Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα, 22 Οκτωβρίου 2014


Στις κάλπες οι έμποροι της Καρδίτσας τον άλλο μήνα

Την Παρασκευή, στις 21 Νοεμβρίου, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Θεσσαλίας και μελών στην εξελεγκτική επιτροπή, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα οξυμμένα προβλήματα, η συμμετοχή των εμπόρων, ήταν μικρή, ωστόσο οι διαδικασίες προχώρησαν κανονικά. Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Ηλίας Αντωνίου και η Γραμματέας των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Σταυρούλα Νιάκα πρότειναν τη συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου, ωστόσο η κ. Σοφία Κουλούρη διαφώνησε, καταθέτοντας την πρόθεση της ΠΑΣΕΒΕ να κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο. Ο κ. Αντωνίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προσπάθειες της απελθούσας διοίκησης προκειμένου να ανακουφιστούν οι έμποροι από τα πολλά προβλήματα, όπως ήταν οι παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΟΑΕΕ και εφορία, η συμμετοχή σε συλλαλητήρια, η διοργάνωση ημερίδων για ασφαλιστικά, φορολογικά, και εργασιακά θέματα.

Κοινή ενημερωτική εκστρατεία δήμου, εμπόρων, καταστηματαρχών για καθαρότερη πόλη

Συνάντηση με τους προέδρους του ΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής είχε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, μαζί με αντιδημάρχους Καθαριότητας κ. Αντωνίου και Επιχειρηματικότητας κ. Ψημμένο.  Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της καθαριότητας, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, που επιβαρύνεται περισσότερο από τη λειτουργία των εμπορικών και καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος. Συμφωνήθηκε την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί κοινή ενημερωτική καμπάνια «πόρτα-πόρτα» στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στη διάρκεια της οποίας θα μοιραστούν επιστολές. Σε αυτές, μεταξύ άλλων, θα δίνεται έμφαση στην ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας, αλλά και στον ενδεδειγμένο τρόπο διάθεσης των απορριμμάτων από την κουζίνα των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντας, τα οποία πριν τοποθετηθούν σε σάκους απορριμμάτων που θα φέρουν το όνομα της επιχείρησης, πρέπει να έχουν στραγγιστεί επιμελώς. Επίσης θα υπενθυμίζεται η υποχρέωση των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν κατόπιν άδειας κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, να διατηρούν διαρκώς τους χώρους καθαρούς με δικά τους μέσα, ανεξάρτητα από το χρόνο καθαρισμού από τα συνεργεία του δήμου.

Συνεργασία δήμου Σοφάδων – ΤΕΙ Ξύλου και Επίπλου

Η πληρέστερη συνεργασία και η αρωγή του Δήμου Σοφάδων στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, με τον Πρόεδρο του Τμήματος Δρ Μιχάλη Σκαρβέλη, καθώς και με το επιστημονικό προσωπικό. Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη σχέσεων πολύπλευρης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Τμήματος θα αποτελέσει το Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα υπογραφεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην αξιοποίηση του δυναμικού και της τεχνογνωσίας του Τμήματος αλλά και τη βαθύτερη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των επιστημόνων και των σπουδαστών σε θέματα που θα αναδεικνύουν τόσο την περιοχή του Δήμου Σοφάδων όσο και την άριστη δουλειά που γίνεται στο εν λόγω Ιδρυμα. Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρείται δεδομένη η ενεργή συμμετοχή του Τμήματος στο θέμα των παιδικών χαρών, με στόχο να ξαναγίνουν ασφαλείς και λειτουργικές. Παράλληλα, ο δήμαρχος Σοφάδων δεσμεύτηκε για την ανάληψη δράσεων που θα καταδεικνύουν  την ανάγκη ισχυροποίησης του Τμήματος αλλά και τη δυναμική αποτροπή οποιασδήποτε σκέψης επαναχωροθέτησης του Τμήματος εκτός Καρδίτσας.

«Οι εκπαιδευτικοί στη λαϊκή αντίσταση και στους κοινωνικούς αγώνες»

Η κομματική οργάνωση Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ και η τομεακή οργάνωση Καρδίτσας της ΚΝΕ, οργανώνουν τιμητική εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί στη λαϊκή αντίσταση και στους κοινωνικούς αγώνες». Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, στις 7.30 το απόγευμα, στο Παυσίλυπο.

Η Καρδίτσα συμμετέχει στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 5ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας. Για την Καρδίτσα τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η “Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας  Καρδίτσας” μέλη της οποίας θα βρίσκονται στις 2 Νοεμβρίου, την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Καρδίτσα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσας, θα υποδεχθεί την τιμία δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού. Ακολούθως θα τελεστεί πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, όπου θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Το άγιο λείψανο θα τεθεί προς προσκύνηση των πιστών και θα παραμείνει στην ενορία μέχρι το πρωί της Δευτέρας 27ηςΟκτωβρίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22/10/2014 - 10:29