Ειδήσεις από τη ΕΡΑ Βόλου

--- Ενάντια στους πάτρωνες της εθελόδουλης συγκυβέρνηση των mail΄s, των κεφαλικών φόρων, των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων, την συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών, της παιδείας, απεργούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες.
Στον Βόλο, τουλάχιστον 2.500 εργαζόμενοι, συνταξιούχοι,  άνεργοι, φοιτητές, επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, αρχικά «κατέλαβαν» τις πλατείες Ελευθερίας και Πανεπιστημίου, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα  εξαθλίωσης που σχεδιάζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και εφαρμόζει κατά γράμμα η ελληνική συγκυβέρνηση της διαπλοκής, της διαφθοράς, της προάσπισης των ξένων συμφερόντων, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την ΕΡΑ Βόλου.

---Συγκινητική η παρουσία του κόσμου και τα μηνύματα συμπαράστασης στον 18μηνο αγώνα μας. Ακολούθησε μαραθώνια εκπομπή με καλεσμένους τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, εκπροσώπους συνδικαλιστικών παρατάξεων, της ΕΛΜΕ, του ΟΤΑ Μαγνησίας, συλλογικότητες και πολίτες.

---Υπολογίσιμος ο αριθμός των ενεργών πολιτών που βρέθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλο, ημέρα κατά την οποία εκδικάζονται υποθέσεις πλειστηριασμών. Να σημειώσουμε πως στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων, οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί ακίνητης περιουσίας οφειλετών πραγματοποιήθηκαν και περιουσιακά στοιχεία δύο πολιτών βγήκαν στο  «σφυρί». Πρόκειται για ένα οικόπεδο και ένα ξενώνα, στην Ελάτη Τρικάλων.

---Δεν είναι η Θεσσαλία που τους ενώνει, αλλά η Ν.Δημοκρατία  και το κοινό όνομα… Αναφερόμαστε στον Κώστα Σκρέκα και τον Κώστα Αγοραστό στην πρώτη κοινή δημόσια εμφάνισή τους, όπου μίλησαν για τον κεντρικό ρόλο της Περιφέρειας στην διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ.
Τελικός διατάκτης ένταξης των έργων θα είναι ο Περιφερειάρχης κάτι που διασφαλίζει τη δημοκρατική λογοδοσία και τον έλεγχο στις κρίσιμες αποφάσεις, δήλωσε ο τρικαλινός πολιτευτής, Κώστας Σκρέκας και συμπλήρωσε: « Οι Περιφέρειες πρέπει να έχουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διαχείριση των ΠΕΠ αλλά και στην υλοποίηση κάθε έργου που χρηματοδοτείται από τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα στα γεωγραφικά του όρια, ώστε να είναι συμβατά με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες κάθε Περιφέρειας».
Επίσης συμφωνήθηκε η εξασφάλιση σημαντικών πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τις ανάγκες συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

---Στο Βόλο σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών,ΟΚΑΝΑ, Μιχάλης Κατρίνης. Θα επισκεφθεί τα γραφεία του κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πρόταση Ζωής».

---Την  αναστολή λειτουργίας του συστήματος βιντεοπιτήρησης στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος  με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου.  Το αίτημα  υποβάλλεται μετά  από έλεγχο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού  Χαρακτήρα και κατά τον οποίο  δεν βρέθηκε κατατεθειμένη γνωστοποίηση για τη λειτουργία του, ως όφειλαν.

--- Κανονικά λειτουργεί από χθες το Ελεύθερο Εργαστήρι των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.  Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της  Πινακοθήκης ,  Απόστολος Καλογιάννης εξήγησε τους λόγους καθυστέρησης , οι οποίες οφείλονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση πρόσληψης των καθηγητών του Εργαστηρίου και οι  οποίες  προϋποθέτουν  απόφαση τριών υπουργείων.

--- Αναζητείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, κάτοικος της Αθήνας, ο οποίος αγόρασε αυτοκίνητο από Βολιώτη και το μεταπούλησε χωρίς να το έχει ξεχρεώσει. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στα χέρια τρίτου ατόμου, κατασχέθηκε και παραδόθηκε στο Βολιώτη ο οποίος είχε υποβάλλει μήνυση για υπεξαίρεση.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54