Β. Σόιμπλε - Γ. Στουρνάρας

Γ. Στουρνάρας: «Αν δεν γίνουν απολύσεις, δεν θα πάρουμε τις δόσεις»

Ανέλαβα γιατί είχα καθήκον απέναντι στην πατρίδα, δηλώνει στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι χωρίς απολύσεις, «δεν θα πάρουμε τις δόσεις».

«Αν δεν γίνουν οι απολύσεις, αν δεν προχωρήσουν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις», σημειώνει ο Γ. Στουρνάρας και προσθέτει: «Οι απολύσεις δεν γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος ούτε για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα».
Μάλιστα, διαβεβαιώνει ότι «μετά τις 15.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν 15.000 προσλήψεις που θα αναβαθμίσουν με νέα στελέχη το Δημόσιο».

Ο Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε ότι δεν διαθέτει πολιτικές φιλοδοξίες αλλά, όπως εξηγεί, ανέλαβε γιατί είχε καθήκον απέναντι στην πατρίδα: «Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι».

Παράλληλα, σχολιάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών από... πολιτικό ατύχημα, που θα ακυρώσουν στην πράξη τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, και «σηκώνει το γάντι» για να απαντήσει στους βουλευτές που του ασκούν κριτική, για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «κόπωσης» των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Πηγές: ethnos.gr, iefimerida.gr
 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04/08/2013 - 12:23