδό Μ. Μεγ. Αλεξάνδρου 7 στον 4οόροφο. Ενδιαφέρον μπορεί να εκδηλώσει κάθε πολίτης με όρεξη για προσφορά που έχει συμπληρώσει το 16ο έτος ηλικίας.

Κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης, οι Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά για 250 ώρες, πραγματοποιούν 100 ώρες πρακτικής εξάσκησης στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των οικείων νοσοκομείων και επιπλέον150 ώρες για την απόκτηση δεξιοτήτων, στην παροχή πρώτων βοηθειών στις υγειονομικές, διασωστικές και ανθρωπιστικές αποστολές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Υποβάλλονται σε γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου τους. Η συνολική βασική εκπαίδευση των Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών, ολοκληρώνεται σε πεντακόσιες (500) ώρες θεωρητικής, πρακτικής εκπαίδευσης και δράσεις απόκτησης δεξιοτήτων.

Τα βασικά αντικείμενα εκπαίδευσης:

Ιστορία Ερυθρού Σταυρού
Εθελοντισμός, Δεοντολογία
Πρώτες Βοήθειες
Βασική Υποστήριξη Ζωής
Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδιστής
Ειδικότητες Διάσωσης
Ναυαγοσωστική και Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Έρευνα και Διάσωση Αγνοουμένων
Επικοινωνίες
Πρόληψη και Αντιμετώπιση Κατασροφών
Ψυχολογία καταστροφών και πολλά ακόμη.
Λίγα λόγια για το σώμα

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι αναγνωρισμένη εθελοντική διασωστική ομάδα, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ενεργή Εθελοντική Οράνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ ήση διευρύνει τη δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί και έχουν λάβει πτυχίο πάνω από 55.000 περίπου εθελοντές στις ειδικότητες Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής.

Οι Εθελοντές, Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Ιατροί, Εκαπιδευτές και Ειδικοί Συνεργάτες, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Info: www.samarites.gr, τηλ. επικοινωνίας: 6948049622 (κα Πόλα Κουρέτσου)



(Πηγή www.larissanet.gr)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54