Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-24-11-2014

Να σταλεί ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, τονίζει η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, για την απεργία στις 27 Νοέμβρη


Η γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η συμπόρευσή τους με τα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται από τις μνημονιακές πολιτικές, πρέπει να εξελιχθεί σε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που θα στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής της κυβέρνησης, τονίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου. Επίσης, αναφέρεται ότι: «Την ώρα που η συγκυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει την αποδοκιμασία στην πολιτική της και να κατευνάσει τις αντιδράσεις με τη ρητορική περί του «τέλους των Μνημονίων», την ίδια ώρα ετοιμάζει από κοινού με την τρόικα νέα μνημονιακά μέτρα, που στοχεύουν στα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται από τη συγκυβέρνηση και τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ, προ των πυλών βρίσκονται μέτρα όπως, η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που θα εκτινάξει ακόμη περισσότερο την ανεργία που έχει φτάσει στα ύψη, η νέα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την διεύρυνση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της σταθερής εργασίας, οι νέες μειώσεις στα εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ, της υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, αλλά και εφαρμογής νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, που σε συνδυασμό με την αξιολόγηση…σφαγείο θα συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τους μισθούς των εργαζομένων. Η νέα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που δε θα περιορίζεται στις μειώσεις που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί. Δρομολογούνται επιπλέον αυξήσεις στα όρια ηλικίας, μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης μέσω της απαρέγκλιτης τήρησης ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων».

Ανακοίνωση-καταγγελία, από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ζακύνθου, για την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στον τοπικό σύλλογο δασκάλων-νηπιαγωγών

Με ανακοίνωση-καταγγελία, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ζακύνθου, η συνδικαλιστική παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, στο σύλλογο δασκάλων-νηπιαγωγών του νησιού, υποστηρίζει ότι όσον αφορά τον σύλλογο, την Τετάρτη 19/11, καλέστηκαν τα μέλη σε Γ.Σ., η οποία, όμως, δεν είχε την απαραίτητη απαρτία για να παρθεί απόφαση για τη συμμετοχή και οργάνωση της απεργίας στις 27 Νοέμβρη, αλλά και για το θέμα της αξιολόγησης. Ωστόσο, έγινε ένας διάλογος για τα ζητήματα που αφορούν το κλάδο, για να εμποδιστεί η διαδικασία της αξιολόγησης, καιαποφασίστηκε εκ νέου Γ.Σ. για σήμερα Δευτέρα 24/11 για τα αντίστοιχα θέματα. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ζακύνθου, καταγγέλλει την παράταξη της ΕΡΑ (που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ) γιατί καταστρατήγησε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και κατ’ ουσία τη λειτουργία του Δ.Σ. και της Γ.Σ. στέλνοντας ενημερωτικό σημείωμα, τονίζοντας πως ο σύλλογος συμμετέχει στην απεργία, χωρίς προηγουμένως να παρθεί απόφαση, ούτε βεβαίως να συζητηθεί το περιεχόμενο, ούτε ο χαρακτήρας αυτής της απεργίας, ούτε πώς θα οργανωθεί για να είναι επιτυχημένη. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ζακύνθου επιμένει ότι πρέπει να τεθούν σε ψηφοφορία τα θέματα που έχουν αποφασιστεί από το ΔΣ, και να παρθεί απόφαση από την απαρτία της εκ νέου Γ.Σ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση-καταγγελία, μετά και την αποστολή του ενημερωτικού σημειώματος. έγινε παρατήρηση στην Πρόεδρο του συλλόγου (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία ανέφερε ότι πραγματικά η Γ.Σ. δεν αποφάσισε για αυτό το θέμα, αλλά πήρε απόφαση το συντονιστικό των τοπικών πρωτοβάθμιων σωματείων. Να σημειωθεί ότι στο συντονιστικό δεν συμμετέχει το Δ.Σ. αλλά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ζακύνθου, συνεχίζονται οι ταξικοί αγώνες,με μαζική και καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη, μεκαμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, με το σκεπτικό ότι δεν θα ζήσουμε με…ψίχουλά, με διεκδίκηση για τη ζωή που αξίζει ο Ελληνικός λαός και οι επόμενες γενιές. Μάλιστα, υπάρχει κάλεσμα για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην γενική συνέλευση σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Ζακύνθου, ενόψει και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 27 Νοέμβρη στις 10:30 το πρωί, μπροστά από το παλιό κτίριο του τοπικού εργατικού κέντρου.    

Παράνομη και επιζήμια για την κοινωνία, χαρακτήρισαν την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καλώντας σε αγωνιστική επαγρύπνηση

