Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Α! ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ …’’ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ’’

 

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΜΒΑΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ –ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ –ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού αναπληρωτών πλήρους ωραρίου προκειμένου να λειτουργήσουν έστω και τώρα τα σχολεία χωρίς κενά ζητά η Α! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του για έγκαιρη κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.


Παράλληλα επικαλείται την έκθεση του ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου για τα κενά και την ανάγκη πρόσληψης του αντίστοιχου αριθμού αναπληρωτών

‘’Περισσότεροι από τριάντα εκπαιδευτικοί γενικών και τεχνικών ειδικοτήτων απουσιάζουν από τα σχολεία της περιοχής ακόμη και σήμερα με συνέπεια να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα ’’τονίζει στην επιστολή ο πρόεδρος της Α! ΕΛΜΕ και αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Βασίλης Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης κάνει λόγο για απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές μεθοδεύσεις καθώς ‘’τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα προσπαθούν να επιβάλλουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης απολύτως εμβαλλωματικές λύσεις όπως συμπτύξεις μαθητικών τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών ακόμα και σε πέντε (5) σχολεία(!), υποχρεωτική ανάληψη υπερωριών.

Σε ορισμένα μάλιστα σχολεία τείνουν να υιοθετήσουν και την εντελώς παράνομη πρακτική να μειώνουν αναλόγως των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό τον αριθμό των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας συγκεκριμένων μαθημάτων προκειμένου να διδάσκονται όλα τα τμήματα «από λίγο» το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.



Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ..’’ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΩ-ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ’’

 

Για ξεπούλημα των αεροδρομίων του νομού στους "εθνικούς εργολάβους" μίλησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο σύλλογος εργαζομένων ΥΠΑ τη προηγούμενη Πέμπτη 30Οκτωβρίου στη Ρόδο, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός.

Κάλεσε ταυτόχρονα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους πολίτες, δηλώνοντας πως πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια των εργαζομένων στην ΥΠΑ και να ακυρωθεί το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των νησιών και των κατοίκων τους.

«Το ξεπούλημα των αεροδρομίων » ανέφερε στη παρέμβαση του ο κ. Σαντορινιός «είναι για μια ακόμη φορά μια προσφορά της κυβέρνησης των μνημονίων στους εθνικούς εργολάβους. Μετά από ένα διεθνή διαγωνισμό καταλήγουμε να έχουμε προσφέροντες ένα εργολάβο που εκδιώχθηκε από την Αργεντινή γιατί κατέστρεψε 33 αεροδρόμια, τα οποία επανακρατικοποιήθηκαν και τρείς γνωστούς μεγαλοεργολάβους που έχουν απομυζήσει τη δημόσια περιούσια και επί χρόνια στηρίζουν το κυβερνητικό κατεστημένο.

Τα αεροδρόμια του τόπου μας που είναι κερδοφόρα θα δοθούν δώρο στα κοράκια που λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία με προίκα επενδύσεις εκατομμυρίων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ήδη γνωρίζουμε ότι η ιδιωτικοποίηση θα επιβαρύνει με 14,5 € κάθε εισιτήριο επιβαρύνοντας τη μετακίνηση των νησιωτών προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ταυτόχρονα η αύξηση αυτή θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό αφού θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης προς και από τα νησιά μας. Οι συνέπειες αυτές δεν περιορίζονται μόνο στη Ρόδο και την Κω, αλλά ακουμπούν το σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου που λειτουργούν οικονομικά ως δορυφόροι των δύο μεγάλων νησιών ».

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.000 ΡΟΔΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

 

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά χιλιάδες συμπολίτες μας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον καρκίνο . Στόχος η αγορά ενός λαρυγγοσκοπίου για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ήδη οι πολίτες του νησιού αγόρασαν τα μπλουζάκια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης από τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αγορά ενός ακόμα πολύτιμου ιατρικού μηχανήματος για την μάχη των γιατρών ενάντια στον καρκίνο .

Μεγάλη ήταν όμως και η ανταπόκριση των πολιτών κάθε ηλικίας ,στο τρέξιμο και στο περπάτημα που ακολούθησε ,προς την Τάφρο θέλοντας με τη συμμετοχή τους να δώσουν κουράγιο σε όσους μάχονται τον καρκίνο. 
Να σημειωθεί ότι τον αγώνα οργάνωσε και εφέτος η ΑΜΚΕ- Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ,
Δεν υπάρχουν χορηγοί και ο Αγώνας διοργανώνεται με την βοήθεια εθελοντών μόνο.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η’’ ΔΙΕΣΗ’’

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. .

