Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΤΗN ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ‘’ΔΙΑΓΟΡΑΣ΄΄

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ‘’ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΡΟΔΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ’’

Στη συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας κατά της παραχώρησης του αεροδρομίου στα χέρια μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών ξένων συμφερόντων, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 μμ της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου καλούν όλους τους πολίτες οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

Καλούν τους φορείς να ακολουθήσουν με συνέπεια τις προεκλογικές πολιτικές τους θέσεις και δεσμεύσεις και ‘’να φανούν μπροστάρηδες όπως και στα άλλα μέρη της Ελλάδος στην προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και των συμφερόντων του Ροδιακού Λαού.’’

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στη σχετική πρόσκληση επισημαίνουν πως ‘’αποτελεί χρέος μας όχι μόνον η ενημέρωση του κόσμου αλλά και η κατάδειξη των αντιφατικών θέσεων δημοσίων προσώπων στο θέμα που τόσο καλά γνωρίζουμε και για το οποίο αγωνιζόμαστε. ’’

Παροτρύνουν επίσης τους πολίτες

*να ασχοληθούν πολύ σοβαρά με το θέμα του αεροδρομίου, διαβάζοντας τα όσα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΥΠΑ έχει δημοσιεύσει αλλά και όσα γράφονται από πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου.

*να μην παρασύρονται από δηλώσεις υψηλά ισταμένων προσώπων που προεκλογικά αντιμετώπιζαν εντελώς διαφορετικά το θέμα.

*να προσέρχονται στις ημερίδες και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται από τους διάφορους φορείς για αυτό το θέμα.


ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΩ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΨΕΡΙΜΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ‘’ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ’’ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ.

Άμεση χρηματοδότηση από την Ε.Ε. αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα ζήτησε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

‘’Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αποτύχει πλήρως στον ρόλο του ιδίως όσον αφορά στην αποζημίωση των πληγέντων από πλημμύρες στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Μαριάς, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2013 στην Ρόδο, στην Κω, στην Κάλυμνο και στην Ψέριμο οι οποίοι ακόμη περιμένουν να αποζημιωθούν.

Το ίδιο ισχύει ,επεσήμανε ο Ευρωβουλευτής ,και για όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Αττική το Φεβρουάριο 2013 όταν και θρηνήσαμε μια νεκρή συμπολίτη μας.’’

Πέραν όμως της ανακούφισης των πληγέντων και της αποκατάστασης των ζημιών σε νοικοκυριά και σε υποδομές’’, παρατήρησε ‘’θα πρέπει να υπάρξει μια σύγχρονη αντιπλημμυρική πολιτική σε όλα τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων ούτως ώστε τόσο τα αστικά κέντρα όσο και η ύπαιθρος να μην υφίστανται ανεπανόρθωτες ζημιές.’’

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ.. ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου– Δεκεμβρίου 2013 καθώς και του Ιανουαρίου 2014, κατοίκων και επιχειρήσεων της νήσου Ρόδου, ύψους 570.000 ευρώ, θα δοθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στους δικαιούχους, μετά και την σχετική απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου.

Αυτό διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, κατά τη συνάντηση τους στο γραφείο του πρώτου

Σε ότι αφορά στο επίκαιρο θέμα του ΔΗΦΟΔΩ, θέμα που έχει προκαλέσει και πάλι αντιδράσεις, ο δήμαρχος επεσήμανε στον υπουργό την αναγκαιότητα διατήρησης του δημοτικού φόρου καθώς αποτελεί, όπως τόνισε «βασικό αιμοδότη της ανάπτυξης της Δωδεκανήσου και τυχόν κατάργηση του θα αναστείλει τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου».

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι για τη διατήρηση ή μη του ΔΗΦΟΔΩ θα δοθεί λύση σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο.


  32 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Σε επιχείρηση διάσωσης τριάντα δύο μεταναστών, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, προχώρησε απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό σώμα της Ελληνικής Ακτοφυλακής. στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Αστυπάλαιας.

Άμεσα, δεσμεύτηκε το motortanker “TRANSEXETER” σημαίας Μάλτας, παραπλέοντα πλοία, ενώ στο σημείο προσέγγισαν η μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο SuperPuma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το πλήρωμα του “TRANSEXETER”,προχώρησε στην περισυλλογή είκοσι ενός μεταναστών και η μονάδα Π.Ν. στην περισυλλογή έντεκα μεταναστών, ενώ το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Κάλυμνο

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟΥ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ DEVECCHI

Νέα παράταση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που αφορά στα δυο ιστορικά κτίρια της Ρόδου, το Σανατόριο Ελεούσας και τη βίλα De Vecchi έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ταμείο καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών θα είναι τελικά η 28η Νοεμβρίου και όχι η 31η Οκτωβρίου .

