Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

«Να στελεχωθούν οι νοσοκομειακές μονάδες της Δωδεκανήσου με παιδιάτρους και να λειτουργήσει άμεσα η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου» ζητούν από τον υπουργό Υγείας τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δ.Γάκης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην ακριτική Δωδεκάνησο

‘’Τα Νοσοκομεία στην Ρόδο, την Κω και στην Κάλυμνο υπολειτουργούν, τα Κέντρα Υγείας τα Πολυδύναμα Ιατρεία και οι νέες πρωτοβάθμιες δομές Υγείας της Δωδεκανήσου, έχουν αποδομηθεί σε όλα τα επίπεδα (από τη στελέχωση προσωπικού μέχρι την παροχή σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και ιατρικού υλικού). Τίποτα στον τομέα Υγείας δεν λειτουργεί στη βάση των ειδικών γεωγραφικών συνθηκών των νησιωτικών περιοχών.’’ επισημαίνουν παραπέμποντας στο τραγικό συμβάν, όπου χάθηκε ένα βρέφος 18 μηνών κατά τη μεταφορά του από την Κω στην Αθήνα με το ΕΚΑΒ – λόγω ελλείψεων των απαραίτητων δομών στη Δωδεκάνησο .

‘’Όταν τα Νοσοκομεία σε νησιά όπως η Κως των 47.000 κατοίκων παραμένουν χωρίς παιδίατρο για τέσσερα χρόνια, μόνο σαν μεθοδευμένη εγκατάλειψη των νησιών μας μπορεί να εκληφθεί.’’ υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, Κώστας Ζαχαριάς, Ιωάννης Ζερδελής, Νίκος Μιχαλάκης ..

ΣΥΡΙΖΑ’’ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ’’

 

‘’Το ξεπούλημα των αεροδρομίων της χώρας και ειδικότερα των αεροδρομίων της Περιφέρειας μας θα προκαλέσει σοβαρότατο πλήγμα στα νησιά μας σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στην ποιότητα ζωής των νησιωτών και στην τοπική οικονομία.’’ επισημαίνει η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ  σημειώνοντας ότι

η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων είναι ένα μοντέλο που έχει αποτύχει τόσο σε χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία, όπου επανακρατικοποιούν τα αεροδρόμια τους, όσο και στο «Ελ. Βενιζέλος». Ειδικότερα το «Ελ. Βενιζέλος» αποτελεί το 2ο πιο ακριβό αεροδρόμιο της Ευρώπης με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί κατά πολύ οι προσεγγίσεις σε αυτό.

‘’Τα αεροδρόμια που εκποιούνται με την πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες των υπόλοιπων μικρών αεροδρομίων των νησιών μας, τα οποία θα  κινδυνεύσουν να κλείσουν.’’ υποστηρίζει   εξηγώντας στη συνέχεια ότι

η απώλεια της χρηματοδότησης των άγονων γραμμών ,που σήμερα γίνεται από τα έσοδα του τέλους εκσυγχρονισμού ανάπτυξης αεροδρομίων, θα οδηγήσει στην κατάργηση της επιδότησης των άγονων γραμμών με άμεσο αντίκτυπο για τις ζωές των νησιωτών. ενώ τα τέλη χρήσης των αεροδρομίων μας (μηδενικά σήμερα προκειμένου να είναι προσιτά στις εταιρείες low-cost ) θα εκτοξεύσουν τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει πλήγμα στον τουρισμό των νησιών και φυσικά στο κόστος ζωής των νησιωτών.   

Παράλληλα  η υπερσυγκέντρωση εμπορικής δραστηριότητας σε μεγάλο αερολιμένα π.χ. Ρόδου, θα έχει επίπτωση τον μαρασμό της εμπορικής δραστηριότητας στην περιαεροδρομιακή ζώνη και το πιο σοβαρό που θα συμβεί είναι

η  Παραχώρηση μέρους εθνικής κυριαρχίας σε ευαίσθητα σημεία του Ανατολικού Αιγαίου
‘’Σε αυτή την παράλογη και επικίνδυνη εξέλιξη του ξεπουλήματος.’’ ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί πολίτες και φορείς να αντιδράσουν να συστρατευθούν με τους εργαζόμενους του αεροδρομίου και να ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης της υποταγής και των μνημονίων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ-ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ ΤΗΣ 46ΧΡΟΝΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ

 

Από τον ιατροδικαστή Ρόδου θα γίνει σήμερα η νεκροψία-νεκροτομή της 46χρονης κρατούμενης , παρουσία και τεχνικού συμβούλου, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας της .