.’’ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΤΕ ΠΩΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ?’’

Σε μια προσπάθεια επικοινωνίας με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και σκοπό την συλλογική κινητοποίηση κατά της εκποίησης του αεροδρομίου Κω «Ιπποκράτης» θα προχωρήσει τις αμέσως επόμενες μέρες η δημοτική παράταξη Δίεση.

‘’Ο ισχυρισμός που θέλει τον Δήμο να διαπραγματεύεται με τον επενδυτή, καταρρίπτεται ήδη από το γεγονός πως:

Το κράτος και η Τοπ. Αυτοδιοίκηση ΔΕΝ μπορούν να παρέμβουν στον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ.’’επισημαίνει η εκπρόσωπος της παράταξης Ειρήνη Τσουκάλη απαντώντας στον αντιδήμαρχο Τουρισμού Ηλία Σηφάκη.

‘’Τα τέλη’’ προσθέτει ‘’ δεν πρόκειται να μειωθούν, αντίθετα θα αυξηθούν. Στους όρους παραχώρησης περιλαμβάνεται ένα «περιφερειακό σπατόσημο.

 

Η επιβάρυνση ανά επιβάτη θα ανέρχεται σε 14,5 ευρώ (τα πρώτα 5 χρόνια) και έπειτα στα 20 ευρώ. Η τιμή του υφιστάμενου σπατόσημου ανέρχεται σε 12 ευρώ.

Οι εταιρείες χαμηλού κόστους δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τέτοιες επιβαρύνσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι η αλλαγή προορισμού των low-cost εταιριών σε γειτονικές, φθηνότερες χώρες.

Στους όρους παραχώρησης δεν υπάρχει αναφορά για την τύχη των ήδη εργαζομένων στα παραχωρούμενα αεροδρόμια.

Ο επενδυτής δεν είναι υποχρεωμένος να δεσμευτεί για τίποτα και το πιθανότερο είναι πως θα αγνοήσει πλήρως οποιαδήποτε σχετική πρόταση ακόμα κι αν προέρχεται από την Τ.Α.’’ υπογραμμίζει η εκπρόσωπος της Δίεσης ,παραθέτοντας παράλληλα τους φορείς που αντιδρούν στα Χανιά πέραν της ΤΑ και Περιφέρειας ,μια καθόλου τυχαία συλλογική αντίδραση, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Τέλος η Δίεση επικρίνει τον αντιδήμαρχο και τη Δύναμη Αλλαγής που αντιμετωπίζουν με τόσο πολιτικά αφελή τρόπο ένα τέτοιο σοβαρό θέμα και ρωτά

Αν γνωρίζουν πως η σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια 40 χρόνων με τη δυνατότητα επέκτασης άλλα 10;

Αν έχουν αντιληφθεί πως οι συνέπειες της πολιτικής τους θα βαραίνουν τον τόπο για χρονικό διάστημα που θα ξεπεράσει κατά πολύ την περίοδο των 5 χρόνων που έχουν οριστεί να διοικήσουν.

AΥΡΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΩ ΑΠΟ ΔΙΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΥΠΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Αύριο, Τρίτη 4 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί, στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «Αλεξάνδρα», ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Κω #Δίεση, Γιάννης Ζερβός, και ο πρόεδρος των εργαζομένων ΥΠΑ του κρατικού αερολιμένα Ρόδου, Φώτης Λουλουδάκης, θα παραχωρήσουν από κοινού ενημερωτική συνέντευξη τύπου με θέμα: «Η εκποίηση του αεροδρομίου Κω «Ιπποκράτης» και οι επιπτώσεις της στην τοπική οικονομία».

