ALLERT3 με την Χριστίνα Σιγανίδου - Εκτάκτως απόψε στις 19.00

ΔΕΙΤΕ σήμερα , ΠΕΜΠΤΗ 20 Νοεμβρίου  ΕΚΤΑΚΤΩΣ στις 19.00 την πολυθεματική εκπομπή της ΕΡΤ3, ALLERT3 με τη Χριστίνα Σιγανίδου (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ)

Σε κάθε εκπομπή, η θέση του συμπαρουσιαστή, καλύπτεται και από μια άλλη προσωπικότητα, από τους κόλπους της κοινωνίας.

•Αποψινή συμπαρουσιάστρια,η Ελευθερία Φαραντάκη (Τεχνικός,παράνομα απολυμένη και αγωνιζόμενη εργαζόμενη της ΕΡΤ στην ΕΡΤ3).

Θέμα 3ης εκπομπής: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: H ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»


Καλεσμένοι οι:

•Φίλιππος Πολατσίδης (Άνεργος Τεχνικός-Εθελοντής στην «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ») Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» είναι μία δομή,με πανελλήνια δράση,που στηρίζει ανθρώπους,που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους,στους πλειστηριασμούς και μοιράζει τρόφιμα ή σχολικά είδη.

•Μπέτυ Σκούφα (Άνεργη Φιλόλογος,Εθελόντρια στην «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-Κατερίνης») Ενεργοποιείται στη διανομή τροφίμων κάθε Σάββατο έξω από σουπερ μάρκετ της Κατερίνης.

•Σοφία Γκαρανέ (Κοινωνική Ανθρωπολόγος-Διευθύντρια στην οργάνωση,«ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-Θεσσαλονίκης») Μιλάει για το νέο τους πολυιατρείο,που βασίζεται πάνω στην εθελοντική εργασία των γιατρών.

•Κατερίνα Νοτοπούλου (Ψυχολόγος) Εξηγεί πόσο χρήσιμο έργο επιτελεί το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για ανθρώπους, που παλιότερα δεν θα πίστευαν ότι θα το χρειάζονταν.

•Ο Αντώνης Γαζάκης (Εκπαιδευτικός-Εθελοντής στον «ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ») Αναπτύσσει τις περιπέτειες του ΟΔΥΣΣΕΑ,του σχολείου αλληλεγγύης,που διδάσκει ελληνικά,αλλά και άλλες γλώσσες,σε όλο και περισσότερο κόσμο,που το ίδιο το σχολείο όμως,έχει προβλήματα με την Εφορία.

•Η Νανά Δρίζη (Ψυχολόγος-Εθελόντρια στην «ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ 60'») Αναλύει την πρωτότυπη ιδέα που εκπροσωπεί η «Τράπεζα Χρόνου 60'»,δηλαδή,την ανταλλαγή άυλων προϊόντων,υπηρεσιών,χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος,αλλά και την αναπόφευκτη σωματοποίηση του στρες.

•Η Ελένη Μπέλα (Γιατρός Ορθοπεδικός-Ακτιβίστρια) Ενημερώνει για το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ», http://koinoniko-ergastirio.blogspot.gr/.

•Μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του Χρήστου Αλεφάντη (Υπεύθυνος του Πρώτου Περιοδικού Δρόμου,«ΣΧΕΔΙΑ»).

Η Σχεδία είναι ένα εκδοτικό εγχείρημα που δεν θα υπήρχε χωρίς την αλληλεγγύη των πολιτών.

•Αμέσως μετά την εκπομπή και πριν το Δελτίο Ειδήσεων θα μεταδοθεί η ωριαία ταινία του Κοινωνικού Εργαστηρίου σκηνοθεσία-μοντάζ: Ευγενία Τικταπανίδου και Ιωάννα Καζαντζίδου κάμερα: Τηλέμαχος Κοεμτζόπουλος.

Το στούντιο της ΕΡΤ3 κατακλύζεται από Χρήσιμους, Θετικούς και Ευαίσθητους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,που μας τονώνουν!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20/11/2014 - 07:29