Ειδήσεις από ΕΡΑ Κέρκυρας

Το Εργατικό Κέντρο για τις παράνομες απολύσεις σε ξενοδοχεία

Τα μέλη του Δ/Σ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας συνεδρίασαν, χθες Τετάρτη 22 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το τρέχον και σημαντικόToζήτημα των παράνομων απολύσεων εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και οι οφειλές δεδουλευμένων συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικου Κέντρου Κέρκυρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΚ, «Έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί ξενοδόχοι δρουν αντίθετα με τα όσα προβλέπει ο Νόμος και προχωρούν σε απολύσεις πριν την από τη λήξη της τουριστικής σεζόν, συνδέοντας εντελώς αυθαίρετα τη μείωση πληρότητας των μονάδων με τη μείωση του απασχολούμενου προσωπικού, στερώντας έτσι μισθούς από τους εργαζόμενους αλλά και εισφορές από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους συναδέλφους να μην υπογράφουν τις πρόωρες καταγγελίες των συμβάσεών τους και να ζητούν αμέσως την αρωγή των συνδικαλιστικών οργάνων σε περίπτωση που υφίστανται σχετικές πιέσεις.

Εξ άλλου, σε έτερο θέμα του Συμβουλίου αποφασίστηκε να πραγματοποιήθει μέσα στο Νοέμβριο απεργιακή κινητοποίηση εν όψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού αλλά και μία ακόμη δέσμης αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η συγκυβέρνηση. Το Εργατικό  Κέντρο θα πιέσει τις υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις για την οργάνωση πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης εντός του ερχόμενου μηνός και παράλληλα θα ζητήσει την εκπόνηση προγράμματος κινητοποιήσεων διαρκείας. Ανεξαρτήτως, όμως, της απόκρισης, θεωρούμε ότι η ανάγκη για μαζικό κι ενωτικό αγώνα εν όψει του νέου αντεργατικού κύματος που πλησιάζει είναι τόσο έντονη που οφείλει αναπότρεπτρα να βρει διέξοδο έστω και σε κατά τόπους επίπεδο».

28η: Το πρόγραμμα των εορτασμών

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κεφαλονιά για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα παρευρεθεί ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Στις εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:

•    στην Κέρκυρα  ο Πάτροκλος Γεωργιάδης γ.γρ. του υπουργείου ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας,

•    στην Κεφαλονιά η γ.γρ. διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων του υπουργείου εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας Α. Δαλλαπόρτα,

•     στη Ζάκυνθο ο γ.γρ. τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος και  

•    στη Λευκάδα ο γ.γρ. της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γ. Διδασκάλου.

Επιστημονικό Συνέδριο «Φραγκιάς - Καχτίτσης - Βαλτινός»

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού Κερκύρας), έχει καθιερώσει την πραγματοποίηση ενός ανοικτού Επιστημονικού Συνεδρίου τον μήνα Νοέμβριο κάθε χρόνου (από το 2005, συνεχώς, στο σπίτι όπου ο Εθνικός Ποιητής έζησε τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του). Φέτος το Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο σε τρεις σημαντικούς σύγχρονους συγγραφείς, τον Αντρέα Φραγκιά (1921-2002), τον Νίκο Καχτίτση (1926-1970) και τον Θανάση Βαλτινό (1932). Θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου 2014, με γενικό τίτλο «Φραγκιάς - Καχτίτσης - Βαλτινός / Χώρος - Χρόνος - Μνήμη».

Παράλληλα, στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου, θα δοθεί την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.00 − αφού προηγηθούν από την 18.00 οι απογευματινές συνεδρίες της ημέρας αυτής − η θεατρική παράσταση «Η ομορφάσχημη» (από διασκευή της ομώνυμης νουβέλας του Νίκου Καχτίστση), με την ηθοποιό Ναταλία Καποδίστρια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις συνεδρίες και στη θεατρική παράσταση. Τιμητικά καλεσμένοι στο Συνέδριο είναι η κόρη του Αντρέα Φραγκιά, η κ. Άννα Φραγκιά και ο κ. Θανάσης Βαλτινός, ο οποίος θα συζητήσει με το κοινό το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19.30.

Στο Συνέδριο θα γίνουν είκοσι έξι ανακοινώσεις από πανεπιστημιακούς, συγγραφείς και επιστήμονες, σε μια σφαιρική θεώρηση του έργου των τριών πεζογράφων.

Πηγή: ΕΡΑ Κέρκυρας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25/10/2014 - 00:08