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΑΛΥΚΗ ΤΙΓΚΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ’’



Να προχωρήσουν στις δέουσες κατά τον Νόμο ενέργειες της αρμοδιότητάς τους, ώστε να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω εργασία ή ενέργεια στην προστατευόμενη περιοχή «Αλυκή Τιγκακίου της νήσου Κω»

Και να επιβάλουν στον υπαίτιο την αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας έχει επιτελεσθεί από τις ενέργειές του καλεί το ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Έπαρχο Κω, και τον Δήμαρχο Κω, το Παρατηρητήριο Πολιτών για την αειφόρο ανάπτυξη με υπεύθυνη τη Μαργαρίτα Καραβασίλη

Αφορμή η σοβαρή οικολογική καταστροφή στην Αλυκή Τιγκακίου που εντόπισαν στις 18 Οκτωβρίου ενεργοί πολίτες όπου εντός αυτής και δίπλα στο περιμετρικό αυλάκι -που αποτελεί και όριο της προστατευόμενης περιοχής- ήσαν σε εξέλιξη χωματουργικά έργα. Μηχανήματα είχαν ήδη ισοπεδώσει σημαντική έκταση ενώ είχε αρχίσει και η τοποθέτηση σιδερένιων πασσάλων περίφραξης ύψους περίπου 3 μέτρων.

Σχετικές καταγγελίες από τους ενεργούς πολίτες και το Παρατηρητήριο είχαν ως συνέπεια την άμεση επέμβαση του Εισαγγελέα Κω και του Αστυνομικού Τμήματος Κω, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες και να συλληφθεί ο χειριστής των μηχανημάτων, τα οποία δεν κατασχέθηκαν.

Να σημειωθεί ότι

Η Αλυκή εντάχθηκε στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000 με τον κωδικό GR 4210027 [περιοχή "Κως - Λίμνη Ψαλίδι - Αλυκή"] για την προστασία που παρέχει στα μεταναστευτικά πουλιά αλλά και για την ομορφιά του τοπίου, ιδιαίτερη σε όλα τα Δωδεκάνησα

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ‘’ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ’’

 

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους του στην Κω, στο ζήτημα των μικροβιολογικών εξετάσεων, αναδεικνύει με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας αλλά και με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου .Μάνος Κόνσολας.


Ο Βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι η απροθυμία γιατρών, με τη συγκεκριμένη ειδικότητα να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ στην Κω, δημιουργεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να καταφύγουν σε ιδιώτες γιατρούς για να κάνουν μικροβιολογικές ή βιοχημικές εξετάσεις, με την συνακόλουθη οικονομική επιβάρυνση.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από Υπουργό Υγείας και τον  Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα. Προτείνει μάλιστα ως εναλλακτική λύση τη μετάβαση στην Κω κινητού συνεργείου, που θα συγκροτήσει ο ΕΟΠΥΥ, για να καλύπτει τις ανάγκες των μικροβιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του.

ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ

Στην παραλία της Κω στο Ψαλίδι εντοπίστηκαν χθες βράδυ με φουσκωτή λέμβο τριάντα περίπου μετανάστες (άνδρες γυναίκες και μικρά παιδιά).

Στη περιοχή έφτασαν άνδρες του λιμενικού, όπως και εθελοντές της ΕΟΔ Κω με το διασωστικό όχημα τους για παροχή πρώτων βοηθειών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ



Εκατοντάδες –χιλιάδες σφουγγάρια βρίσκονται εκτεθειμένα από το πρωί στο χώρο γύρω από το Επαρχείο της Καλύμνου προκειμένου να επιλεγούν από τους εμπόρους και να προωθηθούν τόσο στην τοπική αγορά όσο και σε άλλες εντός και εκτός Ελλάδας.

Σφουγγάρια Καπάδικα, Ματαπάς ( είναι το φίνο ή ελληνικό σφουγγάρι μπάνιου) είναι μερικά από τα πιο γνωστά που αλιεύουν τα σφουγγαράδικα στο Αιγαίο και τον ευρύτερο Μεσογειακό χώρο.

Να θυμίσουμε ότι η Κάλυμνος έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως τόπος δυτών και σφουγγαράδων. Για τους ντόπιους το κυνήγι των σφουγγαριών ήταν πηγή βιοπορισμού μια «επικίνδυνη αποστολή», που μόνο οι ικανοί και τολμηροί μπορούσαν να βγάλουν εις πέρας.
Η μακραίωνη παράδοση της σπογγαλιείας καθόρισε την ταυτότητα του νησιού και συνέβαλε σημαντικά στην οικονομική ευημερία των κατοίκων της. Οι δραστήριοι Καλύμνιοι έμποροι πουλούσαν την πολύτιμη σοδειά αρχίζοντας από τη Σύρο, το Ναύπλιο, την Κωνσταντινούπολη για να φτάσουν μέχρι την Οδησσό, την Πετρούπολη, τη Μόσχα, την Τεργέστη, τη Μέση Ανατολή…



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54