Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα 11 Νοεμβρίου 2014


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Καρδίτσα

Στις 12 το μεσημέρι, αύριο, στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο διοργανώνεται από την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νομού Καρδίτσας. Το συλλαλητήριο αναμένεται να εξελιχθεί σε γενική διαμαρτυρία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αφού τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας αποφάσισαν να συμμετέχουν μαζικά και οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης για όλους τους νέους της χώρας.

Μάλιστα αποφασίστηκε να κηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν. Τρίωρη στα εργασίας έχει κηρυχθεί και για τους εκπαιδευτικούς. Στις 11 σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το αυριανό συλλαλητήριο. Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το ξέσπασμα των μαθητών σε όλη τη χώρα αποτελεί κραυγή αγωνίας για το μέλλον για το οποίο την προετοιμάζουν.

Η μαθητική φωνή έρχεται να συναντηθεί με την αγωνία των εκπαιδευτικών για το ρόλο που τους επιφυλάσσεται. Το ρόλο του διεκπεραιωτή της ύλης, του διανομέα, του βαθμολογητή θεμάτων. Και το ρόλο του σκυφτού και υποταγμένου εκπαιδευτικού που θα αποδεχτεί να αντικατασταθεί το «δημόσια» με ακόμα περισσότερο ιδιωτική, το «δωρεάν» με χορηγίες και πληρωμή από την τσέπη των γονιών και το «παιδεία» με αμορφωσιά.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επισημαίνει ότι τα προβλήματα των μαθητών είναι και προβλήματα των εκπαιδευτικών, ενώ ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων  επισημαίνει από την πλευρά του ότι οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται και να κινητοποιούνται για καθετί που αφορά τη μόρφωση και τη ζωή τους.

Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τις χαμένες ώρες των καταλήψεων, διαβεβαίωσε ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας, σε συνάντηση που είχε με σχολικούς συμβούλους, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικούς και γονείς, ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για τις χαμένες ώρες που προκύπτουν λόγω των καταλήψεων σχολείων από μαθητές. Ζήτησε δε από τους παριστάμενους να γίνει προσπάθεια εύρεσης κοινού τρόπου άμεσης αντιμετώπισης του φαινομένου των καταλήψεων.

Για αυταρχισμό της δημοτικής αρχής, κάνει λόγο η επιτροπή δημοτών που διαμένουν στο κέντρο της πόλης

Η διοίκηση του δήμου Καρδίτσας χωρίς να λάβει υπόψη το έγγραφο που κατέθεσαν 185 μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες του κέντρου τη πόλης για την ελεγχόμενη στάθμευση, προχώρησε ανερυθρίαστα στην κοινοποίηση σε 10.000 δημότες των χαρατσιών που επέβαλαν από το 2009 ως το 2013 οι προηγούμενες δημοτικές αρχές των Βερίλλη – Παπαλού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δημοτών που διαμένουν στο κέντρο της Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι με έγγραφό της προς το δημοτικό συμβούλιο ζητήθηκε να σταματήσει τώρα η ελεγχόμενη στάθμευση γιατί όπως εφαρμόστηκε το μέτρο και όπως πάει να εφαρμοστεί, είναι καθαρά φοροεισπρακτικό και όχι μέτρο διευκόλυνσης της κυκλοφορίας. Οι οφειλές που εστάλησαν το τελευταίο διάστημα μαζί με τα άλλα χαράτσια, όπως λένε οι κάτοικοι επιδεινώνουν περισσότερο την ήδη κακή οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών.

Η επιτροπή ζητά στο επόμενη δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης και παράλληλα να λάβει πολιτική απόφαση ώστε να μην προχωρήσει στην είσπραξη των χαρατσιών που κοινοποίησε πρόσφατα στους δημότες.

Συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας

Συνεδριάζει σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με μεταφορά ποσοστού 12% των πιστώσεων της ΣΑΤΑ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Δήμου Καρδίτσας.

Ανοιχτή συνέλευση της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Σήμερα, στις 8 το βράδυ, στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας. Στη συνέλευση θα συζητηθεί η πολιτική απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής η οποία περιλαμβάνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συγκυρία, το πρόγραμμα της ΔΕΘ όπως παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, καθώς και η πολιτική και οργανωτική προετοιμασία του κόμματος για τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Επιδίωξη της τοπικής οργάνωσης είναι να ενεργοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στην υπόθεση της ανατροπής του πολιτικού συστήματος που εξαθλιώνει την ελληνική κοινωνία.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11/11/2014 - 10:18