Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---Μελέτη – κόλαφο για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ όσον αφορά  την πορεία του ελληνικού δημόσιου χρέους μέχρι το 2020, αλλά και την υλοποίηση της τωρινής οικονομικής πολιτικής, όπως στη φορολογία, εκπόνησε ερευνητική ομάδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το βασικό συμπέρασμα της μελέτης είναι πως το δημόσιο χρέος το 2020, θα έχει διαμορφωθεί όχι στο 128% του ΑΕΠ, όπως λέει η τρόικα, αλλά στο 147%. Παράλληλα επισημαίνεται πως το χρέος για να είναι βιώσιμο, ο ρυθμός ανάπτυξης θα πρέπει να κυμαίνεται στο 4% και
 το επιτόκιο δανεισμού να πέσει στο 1%. Η μελέτη επίσης επισημαίνει, πως η φορολογική πολιτική απέτυχε, ενώ ενδεικτικά αναφέρει πως μέσα σε ένα χρόνο εκδόθηκαν 695 εγκύκλιοι, δηλαδή δύο εγκύκλιοι την ημέρα!

---Πανελλαδικό δίχτυ προστασίας για το νερό, δεσμεύθηκαν πως θα απλώσουν στον υδροφόρο ορίζοντα της χώρας, συλλογικότητες και επιστήμονες, που συναντήθηκαν το προηγούμενο διήμερο στον Βόλο.
Η επόμενη Πανελλήνια συνάντηση για  προώθηση, δικτύωση και αλληλοϋποστήριξη των κινημάτων νερού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, αφού ο Αώος είναι ο επόμενος στόχος εκμετάλλευσης του πολύτιμου αγαθού. Μότο της συνάντησης του Βόλου: το νερό είναι κοινό αγαθό, ζωτικής σημασίας, δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο  οποιασδήποτε μορφής κερδοσκοπίας.

---«Δεν είναι παραγωγικό το έργο του φράγματος Παναγιώτικο, δεν ελήφθησαν υπόψη οι γεωλογικές προμελέτες και μελέτες, διαπιστώνονται αστοχίες, το έργο είναι προβληματικό». Πρόκειται για τα κυριότερα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόρισμα του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος, το οποίο συντάχθηκε από τριμελή επιτροπή γεωλόγων και άμεσα πρόκειται να παραδοθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Δημοτική Αρχή νοτίου Πηλίου. Από την πλευρά του ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αναμένει το πόρισμα, προκειμένου να το συμπεριλάβει στο σχετικό
 φάκελο που θα παραδώσει στην Εισαγγελία Μαγνησίας, για τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών.

--- Πνιγμένος στην αιθαλομίχλη ο Βόλος. Η υψηλή θερμοκρασία, που συνοδεύεται από άπνοια, σε συνδυασμό με την υγρασία έφτασε το 100%, καθώς και το άναμμα σομπών και τζακιών, εκτίναξε στα ύψη το τοξικό νέφος. Επίσημες μετρήσεις δεν υπάρχουν, αφού το μηχάνημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

---Με προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα στον Βόλο, ο Δακτύλιος και οι λεωφορειόδρομοι στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος. Αλλαγή του σκηνικού και από το σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών, με την απόσυρση των κάδων και την εφαρμογή του μέτρου πόρτα πόρτα, στους δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στα μέτρα έμπνευσης και εφαρμογής Μπέου, εντάσσεται και η πεζοδρόμηση της οδού Κουμουνδούρου. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο θα λειτουργήσουν, υπέρ της ανακούφισης του κυκλοφοριακού της πόλης.

---Ένα μέτωπο την ημέρα ανοίγει ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ως δήμαρχος της πόλης του Βόλου, έχει καταλάβει τους υπουργικούς θώκος: Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας, Μεταφορών και Δημόσιας Τάξης και βάλει κατά των δικαιωμάτων του αγωνίζεστε, εκφράζεστε, συνδικαλίζεστε εργασιακών ομάδων. Από την άλλη, πυρ ομαδόν από εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, τους ενεργούς πολίτες του Στεκιού Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Ιατρείο, τους φιλόζωους.

---Στην δικαιοσύνη θα προσφύγει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, μετά το πρωτοφανές περιστατικό διάρρηξης, του γραφείου καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος παραβίασε την πόρτα και μετέφερε γραφεία και καρέκλες με φορτηγό! Η διοίκηση της ΕΛΜΕ χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο το γεγονός να χρησιμοποιούνται κλειδαράδες, φορτηγάκια και νταηλίκια σε σχολικό περιβάλλον.

---Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται σύγκρουση που δεν έχει προηγούμενο, μεταξύ δημάρχου και υπαλλήλων του δήμου. Ο Σύλλογος του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιλά για εξανέμιση των χρημάτων των πολιτών, απόλυτη διάλυση των υπηρεσιών και χαρακτηρίζει άβουλα πιόνια και μαριονέτες τους αντιδημάρχους, που παίζουν ρόλο σε ένα θέατρο σκιών. Εξίσου σοβαρές είναι και οι καταγγελίες για βολέματα ημετέρων και παράκαμψη κάθε διαδικασίας στις τοποθετήσεις προϊσταμένων. «Ψεύδη, συκοφαντίες και ύβρεις, η καταγγελία του Συλλόγου
 εργαζομένων στον δήμο», η απάντηση Μπέου.

---Αναφορά – παρέμβαση προς τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας  και Στερεάς Ελλάδας, Καλλιόπη Γερακούδη, από την «Επιλογή Ευθύνης», προκειμένου να σταματήσει η απαξίωση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου στον Βόλο. Για συστηματική και ενσυνείδητη παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας, καταγγέλλουν τον Πρόεδρο του Οργάνου, Γιώργο Μουλά, οι  Πάνος Σκοτινιώτης, Απόστολος Παπατόλιας, Σπύρος Μαβίδης και Νίκος Στόϊκος.
«Με θρησκευτική ευλάβεια εφαρμόζω τον  κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου», απαντά ο Γιώργος Μουλάς.

 ---Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας θα αποφασίσει τελικά αν θα εγκριθούν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για την εγκατάσταση και λειτουργία δυο Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με καύση βιομάζας στην περιοχή Ριζομύλου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με απόφαση που πήρε την Παρασκευή το βράδυ, το Περιφερειακό Συμβούλιο.

---Συνέλευση της  Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, αύριο στις 7:30 το απόγευμα,  στο Στέκι Μεταναστών ( Ιωλκού 33 ), για δράσεις, όπως η συγκέντρωση τροφίμων σε σούπερ μάρκετ το προσεχές Σάββατο 6 του μήνα, συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για το Κομπάνι, κινηματικές πρωτοβουλίες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, επίσης το Σάββατο 6  Δεκεμβρίου και την εξέγερση της νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008.


---Να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι απεργεί «με γνώση των συνεπειών του νόμου», εξανάγκασε εργαζόμενη, η Λαρισαϊκή αλυσίδα καφέ «Μikel», σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. «Η εργοδοσία της αλυσίδας καφέ MIKEL, που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με αντεργατικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, ξαναχτύπησε λίγες ώρες πριν από την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 27ης Νοέμβρη 2014 », αναφέρει μεταξύ των άλλων  το Συνδικάτο.

 ---Εκτός του προγράμματος στήριξης και ενίσχυσης για την παραγωγή προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης κονσερβοελιάς Πηλίου  - - και κατά συνέπεια εκτός της διαδικασίας έγκρισης και καταβολής των αντίστοιχων επιδοτήσεων-, τέθηκαν ελαιοπαραγωγοί από τη Βυζίτσα και τις Πινακάτες. Τη διαμαρτυρία τους για την εξαίρεση των παραγωγών εξέφρασαν με υπομνήματά τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Δημοτική Αρχή νοτίου Πηλίου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Βορείων Σποράδων.

---Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με μεγάλη επιτυχία, το πρώτο Πανελλήνιο Κύπελλο Tae kwo Do, στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Δοκιμάστηκε για πρώτη φορά η ηλεκτρονική καταγραφή πόντων, δεν συμμετείχαν  δηλαδή διαιτητές.
--- 2-1 έχασε η Νίκη Βόλου στη Νέα Σμύρνη, από τον Πανιώνιο, για τη 12η αγωνιστική της Super League. Οι κυανόλευκοι μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, είδαν τον Πανιώνιο και τη σωτηρία να απομακρύνονται…

---Την πρώτη νίκη εκτός Βόλου, 1-0, πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός, στο παιγνίδι με τον Πιερικό, στην Κατερίνη. Θετικά τα σχόλια για τον Γιώργο Κούτση.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54