Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  30/10/2014


ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ‘’ΔΙΑΓΟΡΑΣ ́ ́

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑ  ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ‘’ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΡΟΔΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ’’

Συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας κατά της παραχώρησης του αεροδρομίου στα χέρια μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών ξένων συμφερόντων,  πραγματοποιείται στις 12 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου από τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

‘’Αποτελεί χρέος μας όχι μόνον η ενημέρωση του κόσμου αλλά και η κατάδειξη των αντιφατικών θέσεων δημοσίων προσώπων στο θέμα που τόσο καλά γνωρίζουμε και για το οποίο αγωνιζόμαστε. ’’Δήλωσε στην ΕΡΑ Ρόδου ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λουλουδάκης παροτρύνοντας τους πολίτες να ασχοληθούν πολύ σοβαρά με το θέμα του αεροδρομίου.

Διαβάζοντας τα όσα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΥΠΑ έχει δημοσιεύσει αλλά και όσα γράφονται από πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου.

Και να μην παρασύρονται από δηλώσεις υψηλά ισταμένων προσώπων που προεκλογικά αντιμετώπιζαν εντελώς διαφορετικά το θέμα.

Δ. ΓΑΚΗΣ.. ’’ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ’’

«Το αυγό του φιδιού έσκασε χθες στη Ρόδο. Οι  εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Ρόδο έφεραν την απόλυτη επαναφορά της συντήρησης, του αναχρονισμού και του φασισμού στο δημόσιο χώρο.

Η Δημοτική και η Περιφερειακή αρχή επανέφεραν το επικοινωνιακό απολίθωμα που ονομάζεται  «εξέδρα των επισήμων», λες και είμαστε σε εποχές «ρωμαϊκών θριάμβων. Ένα θεσμό, που ο Ροδιακός λαός με την αντίσταση του είχε καταφέρει να τον ακυρώσει πριν από 3 χρόνια» επισημαίνει σε δήλωση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Ο κ. Γάκης υποστηρίζει ότι η άρνηση του να ανέβει στην εξέδρα των επισήμων είναι μια συνειδητή στάση απέναντι στο μεγάλο μήνυμα της εποποιίας του 1940. ‘’Η οφειλόμενη τιμή και ο σεβασμός δεν είναι στους παρόντες, αλλά στα ιστορικά γεγονότα και στους πρωταγωνιστές τους: Τον λαό, ανάμεσα στον οποίο θα πρέπει να βρίσκονται οι αρχές της πόλης και οι κάθε λογής επίσημοι.’’υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα επικρίνει Περιφερειακή και  Δημοτική αρχή  που  με τους χειρισμούς τους  κατάφεραν  να επαναφέρουν την εγκληματική - φασιστική οργάνωση της ΧΑ στον δημόσιο χώρο σαν ισότιμο συνδιαλεγόμενο συνομιλητή, επιτρέποντας στον εκπρόσωπο της να καταθέσει στεφάνι στο βωμό των πεσόντων θυμάτων του ναζισμού.

Καλεί τέλος  την περιφερειακή και τη δημοτική αρχή να μην κρύβονται πίσω από τις διαδικασίες του πρωτοκόλλου. Να πάρουν, όπως κάνει σύσσωμη η κοινωνία, θέση αντίστασης στις επιθετικές  τάσεις του σημερινού εθνικισμού.

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

Την συμμέτοχη του στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων Ελλάδος την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, μια από τις Κυριακές που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση για να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, αποφάσισε η διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου.

Το Σωματείο υπενθυμίζει ότι έχει εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, η οποία θα δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη αποπνιχτικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει κατ’ εντολή των μεγαλεμπόρων κυβέρνηση τρόικα μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους.

Ταυτόχρονα εξηγεί πως μπορεί η απόφαση του Σ.Τ.Ε να μην επιτρέπει να ανοίξει κανένα μαγαζί έως το τέλος του 2014 εκτός τις 7 Κυριακές, όμως η απόφαση είναι προσωρινή και το συμβούλιο της επικρατείας θα προχωρήσει σε τελεσίδικη απόφαση τον Νοέμβριο .

Τέλος καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση ενάντια στην Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην δουλειά  συναδέλφων εργαζομένων.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων δηλώνει δημόσια ότι βρίσκεται στο πλάι των ιδιωτικών υπαλλήλων και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους την Κυριακή 2 Νοέμβριου όπου προκήρυξαν απεργία.

‘’Η απεργία,’’ αναφέρεται στη δήλωση’’, σκοπό έχει την διαμαρτυρία για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας,  για τις απολύσεις, την ανεργία και την εξαθλίωση των εργαζομένων ενώ διεκδικούν αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και το δικαίωμα για ξεκούραση, ελεύθερο χρόνο & οικογενειακή ζωή.

Σαν ελάχιστη κίνηση συμπαράστασης το σωματείο καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να μη προσέλθουν στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΔΕΥΑΡ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΙΝΔΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝΑΣ

 Πρόστιμα στη ΔΕΥΑΡ, χιλιάδων ευρώ, επέβαλε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ύστερα από εισήγηση του προϊστάμενου του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας  Π. Βενέρη, λόγω μη λειτουργίας των  βιολογικών καθαρισμών στη Λίνδο και στην Πυλώνα.

