Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Δελτίο Ειδήσεων 29 Οκτωβρίου Καρδίτσα 2014


Υπό βροχή η παρέλαση στην Καρδίτσα

Υπό βροχή και χωρίς προβλήματα έγινε η χθεσινή μαθητική παρέλαση στην Καρδίτσα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η κ. Κατερίνα Παπακώστα.

Ν. Μιχαλάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: ¨Όχι στους σύγχρονους κατακτητές

«Το μήνυμα αντίστασης κι ανυπακοής του λαού μας το 1940, έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους ότι οι λαοί είναι εκείνοι που καθορίζουν τις τύχες τους» , επισημαίνει ο Νίκος Μιχαλάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ».

Στο κείμενο μου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το ΟΧΙ τους  στο Φασισμό και τον ναζισμό, στην πείνα, στην εξαθλίωση, στην υποδούλωση, την κατοχή, υπαγορεύει και τη δική μας απάντηση στο σήμερα. Όταν η δημοκρατία καταλύεται , όταν η πατρίδα ξεπουλιέται, όταν η κοινωνική αδικία, η εξαθλίωση και η ανέχεια εξαπλώνεται, όταν η πολιτεία «τρώει» τα παιδιά της, μία είναι πάλι η απάντηση. ΟΧΙ στους σύγχρονους κατακτητές μας,  τους κυβερνήτες τους και τις πολιτικές τους, τα επαχθή δάνεια και τα μνημόνια που διέλυσαν τις ζωές μας.»

Δωρεάν καυσόξυλα στους άπορους δημότες του Μουζακίου

Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Μουζακίου, μέσω της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου και σε συνεργασία με το Δασαρχείο επέτρεψαν σε άπορους δημότες κατοίκους του Μουζακίου να προμηθευτούν δωρεάν τα καυσόξυλά τους για το φετινό χειμώνα από το Δημοτικό Δάσος Μουζακίου.

Συνέχεια στην κόντρα για τα οικονομικά μεταξύ Αλεξάκου- Παπαλού

 Για μια ολόκληρη εβδομάδα πρώην και νυν Δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός και Φώτης Αλεξάκος αντίστοιχα, κοκορομαχούν για το ύψος του χρέους του δήμου Καρδίτσας. Δηλ. αν είναι 30εκ.€ ή 24εκ.€, χωρίς ωστόσο κανείς από τους δυο να μην απαντάει στην ουσία του προβλήματος, αν το χρέος είναι βιώσιμο και αν με τα συρρικνωμένα έσοδα του Δήμου είναι δυνατή η παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες.  Μάλιστα ο κ. Παπαλός επανήλθε με νέα απάντηση προς τον κ. Αλεξάκο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «για μία ακόμη φορά ο κ. Αλεξάκος έχει την τάση να διογκώνει τα έξοδα και να μειώνει τα έσοδα προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να μειώσει την προσπάθεια που καταβάλαμε για την μείωση του χρέους αλλά και για να αποκτήσει άλλοθι για τις όποιες αποφάσεις σκέπτεται να πάρει στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις από το Σάββατο

Τις νεκρές ημέρες του φθινοπώρου και των άδειων ταμείων των εμπορικών καταστημάτων έρχονται να τονώσουν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινάνε το  Σάββατο 1η Νοεμβρίου και οι οποίες θα  διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, ενώ τα εμπορικά θα παραμείνουν ανοιχτά και την Κυριακή 2/11. Οι έμποροι της Καρδίτσας, υποστηρίζουν ότι όσα και αν οι εκπτώσεις θα είναι μεγάλες, το καταναλωτικό κοινό δεν μπορεί να ανταποκριθεί, αφού η αγοραστική του δύναμη είναι πλέον ανύπαρκτοι. Συνεπώς, και οι προσδοκίες τους για αναθέρμανση της αγοράς είναι ιδιαίτερα μικρές.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29/10/2014 - 11:32