Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  11/11/2014


---Πενήντα δύο μετανάστες αποβίβασε λαθρέμπορος, που αναζητείται τα ξημερώματα στη βραχονησίδα Γιούρα, ανοιχτά της Αλοννήσου. Πρόκειται για 20 άνδρες, 22 γυναίκες και 10 παιδιά από τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Αφρική, που ήρθαν στη χώρα μας από τα παράλια της Τουρκίας.

Αυτή την ώρα οι μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρονται προς τη Σκόπελο και εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Βόλου.

---Προσυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Μαγνησία, εν όψει της ψήφισης ενός ακόμη προϋπολογισμού λιτότητας και αύριο στις 6 το απόγευμα ενημερωτική συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, επί της Παύλου  Μελά. Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. «Η πολιτική της λιτότητας, της υπερφορολόγησης, των υπέρογκων προστίμων, της συρρίκνωσης των μικρών επιχειρήσεων συνεχίζεται με την ίδια ένταση και η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η εξαφάνιση των μικρών και πολύ μικρών καταστημάτων και αυτοαπασχολούμενων από τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας, παραμένει μοναδικός στόχος, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

--- Επίσης αύριο στις 6 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, εκδήλωση – συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις στον κόσμο και τη χώρα μας, από την «Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία». «Είναι απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου τα αιτήματα και οι προτάσεις μας για ζητήματα όπως το δικαίωμα στην δουλειά, στην μάθηση, στο Φορολογικό, το Ασφαλιστικό, τον ΕΝΦΙΑ,  τα άδικα και ληστρικά χαράτσια, η χρηματοδότηση ΜΜΕ», επισημαίνεται μεταξύ των άλλων από τους διοργανωτές.

---Κτηνοτρόφοι  έτοιμοι για όλα οι Θεσσαλοί, αφού το μότο τη συγκυβέρνησης εξακολουθεί να  είναι το «εξαγγέλλω μα δεν δίνω». Στις 11 το πρωί  μεθαύριο Πέμπτη, η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκαλεί Γενική Συνέλευση, στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου. Αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις τόσο για τον καταρροϊκό πυρετό, όσο και για τις μειωμένες αποζημιώσεις της εξισωτικής και το θέμα των βοσκοτόπων. Στην συνέλευση θα συμμετάσχουν και κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας.

--- Από χθες έως και τις 16 Νοεμβρίου οι εμβολιασμοί αλεπούδων κατά της λύσσας και στην Θεσσαλία. Πραγματοποιείται από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ιό κατά της λύσσας. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εμβολιασμοί αδέσποτων ζώων από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

---Την ανάγκη διατήρησης των Γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, αλλά με άμεση ανανέωση του θεσμικού πλαισίου και εκσυγχρονισμού του, εξέφρασε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, μιλώντας σε ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΕΒ, με θέμα τη συμβολή των Οργανισμών στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

---Ο πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Κώστας Κυρανάκης, είναι  ένα όνομα το οποίο από εδώ και στο εξής θα ακούμε συχνά εδώ στη Μαγνησία, αφού η Ν.Δ. τον «στέλνει» χάριν εκλογών από Βρυξέλλες - Βόλο. Ο 27χρονος, του  οποίου η μητέρα κατάγεται από τον Βόλο, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ήταν υποψήφιος της Ν.Δ., ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πλαίσιο των προτάσεών του για την απασχόληση και τη νεανική ανεργία, υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

--- Στον Βόλο αύριο ο Μάκης Μαϊλης. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε θα παρουσιάσει το βιβλίο του  «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1967», στις 6:30 το απόγευμα στο κτήριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

--- Στο μεταξύ, στις 6 σήμερα το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών –Γ. Καρτάλη 72 και Ροζού -, θα μιλήσει σε ημερίδα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου. Θέμα της ομιλίας του Μνημόνια και Ελληνική Οικονομία.

---Στο Βόλο στις 26 Νοεμβρίου ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, στο πλαίσιο των εξορμήσεων της Ν.Δ. σε όλη την χώρα και σε μια προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να συσπειρώσει. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος θα βρεθεί στα Τρίκαλα από 12 μέχρι 14 Δεκεμβρίου και στην Καρδίτσα ο Άδωνις Γεωργιάδης στις 21 Νοεμβρίου.

---Εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Μουσείο Κατσίγρα, μεθαύριο Πέμπτη, στις 7.30  τ΄ απόγευμα, η έκθεση ζωγραφικής της Άννας Φιλίνη με τίτλο: Δράματα εξουσίας μέσα σε ιστορικά ποιήματα του Καβάφη. Τα 24 πορτρέτα σχεδιάστηκαν στη βάση κυρίως αρχαίων γλυπτών είτε σε ορισμένες περιπτώσεις αρχαίων νομισμάτων.

---Την 1η Γιορτή Τσίπουρου στο Μούρεσι διοργανώνει φέτος ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός του όμορφου Πηλιωρίτκου χωριού, το προσεχές Σάββατο 15 Νοεμβρίου. Στην πλατεία τα καζάνια θα πάρουν μπροστά στις 12 το μεσημέρι από ντόπιους παραγωγούς, υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων.

---Διήμερη πανδημοτική γιορτή ελιάς 15 και 16 Νοεμβρίου από τον Δήμο Τεμπών, στην κεντρική πλατεία των Γόννων. Η γιορτή έχει σκοπό την ανάδειξη και προβολή τόσο της περιοχής όσο και των προϊόντων της ελιάς και του λαδιού, με σκοπό να ωφελήσει την οικονομία της περιοχής και να αποτελέσει κοινό τόπο συνάντησης ελαιοπαραγωγών, αγροτών, εμπόρων, τυποποιητών και επιστημόνων από την ευρύτερη περιοχή του νομού.

Η διήμερη γιορτή θα περιλαμβάνει επιμορφωτική ημερίδα για τους αγρότες-ελαιοπαραγωγούς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου Γόννων.

---Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου χθες, με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της α’ ελάσσονος μειοψηφίας. Επιφυλάξεις από τον Πάνο Σκοτινιώτη για το κονδύλι που αφορά στη δημιουργία χώρου στάθμευσης σε ακίνητο του Νοσοκομείου. Η συνεδρίαση  χαρακτηρίστηκε από κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και του συμβούλου της «Επιλογής Ευθύνης» Απόστολου Παπατόλια, για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν επί Νομαρχίας του, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται ότι θα φέρει στοιχεία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

---Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου από συνεργεία του δήμου που κατασκευάζουν εσοχές για σύντομη στάθμευση και από συνεργεία που έχουν επιφορτηστεί με τον στολισμό της Χριστουγεννιάτικης όψης της πόλης.

---Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων χθες το μεσημέρι στον Περιφερειακό, στο ύψος της Γεωπονικής Σχολής στο Φυτόκο, είχε σαν αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς 10 ατόμων και σοβαρές υλικές ζημιές στα Ι.Χ αυτοκίνητα. Αιτία του ατυχήματος, η παραβίαση  κόκκινου από 25χρονη οδηγό.

---Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ρήγα Φεραίου απ΄ το ύψος της οδού Αγ. Γεωργίου έως την οδό Ματσάγγου, στην Αγριά, λόγω εργασιών κατασκευής αγωγών αποχέτευσης, από σήμερα έως και τις 20 Δεκεμβρίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11/11/2014 - 13:39