Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας



Για λειτουργική αυτονομία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου υπό ενιαία διοίκηση με το Π. Γ. Ν. Α. δεσμεύτηκε ο Λ. Γρηγοράκος

Για λειτουργική αυτονομία, υπό μία, όμως, ενιαία διοίκηση, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε εχθές στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. «Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου πρέπει να είναι λειτουργικά αυτόνομο, και από δω και πέρα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε με ένα κοινό διοικητικό συμβούλιο (με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης) να μπορεί να καταρτίζει τον δικό του προϋπολογισμό και να είναι οικονομικά ανεξάρτητο», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, προσθέτοντας πως το νοσηλευτικό ίδρυμα θα ενισχυθεί και με ιατρικό προσωπικό. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου η υποδοχή του από τους εργαζόμενους έγινε σε κλίμα διαμαρτυρίας, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Σουφλίου, ενώ αναφέρθηκε και στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, για το οποίο επανέλαβε ότι «γίνεται προσπάθεια στελέχωσής του με παιδίατρο και δύο γενικούς γιατρούς».



Ήρθη η απαγόρευση χρήσης του νερού σε έξι χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου

Την άρση απαγόρευσης χρήσης του νερού από τα υδρευτικά δίκτυα Αγριάνης, Κορύμβου, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου, Κυριακής και Δερείου, του δήμου Σουφλίου, ανακοίνωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Η απόφαση άρσης της απαγόρευσης συνοδεύεται από συστάσεις προς τη δημοτική αρχή Σουφλίου να συνεχίσει λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού και να ενημερώνει τους κατοίκους για κάθε πιθανή αλλαγή που θα διαπιστώνεται από τους ποιοτικούς ελέγχους. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της ποιότητας του νερού που έφτανε στα έξι χωριά του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τις τοπικές κοινωνίες στις αρχές Σεπτεμβρίου, και είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τις κομματικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αλλά και από τη δημοτική παράταξη μειοψηφίας του δήμου Σουφλίου, που κατήγγειλαν τη δημοτική για ανευθυνότητα και αδιαφορία. Αρκετές ημέρες μετά τις καταγγελίες, η Περιφέρεια ΑΜΘ είχε προχωρήσει στην απόφαση απαγόρευσης χρήσης του νερού στους έξι οικισμούς, την οποία μόλις εχθές ανακάλεσε.



«Κανένα πρόβλημα με το ψωμί», διαβεβαιώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ποιότητα του ψωμιού που πωλείται στη Θράκη, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια ΑΜΘ, τονίζοντας πως από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ δεν προέκυψε επιβεβαίωση των ισχυρισμών και καταγγελιών περί ύπαρξης επικίνδυνης ουσίας σε εισαγόμενο ψωμί από τη Βουλγαρία. «Ως εκ τούτου κρίνεται επιβεβλημένο για θεσμικούς και μη φορείς της περιοχής, να είναι περισσότερο προσεκτικοί σε ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν στη δημόσια υγεία προκειμένου να μη δημιουργείται αδικαιολόγητη ανησυχία στους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας.



Αλεξανδρούπολη: Για τη «διαδικτυακή συμπεριφορά υψηλού κινδύνου» θα μιλήσει ο Μ. Σφακιανάκης

Κεντρικός ομιλητής σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει στις 17 Οκτωβρίου η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, θα είναι ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος-ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης. Θέμα της εκδήλωσης, που έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολη, είναι η «Διαδικτυακή συμπεριφορά υψηλού κινδύνου».





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54