Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα, 25 Νοεμβρίου 2014

 
Ετοιμάζονται οι αγρότες

Οι αγρότες του νομού Καρδίτσας αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας. Τα αγροτικά μηχανήματα βγαίνουν στις κεντρικές πλατείες των χωριών, απ’όπου μεθαύριο θα κινηθούν προς την Καρδίτσα, ενώ συνεχίζονται και οι συσκέψεις για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών. Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο Προάστιο θα γίνει ενημερωτική σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και αγροτών, την οποία οργανώνουν η ΕΟΑΣΚ και ο Αγροτικός Σύλλογος Προαστίου.
 
Δεκαήμερη αποχή των δικηγόρων

Από σήμερα έως τις 5 Δεκεμβρίου απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Καρδίτσας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου. Επιπλέον αποφασίστηκε η διεξαγωγή  πανελλαδικού δημοψηφίσματος στις  2 και 3 Δεκεμβρίου, στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της  χώρας, για αποδοχή ή όχι του νέου κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος όπως αναφέρουν οι δικηγόροι δεν εξυπηρετεί τους πολίτες αλλά τα συμφέροντα των τραπεζών. Στην Καρδίτσα το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου στις 2 Δεκεμβρίου.   
 
Οι αρχαιρεσίες στον εμπορικό σύλλογο Καρδίτσας

Στις  πρόσφατες  εκλογές  για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου  στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, ο συνδυασμός  «Έμποροι Καρδίτσας» έλαβε 412 ψήφους και εκλέγει 6 έδρες, ενώ ο συνδυασμός «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων» έλαβε 34 ψήφους και εκλέγει  1 έδρα. Από τον πρώτο συνδυασμό εκλέχτηκαν:  Αριστοτέλης Αντωνίου, Ηλίας Αντωνίου, Περικλής Κορκώτσιος, Σταυρούλα Νιάκα, Αντώνιος Καρανίσας, Σπυρίδων Μάντζιος. Από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων» εκλέχθηκε ο Δημήτρης Καραμαγκιόλας.
 
Ομιλία-συνάντηση για πρακτικά θέματα θηλασμού

Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καρδίτσας διοργανώνει εκδήλωση-συνάντηση με θέμα «πρακτικά θέματα θηλασμού», στις 30 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Παυσίλυπο. Ο πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας κ. Νικόλαος Φωτιάδης θα απαντήσει σε απορίες που έχουν οι θηλάζουσες μητέρες αλλά και όσες επιθυμούν να θηλάσουν.
 
Ενημερωτικές παρεμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το AIDS

Ενημερωτικές παρεμβάσεις στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS προγραμματίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια, με κύρια στόχευση την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού. Το προσωπικό του ΚΕΛΠΝΟΟ θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο κάθε πόλης για την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, για να απαντήσει σε πιθανά ερωτήματα, να διανείμει ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και gadget του οργανισμού. Θα γίνουν παρεμβάσεις με προγράμματα δρόμου σε πολυσύχναστα σημεία των πόλεων. Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των μαθητών στην Καρδίτσα, στις 8 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στο 2ο ΓΕΛ και στο 5ο ΓΕΛ, ενώ την επόμενη μέρα το προσωπικό θα βρεθεί στο 6ο δημοτικό σχολείο, και στο 19ο δημοτικό σχολείο Καρδίτσας. Τέλος, θα γίνει παρέμβαση ευαισθητοποίησης του υγειονομικού προσωπικού της 5ης ΥΠΕ, έτσι ώστε οι υγειονομικοί λειτουργοί να συνδράμουν στην ενημέρωση του γενικού και μαθητικού πληθυσμού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25/11/2014 - 11:40