Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Ν. Αιγαίου - Δωδεκάνησα

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

 

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες 30 χλμ νοτιοανατολικά της Ρόδου, για τη διάσωση ενός αγνοούμενου, μετά τον εντοπισμό σκάφους με 64 μετανάστες, στη συγκεκριμένη περιοχή από φορτηγό πλοίο.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν μία κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού και ένα ελικόπτερο super puma
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αγνοούμενος που επέβαινε μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες στο τριαντάμετρο σκάφος, έπεσε κάποια στιγμή στη θαλάσσια περιοχή και έκτοτε αγνοείται.



ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ’’ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ - 60 ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ’’

 

‘’ Να στελεχωθούν άμεσα με εκπαιδευτικούς οι σχολικές μονάδες των ακριτικών νησιών της χώρας’’ ζητούν με ερώτηση τους από τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και Γιώργος Πάντζας με αφορμή τα «Δεκάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τη φετινή σχολική περίοδο.»

Όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων παραμένουν 60 κενά στα Δωδεκάνησα, γεγονός το οποίο υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην ακριτική περιοχή μας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για το σύνολο των κατοίκων της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο, όπως και η εφαρμογή της συνταγματικά κατοχυρωμένης ρήτρας νησιωτικότητας, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές

Ειδικότερα, στην έναρξη της χρονιάς, στη Δωδεκάνησο υπήρχαν σχεδόν 500 διαπιστωμένα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Σήμερα, ενάμιση μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, συνεχίζουν να υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 60 περίπου κενά διαφόρων ειδικοτήτων στο σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου. Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα στις ειδικότητες των ΠΕ01 Θεολόγων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ05 Γαλλικών, ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ07 Γερμανικών, ΠΕ14.04 Γεωπόνων, ΠΕ16-ΤΕ16 Μουσικών και ΠΕ19-20 Πληροφορικών.

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Τη διοίκηση των ΑμεΑ στη Ρόδο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Μανόλη Ζηδιανάκη, πρόεδρο των ΑμεΑ Δωδεκανήσου και τα μέλη του ΔΣ Νίκο Τσιβγοκούλη, Βενιζέλο Χωραφίτη και Θωμά Λιναρδή.

Στην συνομιλία που ακολούθησε τέθηκε το ζήτημα της δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ.
Παρά τις κατ´ επανάληψη δεσμεύσεις  από την κυβέρνηση ότι θα έλυναν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, τελικά οι συμπατριώτες μας με ειδικές ανάγκες εξακολουθούν και είναι αναγκασμένοι να επαναλαμβάνουν τις εξετάσεις πιστοποίησης της αναπηρίας τους για κάθε απλή βεβαίωση που χρειάζονται όταν πρόκειται να απευθυνθούν σε διαφορετική υπηρεσία ή φορέα. Γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε αναμονή, ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και οικονομική επιβάρυνση, καθώς αναγκάζονται να μετακινούνται από τον τόπο διαμονής τους στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου.
Να σημειωθεί ότι η τακτική της διακοπής του κοινωνικού επιδόματος μέχρι τη γνωμοδότηση της υγειονομικής επιτροπής, έχει φέρει πολλά μέλη του Συλλόγου επανειλημμένα σε οικονομική δυσπραγία και απόγνωση..
Σημαντικό θέμα επίσης είναι το κενό το οποίο έχει αφήσει η κατάργηση της πρότερης δομής λειτουργίας του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου, καλύπτεται η βραχυχρόνια ανάγκη αποκατάστασης για ένα ασθενή ή για ένα πολίτη ο οποίος αποκτά ένα κινητικό πρόβλημα, έχει καταργηθεί όμως η δομή κάθε υποστήριξης και εκπαίδευσης στο νέο τρόπο ζωής τον οποίο είναι πλέον αναγκασμένος να ακολουθήσει.

Τέλος με μεγάλη απογοήτευση για μία ακόμη φορά επισημάνθηκε το παγιωμένο πρόβλημα της περιορισμένης πρόσβασης σε δημόσιους χώρους, όπως και σε ιδιωτικούς χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος.

ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΔΙΝΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

 

Υπαίθρια εκδήλωση στο Πάρκο του Ροδινιού διοργανώνει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο Δήμος Ρόδου στο πλαίσιο των δράσεων του για την προστασία και την ανάδειξη των πάρκων και των χώρων πρασίνων σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα Dirty Dishes.

