Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1940



"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ- ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ"

"Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η  Οκτώβρη του 1940 και το έπος της Αντίστασης αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει για τα δικαιώματά και για την ανεξαρτησία του. ‘’τονίζει στο μήνυμα του για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι

‘’Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο.
Η μνήμη, όμως, της 28ης  Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό, που αποδείχτηκε ο καλύτερος συνεργάτης των οικονομικά ισχυρών και βύθισε τους λαούς στη φρίκη του Β Παγκοσμίου Πολέμου.’’

Η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ,είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα συνδέονται με την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Με εκδηλώσεις στα σχολεία και καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία των ηρώων τιμάται από σήμερα και στη Δωδεκάνησο η 74 επέτειος της 28ης ενώ συναυλία αφιέρωμα στη Δωδεκανησιακή Μουσική με την Παιδική και την Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη.θα δοθεί απόψε στις 8 στο Δημοτικό Θέατρο .Ρόδου. Συμμετέχει με επίκαιρη ομιλία ο εθνομουσικολόγος καθηγητής Λάμπρος Λιάβας.


Την κυβέρνηση στις αυριανές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 74ης εθνικής επετείου που θα πραγματοποιηθούν θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας Αιγαίου Νίκος Ζωίδης στη Ρόδο και ο Παναγιώτης Μίχαλος , Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στη Κω.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ‘’ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ’’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Νοτ. Δωδ/σου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ, διοργανώνουν τη παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», του Ρ.Π. Ντατ.,απόψε στις 7 στην αίθουσα του ΑΚΤΑΙΟΝ.

"Ποιοι είναι οι γενικοί όροι που ευνοούν την άνοδο του Φασισμού; Μπορούμε να τους απαριθμήσουμε εν συντομία: 1) η ένταση της οικονομικής κρίσης και της ταξικής πάλης, 2) η εντεινόμενη απογοήτευση από τον κοινοβουλευτισμό, 3) η ύπαρξη ευρέων μικροαστικών, μεσαίων στρωμάτων, του εξαθλιωμένου προλεταριάτου και των τμημάτων των εργατών υπό καπιταλιστική επιρροή, 4) η απουσία αυτοτελούς ταξικά συνειδητής ηγεσίας του κύριου όγκου της εργατικής τάξης"

Οι παραπάνω εκτιμήσεις του συγγραφέα, διατυπωμένες πριν από 80 χρόνια, το 1934, θα μπορούσαν να είχαν διατυπωθεί σήμερα ,επισημαίνεται στη σχετική πρόσκληση

Θα  ακολουθήσει προβολή βίντεο της ΚΝΕ για την 28η Οκτωβρίου.


ΕΡΩΤΗΣΗ 75 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Ερώτηση σχετικά με τα συμπεράσματα της εθνικής επιτροπής διαλόγου για τα πνευματικά δικαιώματα και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου καθώς και τι πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού συνυπέγραψε, μαζί με άλλους 75 βουλευτές, η Μίκα Ιατρίδη.

Η ερώτηση αναφέρεται εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον τομέα της δημόσιας εκτέλεσης στην Ελλάδα έργων και αντικειμένων που ενσωματώνουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικά δικαιώματα και ιδιαίτερα στα προβλήματα που έχουν προκύψει από ορισμένες πρακτικές των δικαιούχων/οργανισμών συλλογικής διαχείρισης και τις αντίστοιχες αντιδράσεις των χρηστών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχεία.

Μεταξύ άλλων οι 75 ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν ότι είναι ανάγκη να υπάρχουν εταιρείες για την προστασία και είσπραξη πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, οι οποίες, όμως, θα πρέπει να λειτουργούν κάτω από νέο, σύγχρονο και δίκαιο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των δημιουργών, με «λογικές» αμοιβές, οι οποίες θα προκύπτουν από την διαπραγμάτευση με τους αντίστοιχους επαγγελματίες.

ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου είναι η   η τελευταία ημέρα υποβολής  αιτήσεων  για  τη  παρακολούθηση των μαθημάτων  της Ελληνικής  Νοηματικής  Γλώσσας  σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ‘’ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΕΣ’’.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοέμβριου στο  Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α.Δ. Ρόδου.
   Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κοιν.Σ.Επ. «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ», Πάροδος Γιάννη Ρίτσου, Ρόδος ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22410 72571

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ



ΝΕΑ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΜΕ ΣΙΝΟΥΚ



Μια ακόμα αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες Σαββάτου ύστερα από αίτημα του ΕΚΑΒ, από τη Κω με ελικόπτερο (Chinook) της Αεροπορίας Στρατού και αφορούσε 80χρονο με επισκληρίδιο αιμάτωμα .

