Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Ι. Σ. Ε.: «Να ανακληθεί η απόφαση του διοικητή του Γ. Π. Ν. Ε. για μετακινήσεις γιατρών…»

Να ανακαλέσει τις τελευταίες του αποφάσεις περί μετακινήσεων γιατρών, καλεί τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού, τονίζοντας πως «τέτοιες μονόπλευρες ενέργειες δυναμιτίζουν το εργασιακό κλίμα σε μία εποχή κρίσιμη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας». Ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Λαζόπουλου, ο οποίος με έγγραφό του στις 24 Νοεμβρίου ανακοίνωνε την ενοποίηση κλινικών και τμημάτων του ΕΣΥ, στο πλαίσιο μιας «διαφαινόμενης, συστηματικής πολιτικής υπονόμευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι οι συχνές αποσπάσεις προσωπικού, ακόμη και προς νοσοκομεία της Αθήνας και της Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν χαρακτήρα «εκτοπίσεων», καθώς γίνονται παρά τη θέληση των γιατρών και εξυπηρετούν μόνο στη δημιουργία μίας πλασματικής υποστελέχωσης των τμημάτων του ΕΣΥ, ώστε να δικαιολογηθεί η κατάργηση της επιστημονικής και διοικητικής τους αυτοτέλειας. «Είναι προφανές ότι με τις μετακινήσεις δεν πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας», υπογραμμίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου και ζητά την άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων.




Αντιδρά η Ε. Ι. ΝΟ. Κ. Υ. Θ. στην απόφαση για συγχωνεύσεις κλινικών του ΕΣΥ του Π. Γ. Ν. Ε.

Τις συγχωνεύσεις κλινικών του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ), χαρακτηρίζοντας «αυθαίρετη και επιλεκτική» τη σχετική απόφαση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Η επιχειρούμενη συνένωση θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την κατάργηση κλινικών του ΕΣΥ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, θα διαταράξει περαιτέρω τη λειτουργία του, με τελικό αποδέκτη τους ασθενείς», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΟΚΥΘ, που ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης.




Ορεστιάδα: Συνάντηση «Λαϊκής Συσπείρωσης» και Β’ ΕΛΜΕ Έβρου

Για την πρόταση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, με θέμα τη λήψη μέτρων ανακούφισης ανέργων και χαμηλοαμειβόμενων και ευπαθών ομάδων, θα ενημερώσει σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ορεστιάδας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας στις 5 το απόγευμα.




Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει την 1η Δεκεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο

Συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Στα 64 θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται η συζήτηση του θέματος επιβολής τέλους 0,5%-5% επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων που βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας ακινήτων. Επίσης θα συζητηθεί το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης.




Εξιχνιάστηκε κλοπή σε οικία στο Διδυμότειχο

Σε έναν 23χρονο Έλληνα οδήγησαν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη της κλοπής που διαπράχθηκε το απόγευμα της 23ης Νοεμβρίου σε οικία στο Διδυμότειχο. Ο νεαρός φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη γνωριμία του με τους ενοίκους του σπιτιού και στη διάρκεια της ολιγόλεπτης απουσίας τους από αυτό, μπήκε μέσα και αφαίρεσε χρυσαφικά και ένα πορτοφόλι που περιείχε διάφορα έγγραφα και το ποσό των 150 ευρώ.




Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, όπως έχει καθιερωθεί η 3η Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11 το πρωί στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Έβρου με στόχο τη στήριξη του έργου των μαθητών του Εργαστηρίου και του δικαιώματος για ίση μεταχείριση, συμμετοχή και πλήρη ένταξη στην κοινωνία.




Αλεξανδρούπολη: Μουσική βραδιά για την ενίσχυση του «κουμπαρά» του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Μουσική βραδιά-αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τη Βίκυ Μοσχολιού, διοργανώνει στις 4 Δεκεμβρίου το Πολυκοινωνικό Κέντρο του δήμου Αλεξανδρούπολης. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του “κουμπαρά” του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου, εν όψει Χρυστουγέννων. Η ειδική μουσική βραδιά θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης.




Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Θούριο του δήμου Ορεστιάδας

Η γιορτή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Θουρίου του δήμου Ορεστιάδας θα γίνει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει από τις 3 το μεσημέρι με χριστουγεννιάτικες μουσικές, ζωγραφική προσώπου και διασκεδαστές για τα μικρά παιδιά, ενώ μετά τη φωταγώγηση του δέντρου, στις 6 το απόγευμα, θα φτάσει στο χωριό ο Αη-Βασίλης για να μοιράσει δώρα και θα ακολουθήσει πάρτυ με dj.




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54