Σημειώνεται ότι αρχικά το ΤΑΙΠΕΔ είχε αποφασίσει να διαρκέσει ο διαγωνισμός μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ταμείο θα τα μισθώσει για πενήντα χρόνια, ενώ ο διαγωνισμός αφορά στην αξιοποίηση ομάδας ακινήτων με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής. Η ομάδα περιλαμβάνει συγκεκριμένα 14 ακίνητα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ 35 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

Ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δ. Γάκης, με θέμα «Σοβαρός κίνδυνος για τους βιοκαλλιεργητές εξαιτίας των τεράστιων καθυστερήσεων στη απόδοση των ενισχύσεων προηγούμενων ετών».

‘’Για τον ΣΥΡΙΖΑ’’ επισημαίνεται στην ερώτηση ‘’, η παραγωγική ανασυγκρότηση προϋποθέτει την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα, μέσα από ένα μακρόπνοο πρόγραμμα ορθής περιβαλλοντικής ανάπτυξης, στο οποίο η χρήση ορθών και σύγχρονων βιολογικών πρακτικών καλλιέργειας θα παράγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα. Αυτά, πέρα από τα προφανή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά, έχουν μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και είναι μέρος της αειφόρου ανάπτυξης που οραματιζόμαστε για τη χώρα.’’τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, προκειμένου να ιδρυθεί στη Ρόδο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, ύστερα από τα τελευταία κρούσματα θανάτων νεογέννητων.

Σε σχετικό υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά βρεφών που έχασαν τη ζωή τους λίγο μετά τη γέννησή τους και εξηγείται γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

ΔΥΟ ΤΟΝΟΥΣ ΑΛΕΥΡΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δύο τόνους αλεύρι θα μοιράσουν αύριο Κυριακή κληρικοί της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Το αλεύρι είναι προσφορά των «Μακεδονικών Γραμμών» του Δημήτρη Τσιμενίδη και θα διανεμηθεί μετά τη Θεία Λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα διανέμει τρόφιμα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

15 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δεκαπέντε μετανάστες Συριακής καταγωγής και ένα παιδί εντοπίστηκαν βράδυ Παρασκευής στη πόλη της Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κω προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Όλοι φιλοξενούνται στο αίθριο της Αστυνομίας όπου έχουν τοποθετηθεί δυο αντίσκηνα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΡΟ

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ..’’ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΛΕΡΟ

 

Να εφαρμοστεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα και να συνεχίσουν να λειτουργούν οι ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών στη Ρόδο, τη Λέρο και τις λοιπές νησιωτικές περιοχές, ζητά με ερώτηση της προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας, η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη.

«Οι νησιωτικές κοινωνίες βλέπουν ότι μια ακόμα επαγγελματική διέξοδος για τα παιδιά τους καταργείται, ενώ τους στερείται και η δυνατότητα να σπουδάσουν αυτό που θέλουν στον τόπο τους» σημειώνει στην ερώτηση της η κ. Ιατρίδη και παραθέτει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχίσει η λειτουργία, με την ανάλογη αναβάθμιση, των συγκεκριμένων σχολών στη Ρόδο και τη Λέρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΙΣΥΡΟ

ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ 2010

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Κω διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους, οι αλλοδαποί που ψήφισαν στις εκλογές του 2010 ,σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου

Ειδικότερα αναφέρεται ότι μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Κώ του περασμένουΜαίου για την διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους των παράνομα εγγεγραμμένων αλλοδαπών αναδείχθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις δημοτικές εκλογές του 2010. όπου ψήφισε ένα μέρος των διαγραφέντων αλλοδαπών.

Από τη δημοτική αρχή δόθηκε εντολή στον δικηγόρο Δημήτρη Ε. Καραγεώργη να διερευνήσει την υπόθεση εγγραφής πολιτών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Νισύρου το 2010 ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση ,με δεδομένο ότι νόμιμα και εμπρόθεσμα είχε κατατεθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2010 από τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλειο Πάχο ένσταση κατά των πιο πάνω εγγραφών και είχαν ζητηθεί στοιχεία από το Δήμο Νισύρου.’’ Είναι επιβεβλημένο’’ τονίζει η δημοτική αρχή ‘’να αποδοθεί δικαιοσύνη όσος χρόνος και να έχει περάσει’’.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54