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, από τον Αντι-περιφερειάρχη, Λευτέρη Νιοτόπουλο, τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ζακυνθινή Αναγέννηση», .Δημήτρη-Μαρίνο Κουρή και τον εκπρόσωπο του Βουλευτή Ζακύνθου, Βαγγέλη Βανταράκη, για την παράνομη, όπως χαρακτηρίστηκε, ιδιωτικοποίηση και του σύγχρονου-με αρκετή τουριστική κίνηση-αεροδρομίου του νησιού μας. Στη συνέντευξη τύπου, την οποία κάλυψε ιδεογραφικά η ΕΡΑ Ζακύνθου, μεταδίδοντας εκτενή αποσπάσματα στην πρωινή τοπική ενημερωτική ζώνη του σταθμού, μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι: «Οι αγώνες της κοινωνίας ενάντια στην αδικαιολόγητη και επιζήμια για την ελληνική οικονομία αποκρατικοποίηση των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων, δημιούργησε την ανάγκη του συντονισμού των δράσεων των τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων. Από τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, τη Ζάκυνθο, τα Χανιά, την Καβάλα και το Άκτιο (την πρώτη ομάδα ιδιωτικοποίησης) όλοι μαζί ενώνουμε τη φωνή μας απέναντι σε ότι προσβάλει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, απέναντι σε ότι υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών. Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια ανήκουν στο λαό. Δεν αποτελούν λεία του ΤΑΙΠΕΔ και των επίδοξων επενδυτών. Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας – κερδοφορίας τους.Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια είναι καίριες αναπτυξιακές υποδομές του ελληνικού κράτους και η ιδιωτικοποίησή τους, όχι μόνο θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στις τοπικές μικροοικονομίες, αλλά θα δημιουργήσει κενό σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια ανήκουν στα ιδιόχρηστα πράγματα. Το ξεπούλημά τους είναι αντικείμενο στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, αντιτιθέμενο στην εθνική ασφάλεια και την αρχή της αναλογικότητας. Θεωρούμε θεσμική και ηθική υποχρέωσή μας, να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία του ελληνικού κράτους, να υπερασπιστούμε συνολικά την ακεραιότητα των κοινόχρηστων αναπαλλοτρίωτων πραγμάτων αυτής της πολιτείας. Ζητούμε να ακυρωθούν άμεσα οι δρομολογούμενες αποκρατικοποιήσεις των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων και επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες για το σκοπό αυτό. Η “Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων” διαρκώς διευρύνεται, ήδη οργανώνει συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και συγκεντρώνει τα ψηφίσματα και τις υπογραφές των πολιτών. Η επιζήμια ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων, που προκλητικά αγνοεί τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δεν θα περάσει. Όλοι μαζί ενώνουμε τη φωνή μας απέναντι σε ότι προσβάλει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού»

Την αποστολή από τη Δημοτική Αρχή, συγκεκριμένων ονομάτων υπαλλήλων για επανέλεγχο των συμβάσεων τους, καταδικάζει η Δημοτική Κίνηση «Ζακυνθινή Αναγέννηση»!

Με αφορμή την συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 19/11 και την παρέμβαση της Δημοτικής Κίνησης “Ζακυνθινή Αναγέννηση”, υπάρχει ανακοίνωση από τη συγκεκριμένη Κίνηση, που αναφέρει τα εξής: «Οι παρεμβάσεις και οι τοποθετήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο στοχεύουν πάντα στην διατήρηση ενός υψηλού πολιτικού επιπέδου των συνεδριάσεων και κυρίως στην λήψη ουσιαστικών αποφάσεων για τα θέματα που απασχολούν τους δημότες. Έχουμε, μάλιστα, καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις για την διαδικασία διεξαγωγής της συζήτησης στις συνεδριάσεις. Θεωρούμε σημαντική την υιοθέτηση από το δημοτικό συμβούλιο της πρότασης μας, για την διαφύλαξη της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημόσιου κοινωφελούς προγράμματος “ Βοήθεια στο Σπίτι” και της ΚΕΔΗΖ, με πρώτη προϋπόθεση την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα και την προάσπιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας τους. Η υποχρέωση επιστροφής του ποσού του 1.000.000 ευρώ από το Δήμο, αναφορικά με τις ατασθαλίες στην υλοποίηση του προγράμματος “ Βοήθεια στο Σπίτι”, σε προ δεκαετίας περίοδο εκτέλεσης του και μάλιστα επί ποινή κατάσχεσης του ποσού από τους λογαριασμούς του Δήμου, από 1/1/2015, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να βαρύνει τους δημότες. Είναι γνωστή η τοποθέτηση μας ( δημοτικό συμβούλιο 31ης Οκτωβρίου ) σχετικά με τον επανέλεγχο-εκ των υστέρων με νέα κριτήρια-των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στους δήμους, που πραγματοποιήθηκαν καθόλα νόμιμα το 2004 με προεδρικό διάταγμα-ενσωμάτωσης ευρωπαϊκής οδηγίας- και ελέγχθηκαν τότε από το ΑΣΕΠ. Πρόκειται στην ουσία για ένα μέτρο αποκαλυπτικό της αναλγησίας και της αυθαιρεσίας μιας κυβέρνησης, που δεν ορρωδεί προ μηδενός έναντι της πλήρους υποταγής στην τρόικα για την δημιουργία δεξαμενής υπαλλήλων προς απόλυση. Από αυτή την άποψη η αποστολή συγκεκριμένων ονομάτων υπαλλήλων του δήμου για επανέλεγχο των συμβάσεων τους από την δημοτική αρχή είναι μία κίνηση την οποία καταδικάζουμε. Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και κοινή αγωνιστική συμπόρευση»!

Συγκέντρωση συλλόγου γονέων-κηδεμόνων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες νομού Ζακύνθου, με πολλά και σοβαρά θέματα στην «ημερήσια διάταξη»

Από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες νομού Ζακύνθου, καλούνται οι γονείς, που τα παιδιά τους, αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, σε συγκέντρωση την Τέταρτη 26 Νοέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα, στα γραφεία του συλλόγου, στην πλαζ του ΕΟΤ, απέναντι από το 1ο δημοτικό σχολείο, με τα εξής θέματα: Προγραμματισμός δράσεων σχολικής χρονιάς 2014-2015, ενημέρωση για την πορεία του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή, καθώς και για την λειτουργία των ΕΔΕΑΥ. όπως και διάφορα άλλα, τρέχοντα θέματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54