Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  04-11-2014


Χειροβομβίδες βρέθηκαν σε σπίτι στη Νέα Βύσσα

Δύο χειροβομβίδες βρήκαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί και ειδικοί του στρατού σε σπίτι στη Νέα Βύσσα, στο οποίο κατοικούσε ένας ηλικιωμένος που απεβίωσε πρόσφατα. Οι αρχές ενημερώθηκαν για την πιθανότητα ύπαρξης εκρηκτικών στο σπίτι από συγγενή του ηλικιωμένου. Το πρωί ομάδες του στρατού και της αστυνομίας απέκλεισαν, για λόγους ασφαλείας,  την περιοχή της Άνω Βύσσαςκαι ερεύνησαν το σπίτι βρίσκοντας τελικά τις δύο χειροβομβίδες, που χρονολογούνται από την εποχή του εμφυλίου πολέμου. Τα εκρηκτικά θα μεταφερθούν από ειδικούς πυροτεχνουργούς του στρατού σε πεδίο βολής της περιοχής προκειμένου να εξουδετερωθούν με ασφάλεια.

Στους δρόμους και οι μαθητές της Ορεστιάδας. Αντιδρούν στην «τράπεζα θεμάτων» και στο «νέο λύκειο»

Στα πρώτα μαθητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν εχθές σε όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν μαθητές όλων των σχολείων δευτεροβάθμιας της Ορεστιάδας, οι οποίοι μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης και στέκια νεολαίας, κατέληξαν στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού παιδείας, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το γραφείο του υφυπουργού και ζήτησαν μάλιστα συνάντηση μαζί του, όταν βρεθεί στην Ορεστιάδα, προκειμένου να του παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Οι μαθητές αντιδρούν στο νέο εξεταστικό σύστημα με τη λειτουργία «τράπεζας θεμάτων», τις αλλαγές που έγιναν με το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο», τη γενικότερη υποχρηματοδότηση των σχολείων, τα κενά σε εκπαιδευτικούς κ.α.

Ερωτηματικά από την ξαφνική παραίτηση του προέδρου της ΕΒΖ

Ερωτηματικά προκαλεί η, χθεσινή, ξαφνική παραίτηση από τη θέση του προέδρου και μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Ηλία Μπέτση. Αν και διαρρέεται πως η παραίτηση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, αρκετοί είναι αυτοί που «βλέπουν» να υποκρύπτει διαφωνίες για χειρισμούς που αφορούν το μέλλον της βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη καμπή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παραίτηση του κ. Μπέτση ήρθε μια μέρα μετά τη δημοσίευση σε κυριακάτικη εφημερίδα της ανακοίνωσης πώλησης, με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, εννέα (9) ακινήτων της εταιρείας, τα οποία χαρακτηρίζονται ως φιλέτα.

Πρόκειται για ακίνητα μεγάλη αξίας, όπως το ημιτελές 10όροφο κτίριο στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, τα οικόπεδα των εργοστασίων Ξάνθης και Λάρισας, εκατοντάδες στρέμματα χωραφιών σε Ξάνθη και Λάρισα, αποθήκες στη Θεσσαλονίκη και ένα διαμέρισμα- γραφείο στο Κολωνάκι.

Ουδείς γνωρίζει βέβαια το σχεδιασμό της διοίκησης και εάν τα, όποια, έσοδα από την πώληση των ακινήτων θα διατεθούν για κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων, για την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας ή για… «επενδύσεις» ανάπτυξής της.

Παράλληλα, ενώ η διοίκηση βγάζει στο σφυρί την ακίνητη περιουσία της εταιρείας, δεν έχει ανακοινώσει τίποτα ακόμη που να αφορά τις τιμές των τεύτλων και τη γενικότερη πολιτική της για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, είναι άγνωστο εάν θα επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια Ορεστιάδας, Σερρών κι όλα αυτά ενώ έχει ανοίξει το σύστημα της «ολοκληρωμένης διαχείρισης» και οι αγρότες κάνουν τον προγραμματισμό τους για τη νέα χρονιά.

Σε πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης ο δήμος Ορεστιάδας, μέχρι αύριο οι αιτήσεις συμμετοχής

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου έχουν χρονικό περιθώριο οι δημότες Ορεστιάδας να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στην Πιλοτική Δράση Οικιακής Κομποστοποίησης, που θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Αν. Μακεδονίας- Θράκης, στο πλαίσιο του έργου POMIS, του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας 2007- 2013 και στην οποία συμμετέχει ο δήμος Ορεστιάδας.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της ΔΙΑΑΜΑΘ Α. Α. Ε, στο τηλέφωνο 2531081400, προκειμένου να παραλάβουν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, ο οποίος είναι κατάλληλος να τοποθετηθεί σε χώμα και όχι σε τσιμέντο ή μπαλκόνι. Η συγκεκριμένη δράση έχει ως σκοπό την παρακολούθηση της διεργασίας σε όλη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης, τη λήψη αποτελεσμάτων και την εξαγωγή συμπερασμάτων για τις ποσότητες οργανικών αποβλήτων που παράγονται.

Την Αλεξανδρούπολη επισκέπτεται ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Επίσκεψη στη μητρόπολη Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει από τις 5 έως και τις 9 Νοεμβρίου 2014, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης. Η υποδοχή του Πατριάρχη θα γίνει αύριο το μεσημέρι, στη μονή Μάκρης «Παναγία του Έβρου» ενώ την Κυριακή θα τελεσθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στη μονή Μάκρης, στην οποία θα προεξάρχει ο Πατριάρχης Αντιοχείας και θα συμμετέχει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πατριάρχης, θα αναχωρήσει για τη Συρία.

Βόλεϊ: Σόβενβερτ- Εθνικός Αλεξανδρούπολης για τους «32» του Τσάλεντζ Καπ

Το «ευρωπαϊκό του κουστούμι» φοράει σήμερα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που στις 9 το βράδυ, αγωνίζεται στην Ελβετία με την Σόνενβερτ, για την προκριματική φάση των «32» του Τσάλεντζ Καπ. Η ελβετική ομάδα είναι «νέα» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς μόλις πέρυσι άρχισε να συμμετέχει σε αυτές. Για τον Εθνικό είναι η δεύτερη, συνεχής, σεζόν που παίρνει μέρος σε ευρωπαϊκό κύπελλο και η τέταρτη, συνολικά, στην ιστορία του. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου 2014, στις 7 το απόγευμα στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» της Αλεξανδρούπολης.

Πολλά λάθη και ήττα με 3-0 για την Ορεστιάδα από τον Παναθηναϊκό

Το πολλά λάθη, κυρίως από τη θέση του σερβίς, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ήττα της Ορεστιάδας από τον Παναθηναϊκό, στην Κυψέλη, με 3-0 σετ (25-23, 25-21, 25-19), για τη 2η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ. Με εξαίρεση το πρώτο σετ, η ομάδα του Έβρου δε μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα τους γηπεδούχους που έφθασαν εύκολα στην επικράτηση. Την ανωτερότητα του «τριφυλλιού» παραδέχτηκε και ο προπονητής της Ορεστιάδας, Κώστας Δεληκώστας, λέγοντας πως μόνο στο πρώτο σετ η ομάδα του θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω καθώς στη συνέχεια ήταν κακή στο σερβίς και ο Παναθηναϊκός με καλή υποδοχή έγινε το φαβορί της αναμέτρησης.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04/11/2014 - 12:13