‘’Τα πάρκα μας αποτελούν χώρους μοναδικής αξίας και ομορφιάς, δίνουν ανάσα ζωής στην πόλη και αποτελούν σημαντικό παράγοντα που καθορίζει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. ’’επισημαίνεται στη σχετική πρόσκληση του δήμου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ-ΑΡΠΑΓΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ ΜΕ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Συνεχίζονται σταθερά οι διακομιδές ασθενών με ιδιωτικά ασθενοφόρα από το Νοσοκομείο της Κω με καταμαράν στη Τουρκία ακόμα και σήμερα ,τέλος της τουριστικής περιόδου, με την ‘’αρωγή’’ των τουριστογιατρών και των συνεργατών τους ξενοδόχων και tour operators .

Νέα χθεσινή καταγγελία πολίτη της Κω αναφέρεται σ’ ένα ακόμα περιστατικό ‘’αρπαγής ‘’ Αγγλίδας ασθενούς μέσα από το Νοσοκομείο σε συνεννόηση με την ασφαλιστική του εταιρεία , μεταφορά του με το ασθενοφόρο στο Τούρκικο Καταμαράν, για νοσηλεία σε Νοσοκομείο, απέναντι στο Bodrum

Τη θρασύτατη αυτή τακτική των ιδιωτικών εταιρειών δυστυχώς ανέχεται τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος απαξιώνοντας το Νοσοκομείο και τους ίδιους τους εργαζόμενους Γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

 

Στα Δωδεκάνησα βρίσκεται από χτες το βράδυ στο πλαίσιο νέας τετραήμερης επίσκεψης στην περιοχή, ο εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Με το τέλος της περιοδείας στη Κρήτη, συνοδεύοντας τον πρόεδρο του κινήματος Πάνο Καμμένο, έφτασε αργά χτες το απόγευμα στη Κω, όπου είχε πολύωρη συνεργασία με την τοπική Συντονιστική.

Σήμερα το πρωί ο κ. Κουίκ θα επισκεφθεί τη Νίσυρο, και θα συναντηθεί με τους κατοίκους στη κεντρική πλατεία, αφού προηγουμένως επισκεφτεί τον Δήμαρχο του νησιού Χριστοφή Κορωναίο.

Αργά το απόγευμα, με την επιστροφή του στη Κω, ο Βουλευτής Επικρατείας

των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που έχει αναλάβει και τη κοινοβουλευτική

ευθύνη των Δωδεκανήσων, θα επισκεφτεί το Εμπορικό Επιμελητήριο και στην

συνέχεια θα έχει συνάντηση εργασίας με τον νέο Δήμαρχο της Κω Γιώργο

Κυρίτση.

Αύριο Κυριακή η περιοδεία του Τέρενς Κουίκ θα συνεχιστεί με επίσκεψη του

στη Κάλυμνο και το βράδυ θα φτάσει στη Ρόδο, όπου θα έχει συναντήσεις με

τη τοπική Συντονιστική του Κινήματος, όπως και με αυτή της Νεολαίας Ρόδου.

Τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί με τον νέο Δήμαρχο Ρόδου και τον νέο Αντιπεριφερειάρχη του νησιού, όπως και με τον Πρόεδρο των

ξενοδοχοϋπαλλήλων για τα πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο

του.

Σε αυτή την τετραήμερη περιοδεία του στα Δωδεκάνησα ο Τέρενς Κουίκ

συνοδεύεται από την Πολιτευτή Δωδεκανήσου Μαρία Αγγέλλου και από την

Πολιτευτή Β’ Αθηνών Ευαγγελία Εγγλέζου, η οποία ανέλαβε τον συντονισμό

και τον προγραμματισμό δράσεων του Τέρενς Κουίκ στην συγκεκριμένη

Περιφερειακή Ενότητα, ως Περιφερειακός σύμβουλος του πολιτικού του

γραφείου.



29 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ 11 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Είκοσι εννέα υπήκοοι Συρίας (21 άνδρες και 8 γυναίκες που συνόδευαν 11 παιδιά) εντοπίστηκαν χθες ξημερώματα στη πόλη της Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κω για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

ΤΡΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΛΥΜΠΟΥΣΑΝ ΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΨΕΡΙΜΟ

 

Κολυμπώντας ,περισσότερο από δέκα ώρες , τρεις μετανάστες ,επιχείρησαν να φτάσουν από τα Μικρασιατικά παράλια στην Ψέριμο σύμφωνα με την ιστοσελίδα kalymnos-news.gr

Τελικά τους πρόσφυγες εντόπισε το Α/Κ ”ΓΕΩΡΓΙΟΣ” στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ψερίμου και πλωτό του Λιμενικού τους μετέφερε στο λιμάνι της Καλύμνου και στη συνέχεια διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου, για προληπτικούς λόγους ,αφού είχαν υποστεί υποθερμία από την πολύωρη παραμονή τους στην θάλασσα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54