Στη περίπτωση της Λίνδου τα λύματα  εκβάλλουν στην θάλασσα ενώ στη Πυλώνα εκβάλλουν σε ρέμα.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής για τη  προκαλούμενη ρύπανση χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ... ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.. ’’ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ’’

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα, η προμήθεια της κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και η συνολική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης απασχόλησαν τη συνάντηση της βουλευτίνας Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη.

Η κ. Ιατρίδη  ανέφερε ότι τα κενά σε όλα τα Δωδεκάνησα ανέρχονται στο 40% περίπου του συνόλου των οργανικών θέσεων ενώ εστίασε και στο ζήτημα της στελέχωσης των πολύ μικρών νησιών Τήλος Σύμη..

Η ανεξάρτητη βουλευτίνα ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να δοθεί προτεραιότητα στα Δωδεκάνησα στις τοποθετήσεις των στελεχών και να εξεταστεί η δυνατότητα να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των νησιών με τμήματα συνοριοφυλάκων.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ-ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας διαγωνισμού για τον καθαρισμό δέκα  χειμάρρων της Ρόδου αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος.

Ενημέρωσε παράλληλα ότι υπογράφονται άμεσα συμβάσεις. Ξεκινούν οι καθαρισμοί των χειμάρρων καθώς και εκστρατεία» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε η απαγόρευση διέλευσης τους χειμερινούς μήνες του δρόμου που βρίσκεται κάτω από τη Γέφυρα της Κρεμαστής και η αξιοποίηση των παρακείμενων οδικών αξόνων και τελικά αποφασίστηκε να κλείνει προληπτικά ο ανωτέρω δρόμος όταν προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα από την ΕΜΥ.

Τέλος ο κ. Κόκκινος  ζήτησε την άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα τα προληπτικά μέτρα της Πολιτικής Προστασίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΟ ΖΗΠΑΡΙ

Θανάσιμα τραυματίστηκε 64χρονος Γερμανός, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε στις 10 το πρωί χθες στο Ζηπάρι της Κω συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός.

Σύμφωνα με  τις πρώτες πληροφορίες το φορτηγό με κατεύθυνση από Κω προς Ζηπάρι, καθώς έστριβε προς το χώρο στάθμευσης της εκκλησίας, παρέσυρε χωρίς να αντιληφθεί το δίκυκλο με τον άτυχο 64χρονο Γερμανό που είχε έρθει στην Κω από Κάλυμνο..

Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη. Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κω.

Ι. ΡΟΥΦΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ.. ’’ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το ξεπούλημα του αεροδρομίου της Κω και να συναποφασιστούν δράσεις αντίστασης, ζητά από το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννα Ρούφα.

‘’ Με συνοπτικές διαδικασίες, στο όνομα μιας νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας που επιβάλλεται από εξωγενείς οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. ερήμην των τοπικών κοινωνιών και των τοπικών αρχών ολοκληρώνει την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας’’, τονίζει στο σχετικό αίτημα η κ. Ρούφα.

Η  επικεφαλής του ΟΡΑΜΑΤΟΣ κάνει λόγο για απρόβλεπτες συνέπειες που θα υπάρξουν για τη τοπική οικονομία όταν ‘’ ένας ιδιώτης, μια πολυεθνική εταιρεία θα ελέγχει απόλυτα σε λίγους μήνες τον τουρισμό του νησιού μας δεδομένου ότι στη μεγάλη λίστα ξεπουλήματος συμπεριλαμβάνεται και το αεροδρόμιο της Κω. Οι δε διαδικασίες για την αποκρατικοποίησή του βρίσκονται στην τελική ευθεία.’’


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΤΜΟ

Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ.. ’’ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ’’

Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας . Λεωνίδα Γρηγοράκο συναντήθηκε ο δήμαρχος Πάτμου και ζήτησε για μια ακόμη φορά την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάτμου με Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οδηγούς ασθενοφόρου.

Ο υπουργός απάντησε ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας υπάρχει τροπολογία για την καθιέρωση της υποχρεωτικής θητείας του αγροτικού γιατρού καθώς και της ευνοϊκότερης αντιμετώπισης των νησιωτικών περιοχών.

Σε ότι αφορά το θέμα των νοσηλευτριών έχει εισηγηθεί να γίνουν προσλήψεις με μπλοκάκι .ενώ για τη καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών του Κ.Υγείας Πάτμου παρέπεμψε στην ΥΠΕ Πειραιά ως πλέον αρμόδια.


ΛΕΙΨΟΙ-ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

75 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

Εβδομήντα πέντε συνολικά μετανάστες εντοπίστηκαν το προηγούμενο διήμερο σε Λειψούς –Φαρμακονήσι από άνδρες της Λιμενικής αρχής και του Αστυνομικού τμήματος .Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου όπου και φιλοξενούνται .
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/10/2014 - 12:09