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου στις 16:29, όπου και έγινε η παραλαβή του ασθενούς.

 

Ν.ΜΥΛΩΝΑΣ..ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΩ-ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

‘’Με την πόλη του Μπόντρουμ και όλη την χερσόνησο της Αλικαρνασσού γενικότερα που από το 2014 αποτελεί ένα μεγάλο Δήμο, πρέπει να αποκτήσουμε τοπικές πολιτικές σχέσεις πέραν των πλούσιων σχέσεων που υπάρχουν σε κοινωνικό, τουριστικό, εμπορικό και επιχειρηματικό επίπεδο..’’ επισημαίνει σε δήλωση του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κω Ν. Μυλωνάς και με αφορμή την επίσκεψη της προηγούμενης Τετάρτης στον Δήμαρχο του Μπόντρουμ Μ. Kocadon. όπου και κατατέθηκε   πρόταση για την ανάγκη επέκτασης των σχέσεων Κω-Αλικαρνασσού στο τοπικό πολιτικό επίπεδο.

Ο κ. Μ. Kocadon ήταν σαφής σύμφωνα με το κ. Μυλωνά ''εμείς θέλουμε την πολιτική προσέγγιση. Είμαστε ένας δήμος 150.000 κάτοικων και το καλοκαίρι φιλοξενούμε 1.500.000 τουρίστες. Τα γειτονικά νησιά είναι ανάσα για την τοπική τουριστική πυκνότητα.

Θέλουμε και επιδιώκουμε την προώθηση των τουριστικών επισκέψεων σε όλα τα κοντινά μας νησιά: Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Νίσυρο. Στην Κω ένας λόγος παραπάνω αφού είναι ότι εκεί ο τάφος της γιαγιάς μου!’’τόνισε ο κ. Kocadon

Ακολούθησε ενημέρωση για τα τοπικά προβλήματα, για τις αλλαγές που έγιναν και γίνονται στο Τουρκικό πολιτικό σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του δήμου είναι 65 εκ ευρώ και τα κύρια έσοδα του είναι από τις υπηρεσίες ύδρευσης, καθαριότητας και τις Μαρίνες. Η κεντρική πολιτική σπρώχνει στην ιδιωτικοποίηση και ήδη πλευρές αυτών των υπηρεσιών έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Στην επικράτεια του Δήμου λειτουργούν 8 βιολογικοί καθαρισμοί που έχουν λύσει το πρόβλημα των λυμάτων. Η ύδρευση εξασφαλίζεται με φράγματα που έχουν κατασκευαστεί στα ενδότερα της χερσονήσου. Λειτουργεί ΧΥΤΥ και υποχρεωτικό σύστημα ανακύκλωσης (χαρτί, αλουμίνιο, σίδερο, γυαλί).

Και εκεί υπάρχει το πρόβλημα των all inclusive και τα ελάχιστα δημοτικά έσοδα από τον τουρισμό.

Ο δήμαρχος του Μπόντρουμ δεσμεύτηκε να επισκεφθεί τη Κω το διάστημα 20-25 Νοέμβρη όπου και θα έχει φιλικές επαφές με την τοπική ηγεσία.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΟ 21111

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών ο Δήμος Κω από σήμερα Δευτέρα πιλοτικά και μετά από μία εβδομάδα σε σταθερή βάση, ανοίγει τη γραμμή δημότη στον τηλεφωνικό αριθμό 21111.

Οι πολίτες της Κω θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να δηλώνουν τα αιτήματα τους αλλά και να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά τις υπηρεσίες του Δήμου Κω.

Στόχος της δημοτικής αρχής ,σύμφωνα με δήλωση του Αντιδημάρχου Διαφάνειας, Διοικητικής Εξυπηρέτησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Κρητικού, είναι η πλήρης αυτοματοποίηση των λειτουργιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΙΣΥΡΟ


ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΕΣ


  Να μελετήσει τις περιπτώσεις χρησικτησιών που έγιναν στη Νίσυρο τα τελευταία χρόνια και αφορούν  σε αγροτικά ακίνητα ανέλαβε νομικός με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής
Μετά την έρευνά του για τη νομιμότητα όλων των χρησικτησιών θα ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.καθώς αποτελεί ‘’καθήκον της νέας Δημοτικής αρχής να προστατεύσει την δημόσια περιουσία και τις ιδιοκτησίες των πατριωτών μας που απουσιάζουν από τη Νίσυρο.’’



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54