Η 46χρονη, η οποία είχε συλληφθεί πριν από τρεις ημέρες στην Κάλυμνο για κατοχή και διακίνηση τριών κιλών κάνναβης, αισθάνθηκε έντονη ζάλη πρωί Τρίτης ,ευρισκόμενη στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω και λίγες ώρες πριν απολογηθεί στον ανακριτή .

Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ.

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ αφέθηκε χθες το μεσημέρι με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα Κω, ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία 65χρονος, υπήκοος Γερμανίας.

Ο 65χρονος συνελήφθη, να φωτογραφίζει στρατιωτικό φυλάκιο στην Αντιμάχεια και στο Ψαλίδι της Κω, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων και δημοσίων υπηρεσιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΤΜΟ-ΛΕΡΟ -ΛΕΙΨΟΥΣ

 

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ‘’ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’’

 

Να καταβληθούν άμεσα οι εφημερίες στους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό της Πάτμου, της Λέρου και των Λειψών ζητά με ερώτηση της προς τον Υπουργό Υγείας η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη

«Είναι απαράδεκτο να μην καταβάλλονται οι εφημερίες σε ανθρώπους που χάρη στο φιλότιμο τους δεν έχει καταρρεύσει η υγεία στα νησιά μας», τονίζει στην ερώτηση της η κ. Ιατρίδη αναφερόμενη ταυτόχρονα και στην αντίστοιχη επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου, σημειώνοντας τις δεδουλευμένες εφημερίες που δεν έχουν καταβληθεί και ζητώντας να πληροφορηθεί τους λόγους για τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή τους.
Να σημειωθεί ότι και σήμερα Πέμπτη 23 Οκτωβρίου οι γιατροί της Πάτμου, της Λέρου και των Λειψών πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, προκειμένου να τους καταβληθούν οι οφειλόμενες εφημερίες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΙΣΥΡΟ



ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ‘’ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ… ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ’’

‘’Είναι κατάντια για τα αυτονόητα πράγματα που αφορούν σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες, να χρειάζεται ένας Δήμαρχος να παρακαλάει Βουλευτή και ένας Βουλευτής να παρακαλάει δημόσια τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και εν προκειμένω τον αναπληρωτή Υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο.’’ δήλωσε επιστρέφοντας στην Αθήνα από την επίσκεψη του στη Νίσυρο, ο εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.



‘’Γιατρός γενικής Ιατρικής, που θέλει να υπηρετήσει στη Νίσυρο, (πραγματικό λαχείο σε εποχές άρνησης γιατρών να πάνε σε νησιά)’’πρόσθεσε ‘’ αδυνατεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αυτό το νησί του Αιγαίου που τον έχει ανάγκη, γιατί τα χαρτιά έχουν κολλήσει κάπου στην Οδό Θηβών του νομού Αττικής, στην Β΄ ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου!!!’’

Να σημειωθεί ότι ένα από τα κύρια αιτήματα που έθεσαν οι τοπικές αρχές στο βουλευτή των ΑΝΕΛ είναι η μετάθεση τελωνειακού υπαλλήλου, δηλαδή η λειτουργία τελωνείου, με την επισήμανση, ότι ‘’τελώνης υπήρχε, αλλά καταργήθηκε από τα μνημόνια που έχουν τσακίσει σε όλα τα επίπεδα τους κατοίκους του Αιγαίου’’.

Τη ληστρική υπαγωγή τους από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ, τη μη ρύθμιση των δυσθεώρητων – πλέον - οφειλών τους στον ΟΑΕΕ που συνεπάγεται κατασχέσεις, τις αρπαγές του ΕΝΦΙΑ και τα «κόκκινα δάνεια» συζήτησαν οι κάτοικοι του νησιού με τον κ Κουίκ,ο οποίος επισκέφτηκε και το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, όπου βρήκε να υπηρετεί… ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ αστυνομικός.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ‘’26ο ΒODRUM CUP-2014 ‘’

ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΛΕΡΟ

 

Από νωρίς χθες το μεσημέρι, άρχισαν να καταπλέουν στο λιμάνι της Καλύμνου τα ιστιοφόρα σκάφη που συμμετέχουν στο « 26ο ΒODRUM CUP-2014» προερχόμενα από την Αλικαρνασσό.
Οι αγώνες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 και η Κάλυμνος είναι ο πρώτος ελληνικός προορισμός .
Τα σκάφη με τα πληρώματα τους θα αναχωρήσουν σήμερα στις 11 το πρωί για Λέρο.
Το Bodrum Cup είναι ένας ετήσιος αγώνας που πραγματοποιείται την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και συμμετέχουν σ’αυτόν εκατό και πλέον ιστιοφόρα .



ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ-ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

 

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους (7 με 8 μποφόρ) μέχρι το Σάββατο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54