Eιδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---Τοπικούς φορείς και βιομηχανίες καταγγέλλει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, για την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου στη Μαγνησία. Καλεί τον κάθε πολίτη να ενεργοποιηθεί και να αντιδράσει σε αυτούς που ρυπαίνουν τη ζωή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της, μέσα στο 2014 ο ένας στους τέσσερις θανάτους που καταγράφηκαν οφειλόταν στην επάρατη νόσο, ενώ σοκάρουν τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων σε άνδρες και γυναίκες στο νομό.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ρητορικά ρωτά  αν γνωρίζει κανείς τι τρώμε, τι αναπνέουμε, τι νερό πίνουμε και αν πρέπει να θεωρούμε ότι οι θεσμοί και οι δημόσιες υπηρεσίες ελέγχου λειτουργούν σωστά και αν είναι αξιόπιστες.

--- Η ανεργία στο απόσπασμα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, μετά από αίτημα του Εργατικού Κέντρο Λάρισας.

Οι σύμβουλοι δεσμεύτηκαν πως θα κατέλθουν με συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την στήριξη των ανέργων, ενώ ο Κώστας Αγοραστός δήλωσε πως το θέμα της ανεργίας  «αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική αδικία».

Νωρίτερα εκπρόσωποι του ΕΚΛ κατέθεσαν υπόμνημα 21 σημείων. Μεταξύ αυτών,  άρση του αποκλεισμού από παιδικούς σταθμούς παιδιών ανέργων, καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία, εξασφάλιση δωρεάν εμβολιασμού  παιδιών και ειδικών ομάδων, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, με θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις, δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και απλήρωτων, όπως και των μαθητών, σπουδαστών στα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς κ.αλ.

---Eργασία με ημερομηνία λήξης ζητούν άνεργοι στον Δήμο Βόλου. 1.600 αιτήσεις για 74 θέσεις 8μηνης διάρκειας στην υπηρεσία καθαριότητας.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με στοιχεία του ¨ΕΡΓΑΝΗ¨, 1.789 θέσεις εργασίας χάθηκαν μετά το καλοκαίρι στη Μαγνησία, κυρίως στις Σποράδες.

---Οριστικά εντός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος η Καρδίτσα, εκτός ο Βόλος με την μεγαλύτερη ανεργία πανελλαδικά. Η καταβολή του ξεκινά σε ένα μήνα από τώρα. Το πιλοτικό πρόγραμμα για τους 700.000 πένητες Έλληνες, ομολόγησε με καμάρι η συγκυβέρνηση και  παρουσιάστηκε σε υπερπαραγωγή Σαμαρά -  Βενιζέλου – Βρούτση χθες στο Ζάππειο, είναι προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ. Το ποσό που θα χορηγείται ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι 100 ευρώ ανά οικογένεια και θα προστίθενται 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και 50 ευρώ για κάθε παιδί. Κατά μέσο

  όρο το εισόδημα θα κυμαίνεται από 250-500 ευρώ ανά νοικοκυριό. Η κοινωνική δικαιοσύνη ευνοεί την ανάπτυξη, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο, η παρουσίαση της κυβέρνησης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αποτελεί πρόκληση, ευθεία κοροϊδία στα μούτρα των εργαζόμενων και των ανέργων αναφέρει  μεταξύ των άλλων το ΠΑΜΕ Καρδίτσας και καταλήγει: Η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση δεν είναι το ελάχιστο εγγυημένο  εισόδημα, αλλά όταν θα στείλουμε στην ανεργία όλους αυτούς που σήμερα μας ρημάζουν, μας θέλουν ζητιάνους στην

 ίδια μας τη ζωή.

---<Τοίχο> ενάντια στην φτώχεια θα υψώσουν μεθαύριο  Παρασκευή,  παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας, οι Λαρισαίοι. Εκπρόσωποι Κοινωνικών Δομών σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και ιδιώτες θα ενημερώσουν  για θέματα υγείας και για εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας, ενώ θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά με χειροτεχνίες, κατασκευές και κλόουν. Παράλληλα, σχολές χορού και χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους, συμβάλλοντας στην διάδοση του μηνύματος της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στον  «τοίχο» που

 θα στηθεί, οι παρευρισκόμενοι θα γράψουν τι σημαίνει για αυτούς η έννοια της «φτώχειας» και να εκφράσουν με μια λέξη, ένα σκίτσο και ό,τι άλλο επιθυμούν τι συναισθήματα τους δημιουργεί.

---Ζήτημα ασυμβίβαστου με τακτικό δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Βόλου, εγείρει ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και νομικός Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος ζητά την έκπτωσή του από το αξίωμα. Σύμφωνα με το καταγγέλλοντα, ο  Χρήστος Στεφόπουλος, ως ομόρρυθμος εταίρος της Χρ. Στεφόπουλος και ΣΙΑ Ο.Ε, έχει οφειλές προς τον δήμο. Σύμφωνα με το γράμμα του νομοθέτη όφειλε  έως την 31η Αυγούστου, πριν αναλάβει πόστο στον δήμο, το  χρέος να είχε εξοφληθεί.

---Μετάθεση στην Λάρισα για τον διευθυντή του ΙΚΑ Βόλου, μηνιαία αργία για τον υπάλληλο που του πέταξε γιαούρτι, αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ. Παράλληλα, ανατέθηκε σε στέλεχος του Ιδρύματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, με σκοπό την τεκμηριωμένη διαπίστωση των ευθυνών για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

---Δυναμικό παρόν από συνταξιούχους Λάρισας, Τυρνάβου, Μαγνησίας χθες, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, εν όψει του αναμενόμενα μεγάλου συλλαλητηρίου της 1ης Νοεμβρίου. «Σήμερα οι πιο συνειδητοποιημένοι συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνταξιοδοτικών οργανώσεων, στέλνουν μήνυμα συσπείρωσης γύρω από το συνδικαλιστικό κίνημα», τόνισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας.

--- Την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ προς τους αγρότες, έθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Λάρισας Δημήτρης Γελαλής, σε ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εργασίας Κοινωνική Ασφάλισης και Πρόνοιας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζητώντας την άμεση πληρωμή της. Θέτουν επίσης το ζήτημα του συμψηφισμού των επιστροφών ΦΠΑ  με οφειλές στον ΟΓΑ, ακόμα και με τις οφειλές λόγω ΕΝΦΙΑ.

--- Σε ρόλο θλιβερού κονφερασιέ η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας. Αφού εκφράζει ευχαριστίες στην Εύη Χριστοφιλοπούλου για την παρουσία της στον Βόλο, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε μέλη και φίλους για προτάσεις με μορφή θεσμικής παρέμβασης προς την Χαριλάου Τρικούπη. <Ζητούμε επίσης τη συνδρομή σας –αναφέρει η ανακοίνωση – απόγνωσης, για στελέχωση των Τομέων Έργου και την εκδήλωση επιθυμίας για εθελοντική συμμετοχή στις συντονιστικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, που θα συσταθούν στις πόλεις των δήμων του νομού>.

---Έξι κιλά χασίς είχε θαμμένο στην αυλή του σπιτιού του, 37 χρονος ρομά στο Αλιβέρι του Βόλου. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για κατοχή και εμπορία, ενώ συνδέσμους του αναζητά το Τμήμα Δίωξης ναρκωτικών. Να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο 37χρονος, είχε  εκτίσει ποινή φυλάκισης  για διακίνηση ναρκωτικών.

--- Την προσεχή Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο προαύλιο του σχολείου Σκλήθρου Λάρισας, η  6η Γιορτή Μανιταριού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54