Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Περίπου 3,7 εκ. ευρώ θα δοθούν στους κτηνοτρόφους του Έβρου, που έχασαν τα κοπάδια τους από ευλογιά

Περίπου 3,7 εκ. ευρώ στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αλεξανδρούπολης και 63.222 ευρώ στη Διεύθυνση Ορεστιάδας μεταφέρθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την πληρωμή των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων που έχασαν τα κοπάδια τους από την ευλογιά. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η περιφερειακή ενότητα Έβρου, η καταβολή στους δικαιούχους θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η αρχική δέσμευση του υπουργείου ήταν να διατεθούν 6,5 εκ. ευρώ για τις αποζημιώσεις, δηλαδή 2, 76 εκ. ευρώ περισσότερα από αυτά που ανακοινώθηκε ότι μεταφέρθηκαν στις δύο Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του Έβρου.



Χ. Τρέλλης και Σ. Βαβίας ζητούν συζήτηση στο Π. Σ. για τις απλήρωτες ενισχύσεις των βιοκαλλιεργητών

Την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος που αφορά στο αίτημα των βιοκαλλιεργητών του Έβρου να τους καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση που τους οφείλεται για τα έτη 2012, 2013 και 2014, ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Τρέλλης και Σταύρος Βαβίας, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου. «Καλούμε το περιφερειακό συμβούλιο να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους βιοκαλλιεργητές και να απαιτήσει από την κυβέρνηση την άμεση καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων, τόσο για τη βιολογική γεωργία όσο και για τη βιολογική κτηνοτροφία», αναφέρουν στην επιστολή τους προς το προεδρείο του συμβουλίου οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι.



Επιστολή διαμαρτυρίας του Μ. Ουζουνίδη για τα νέα διόδια που ετοιμάζονται στην Εγνατία Οδό

Επιστολή στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, απέστειλε ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, με θέμα τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό. «Τη στιγμή που οι Έλληνες επιχειρηματίες και πολίτες πληρώνουν δυσβάστακτους φόρους, δε χρειάζεται να επιβαρυνθούν και πάλι οικονομικά», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ουζουνίδης, και ζητά «να μην επιτραπεί και άλλος κατήφορος στους δοκιμασμένους Έλληνες, τη στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση ευαγγελίζεται ανάπτυξη και έξοδο από τα μνημόνια.



Ορεστιάδα: Συνεδριάζει στις 21/10 το δημοτικό συμβούλιο

Συνεδριάζει αύριο το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, στις 7 το απόγευμα. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τη συζήτηση για την έκδοση ψηφίσματος με θέμα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταμάτη Γκατζίδη και θα ακολουθήσει το θέμα που αφορά στην κατανομή βοσκήσιμων εκτάσεων. Στα 28 θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται και αρκετά που αφορούν στον ορισμό εκπροσώπων σε διάφορες επιτροπές.



Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων στην καινοτομία και επιχειρηματικότητα θα υλοποιήσουν τα Επιμελητήρια

Το πρόγραμμα «κατάρτισης εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα» θα υλοποιήσει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στα κατά τόπους Επιμελητήρια.




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54