Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22-10-2014


ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: «Παραφιλολογία η ονοματολογία για υποψήφιους βουλευτές…»

«Καμία φάση της διαδικασίας επιλογής υποψηφίων βουλευτών δεν έχει αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και η όποια ονοματολογία αποτελεί παραφιλολογία και αποτέλεσμα της φιλοδοξίας και της αγωνίας πολιτικής επιβίωσης αυτών που τη διασπείρουν», απαντά η νομαρχιακή επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα «πολλά που έχουν γραφτεί και θα γραφτούν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και τα οποία έχουν έντεχνα διοχετευτεί στις τοπικές κοινωνίες για ενδεχόμενες υποψηφιότητες του κόμματος στον Έβρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής. Καταλήγοντας, επισημαίνει πως σκοπός μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπηρετήσει τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού και όχι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τις προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων.  

Δύο έργα του Έβρου εντάχθηκαν στα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στο δήμο Τυχερού, προϋπολογισμού 6,9 εκ. ευρώ περίπου, εντάχθηκε στα τομεακά προγράμματα του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης. Στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε η ένταξη επτά, συνολικά, έργων της περιφέρειας στα τομεακά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 34 εκ ευρώ περίπου. Το «πακέτο» έργων περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στη Μάκρη του δήμου Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ.

Τ. Κουίκ και Μ. Ουζουνίδης κατέθεσαν ερωτήσεις για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων των βιοκαλλιεργητών

«Μεθόδευση» της συγκυβέρνησης για την απαξίωση της βιολογικής γεωργίας διαπιστώνει ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Μακεδονία-Θράκη Ελλάδα μας», Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, με την ιδιότητα του βουλευτή Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κατέθεσε και ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων που δικαιούνται οι βιοκαλλιεργητές. Το θέμα έφεραν στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Τρέλλης και Σταύρος Βαβίας, ζητώντας από το συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει την πληρωμή των ενισχύσεων που οφείλονται στους βιοκαλλιεργητές για τα έτη 2012, 2013 και 2014. Στην ερώτησή του ο κ. Κουίκ παραθέτει το κείμενο διαμαρτυρίας των παραγωγών βιολογικής γεωργίας και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό, πότε σκοπεύει επιτέλους να καταβάλλει την οικονομική ενίσχυσή τους, τι θα κάνει για την περαιτέρω ενίσχυση της βιολογικής καλλιέργειας και εάν αντιλαμβάνεται ότι με αυτές τις συμπεριφορές προς τους σύγχρονους γεωργούς απαξιώνεται ακόμη περισσότερο η πρωτογενής παραγωγή. Ερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσε και ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ορεστιάδα: Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Ομόφωνα «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταμάτης Γκατζίδης, με θέμα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Με το ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την «πλήρη αντίθεσή του στο νέο νομό για τον ΕΝΦΙΑ», κρίνοντάς τον άδικο και αντιλαϊκό. «Ο νόμος αυτός μονιμοποιεί και διευρύνει το χαράτσι και φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, που αδυνατούν πια να πληρώσουν τους πολλαπλούς φόρους που επιβάλλονται», επισημαίνεται στο συγκεκριμένο ψήφισμα, με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας δηλώνει ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργησή του» και «διεκδικεί να είναι αφορολόγητη η πρώτη και η δευτερεύουσα κατοικία, καθώς κα η αγροτική γη». Καλεί, τέλος, την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ ΑΜΘ «να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες με στόχο την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ». 
 
Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

Την πρόσληψη τριών μονίμων της ειδικότητας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πληρωμάτων ασθενοφόρων για την Ορεστιάδα και τεσσάρων ακόμη για το Διδυμότειχο, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του ΕΚΑΒ που προχωρά στην έκδοση της σχετικής προκήρυξης, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο Κέντρο λόγω συνταξιοδοτήσεων. Συνολικά, το ΕΚΑΒ θα προσλάβει 200 άτομα σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας πληρώματος ασθενοφόρου, διασώστη του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας και να κατέχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας. Στην επιλογή των προσώπων, που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, θα ληφθούν επίσης υπ’ όψιν η εμπειρία των υποψηφίων και η εντοπιότητα για τις θέσεις της περιφέρειας.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22/10/2014 - 12:36