Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

 
ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-13-10-2014

Συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ζακύνθου, για τα «μάτια» του κόσμου!

Ανοιχτή πρόσκληση συγκρότησης Δημοτικής  Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ζακύνθου, απευθύνει με ανακοίνωσή της, η νέα Δημοτική Αρχή. Όπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή, η διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμισι  έτη, ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών της, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου,  μπορεί να είναι από είκοσι πέντε έως πενήντα μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων, ορίζονται επιπλέον μέλη, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δημότες υπερβαίνουν τον προβλεπόμενο από το νόμο αριθμό, θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διαδικασία ορισμού της εν λόγω επιτροπής. Στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης προεδρεύει ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος που ορίζει ο Δήμαρχος με απόφασή του. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής καλούνται κατά περίπτωση και συμμετέχουν χωρίς…δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών αρχών, των τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάτων, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης έχει συμβουλευτικές αρμοδιότητες, α) γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα, β) γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή το δήμαρχο, γ) εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών και δ) δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων.

Να σημειωθεί, ότι η εμπειρία δείχνει, πως η Επιτροπή Διαβούλευσης, για παράδειγμα, επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στη Ζάκυνθο, στην αρχή λειτούργησε (όπως λειτούργησε…), για να…ατονήσει στη συνέχεια και μάλλον για τα «μάτια» του κόσμου, υπάρχει αυτή η Επιτροπή, για να τηρούνται…τα προσχήματα του διαλόγου και ότι δήθεν συμμετέχουν οι πολίτες και οι φορείς στη λήψη αποφάσεων για τα κοινά, κάτι που βέβαια δεν ισχύει στην πράξη και έχει…φροντίσει για αυτό, η μνημονιακή «εφεύρεση» του «Καλλικράτη» που συρρικνώνει το θεσμό της αυτοδιοίκησης, διαλύει οτιδήποτε κοινωνικό και δημόσιο, παρέχοντας γη και ύδωρ στα ιδιωτικά συμφέροντα!

Παζάρι ειδών ένδυσης και υπόδησης από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και υπεύθυνος για την εποπτεία και τη λειτουργία της Μαθητικής Εστίας και του Κοινωνικού Εστιατορίου του Δήμου Ζακύνθου, Νικόλαος Πέττας, ανακοινώνει ότι από σήμερα, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου και ώρα 9 το πρωί, αρχίζει το προγραμματισμένο…παζάρι με είδη ένδυσης και υπόδησης στον προαύλιο χώρο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Αυτά, συμβαίνουν στην κατά τα άλλα, «ευημερούσα» Ζάκυνθο, του πολιτιστικού, οικονομικού και τουριστικού «θαύματος», στην οποία, αρκετοί συμπολίτες μας, έχουν πέσει θύματα, της κρίσης, των μνημονίων και εν τέλει της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, οι εκπρόσωποι της οποίας, τώρα τελευταία, μιλούν για έξοδο από την κρίση και για…ανάπτυξη, έχοντας πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους δικούς τους βουλευτές, όχι όλους βέβαια, άσχετα αν κάποιοι από αυτούς αυτοαποκαλούνται «ανεξάρτητοι», για να κερδίσουν λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο, μέχρι την επερχόμενη συντριπτική εκλογική και πολιτική τους ήττα!

Ημερίδες, «κορυφαίες προσωπικότητες», ξένα κεφάλαια και…επενδύσεις, υπόσχεται η νέα  Δημοτική Αρχή!

Με τον Γενικό Γραμματέα των διεθνών εμπορικών σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτη Μίχαλο, συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αλυκών, του Δήμου Ζακύνθου, Αναστάσιος Μαρίνος, θέτοντας μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική της χώρας μας…Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μαρίνος είναι φίλος,,,με όλους τους Πρέσβεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο μπορεί να προωθήσει σπουδαία ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να γίνει ημερίδα στη Ζάκυνθο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα έχει ως θέμα τις διεθνείς σχέσεις και τους τρόπους προώθησης των αγροτικών προϊόντων, ενώ θα γίνει διεξοδική αναφορά στις λύσεις που θα επιλεγούν για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί της Ζακύνθου. Η ημερίδα αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης χρονιάς και στο νησί μας θα βρίσκονται κορυφαίες προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ημερίδα θα υπάρξει ειδική ενότητα, που θα αφορά την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και τις επενδύσεις στη Ζάκυνθο… 

Παρόλο που συνηθίζουμε να σχολιάζουμε τέτοιες ανακοινώσεις και ανάλογες ειδήσεις, αυτή τη φορά, τα σχόλια περιττεύουν ή και τα αφήνουμε να τα κάνουν όλοι οι άλλοι, όσοι, τουλάχιστον, έχουν μια διαφορετική λογική για τα πράγματα!

