Προσφυγή του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά στο ΣτΕ για μετατάξεις

Την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της 28/5/13, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 14/6/13, που προβλέπει μετάταξη υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και την τοποθέτηση τους σε θέσεις μονίμων δικαστικών υπαλλήλων στα Δικαστήρια του Πειραιά, ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, υπάλληλοι που υπηρετούσαν ως ιδιωτικού δικαίου στην ΥΠΑ, και στο ΤΕΙ Αθήνας και οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετατάσσονται στα Δικαστήρια του Πειραιά.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά χαρακτηρίζει την υπουργική απόφαση ως αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς -όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του-  δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Επίσης, υποστηρίζει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν εντάσσονται στην νέα έννοια του κρατικού υπαλλήλου, αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων με ειδικές συνταγματικές εγγυήσεις σχετικά με την υπηρεσιακή τους κατάσταση και η επίμαχη υπουργική απόφαση αποβαίνει σε βάρος της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54