Κάλεσμα από το τοπικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, για μαζική συμμετοχή, στο συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ζακύνθου, καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους του κλάδου στο νησί, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα. Σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Δεν μπορούμε να ζούμε με τα ψίχουλα που μας δίνουν για μισθό, με εργασία των 8 και 10 ωρών, αλλά με 4ωρα ένσημα, με τρομοκρατία, με απλήρωτη δουλειά για μήνες, με την κάθε μέρα να γίνεται όλο και πιο δύσκολο, να ανταπεξέλθουμε στις βασικές ανάγκες της οικογένειάς μας και από την άλλη να μας ζητούν υπομονή και να μην μιλάμε, να πληρώνουμε φόρους, χαράτσια, να μην ξέρουμε, αν αύριο θα μπορούμε να έχουμε θέρμανση στα σπίτια μας. Η μεγάλη επίθεση που έχει δεχτεί η εργατική τάξη δεν έχει τελειωμό, η νέα επίθεση που σχεδιάζουν έχει να κάνει με ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, απελευθέρωση απολύσεων, αλλαγές στη λειτουργία του συνδικαλισμού, νέες απολύσεις και στο δημόσιο τομέα και ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων του δημοσίου. Όποιες κατακτήσεις είχαν οι εργαζόμενοι κερδισθήκαν με θυσίες και αίμα, με αγώνες που άσκησαν πίεση και υποχρέωσαν τις κυβερνήσεις να κάνουν πίσω. Σήμερα θέλουν να μας τα πάρουν όλα πίσω, τα καταργούν στο βωμό της μέγιστης κερδοφορίας των μονοπωλίων».

Μάλιστα, η εν λόγω ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο δυναμικά, μαζικά και αγωνιστικά. Δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στο σωματείο μας καθημερινά, 9:30 π.μ.-13:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου ή επικοινωνούμε με το τοπικό σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων στο τηλ. 6932579240».

Δημόσιες ευχαριστίες από το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου, για τους πολίτες που το βοηθούν, ενώ, το Κράτος το έχει εγκαταλείψει…

«Η μουσική είναι ένα αγαθό που πρέπει να προσφέρεται απλόχερα σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την πραγμάτωσή της, ως τέχνη, τρόπο έκφρασης-δημιουργίας και ως αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε άνθρωπο», επισημαίνει σε ανακοίνωση του, το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου.

Επίσης, το Μουσικό Σχολείο του νησιού, τονίζει ότι: «Το Σχολείο αυτό, ως ο μοναδικός Δημόσιος φορέας δωρεάν μουσικής εκπαίδευσης, μόρφωσης, πολιτισμού και παράδοσης, είναι ανοιχτός σε οποιονδήποτε Ζακυνθινό-και όχι μόνο-πολίτη, μουσικό ή μη, με στόχο την αναβάθμιση και προώθηση του μουσικού γίγνεσθαι τοπικά, αλλά και εκτός. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο και ουσιαστικό, να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στους δύσκολους-και για την εκπαίδευση-καιρούς που διανύουμε, προσπαθούν και ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ουσιαστικά και έμπρακτα προς αυτή τη κατεύθυνση. Η διεύθυνση, ο σύλλογος καθηγητών και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, οφείλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τον κ. Ζαχαρόπουλο Νικόλαο, ο οποίος ηθικά αλλά και έμπρακτα στηρίζει το Σχολείο, παραχωρώντας με προσωπική του δωρεά ένα βιολοντσέλο για τις ανάγκες των μαθητών, ευαισθητοποιημένος, όντας και ο ίδιος μουσικός και εκτελεστής του συγκεκριμένου οργάνου. Τέτοιες κινήσεις, αξίζουν χαιρετισμού, δημόσιας προβολής και δείχνουν την ευαισθητοποίηση των Ζακυνθινών πολιτών για τη Μουσική, αλλά και για την μουσική εκπαίδευση των Ζακυνθινόπουλων, ως δικαίωμα κάθε ανθρώπου»!

Η σημερινή Φωτό είναι αφιερωμένη στην αλληλέγγυα της ΕΡΑ Ζακύνθου, Τότα Γιαννούλη και στην εκπομπή της «Με τραγούδια πολεμάμε, με μουσικές αντιστεκόμαστε» και στον γιο της Τότας, τον Αλέξανδρο Λάσση, που αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα! Να διευκρινιστεί μόνο ότι έχει αλλάξει η ημέρα και ώρα μετάδοσης της εκπομπής από την ΕΡΑ Ζακύνθου και από κάθε Τετάρτη 12 με 2 το μεσημέρι, έχει μεταφερθεί για κάθε Παρασκευή 8 με 10 το βράδυ.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54