Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου


---Επαναλειτουργεί από χθες το Δημόσιο ΚΤΕΟ  Λάρισας, εντός των ημερών του Βόλου και της Καρδίτσας. Υπερσύγχρονα, με  ISO 9001, ειδικοί έλεγχοι  οχημάτων  μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων και οχημάτων μεταφοράς ευπαθών τροφίμων, αλλά δίκυκλα δεν μπορούν να ελεγχθούν.Το  κονδύλι αναβάθμισης, δεν έφτασε για να αγοραστεί η ειδική ράμπα…

Σε δηλώσεις του,  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας,  έκανε σαφές πως θα ζητήσει  ελεύθερη τιμολόγηση των υπηρεσιών και το  50% των εσόδων . Όπως έγινε γνωστό, το Δημόσιο ΚΤΕΟ Λάρισας προσφέρει   25% έκπτωση

 σε ανέργους ιδιοκτήτες ΙΧ , εκπτώσεις 10 ως 20% σε επιχειρήσεις με πολλά οχήματα και εκπτώσεις 15% σε οχήματα Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

---Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του δημάρχου Βόλου τόσο με τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ όσο και με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας, οι οποίοι προσέφυγαν στην Εισαγγελία, για την «έξωση»  από το γραφείο τους στο «Καρτάλειο» διδακτήριο. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αποτανθούν όπου επιθυμούν, αλλά η αίθουσα θα παραχωρηθεί στους μαθητές. Σημειώνεται ότι χθες, μαθητές βρήκαν κλειδωμένα τα εργαστήρια, αφού τα κλειδιά ήταν στην κλειδοθήκη που φυγαδεύτηκε με φορτηγάκι, μαζί με τα υπόλοιπα αντικείμενα από το γραφείο των καθηγητών.

 

---Κατά τον ίδιο ΜπέΪκο τρόπο, έδρασε και με το κλειδωμένο οικόπεδο του Αχιλλοπούλειου ( Αλεξάνδρας και Ογλ ) , όπως  στο Καρτάλειο, το Σάββατο. Διαρρήκτης ο δήμαρχος και στις δύο περιπτώσεις, μόνο που εδώ σημειώθηκε και κλοπή της πόρτας του οικοπέδου και βέβαια η κατάληξη κοινή.  Αστυνομικό Τμήμα και υποβολή μήνυσης. Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου , σε ανακοίνωση που εξέδωσε  και αφού επισημαίνει πως στα πλαίσια αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες πλειοδοτικό διαγωνισμό για την  ενοικίαση του οικοπέδου ως parking, σημειώνει με ξεκάθαρο τρόπο τα εξής: «Κάθε προσπάθεια για εισβολή και λεονταρισμούς από οποιονδήποτε αυτόκλητο υπερασπιστή της τάξης και της νομιμότητας θα αντιμετωπιστεί όχι μόνο από τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου, αλλά και από τη συντεταγμένη Πολιτεία, τα όργανα και τους θεσμούς της».

 

---Την ανάγκη να σταματήσει άμεσα η μεγάλη και ανεξέλεγκτη περιβαλλοντική επιβάρυνση, από την επαναλειτουργία εμπορευματικού σταθμού του ΟΣΕ, στην περιοχή του Νέου Δέλτα, στη Νέα Ιωνία, σημειώνει η παράταξη του Πάνου Σκοτινιώτη. «Ουδείς επιθυμεί να επιστρέψει στο παρελθόν, των ενοχλητικών δραστηριοτήτων και της ρύπανσης της περιοχής», επισημαίνεται σε έγγραφο που κατατέθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Μουλά.

 

---Συνέλευση της  Αντιφασιστικής  Κίνησης Μαγνησίας απόψε στις 7:30   στο Στέκι Μεταναστών ( Ιωλκού 33), για δράσεις όπως η συγκέντρωση τροφίμων σε σούπερ μάρκετ το προσεχές Σάββατο, συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για το Κομπάνι, κινηματικές πρωτοβουλίες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, επίσης το Σάββατο ανήμερα της δολοφονίας του και την εξέγερση της νεολαίας, τον Δεκέμβρη του 2008.

 

---Στο μεταξύ, μια  ακόμη ύποπτη κλήτευση από την Εισαγγελία Βόλου, σημειώθηκε σε βάρος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας. Προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία εναντίον του Νίκου Κανελλή στην Αστυνομία, για συμπεριφορές  που δεν συνάδουν με το προφίλ της Αντιφασιστικής – Αντιρατσιστικής Κίνησης, κατά την διάρκεια προβολής του ντοκιμαντέρ Φασισμός Α.Ε, στο πάρκο Περραιβού και λόρδου Βύρωνα, το καλοκαίρι.

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ακροδεξιά πρακτική των ανώνυμων καταγγελιών, μια πρακτική που συστηματικά εφαρμόζουν οι φασίστες και οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής. Καταγγέλλουμε, επίσης το κλίμα αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και στοχοποίησης πολιτικών χώρων και αγωνιστών το οποίο επιβάλλει η συγκυβέρνηση ως τον μόνο τρόπο για να εφαρμόσει την άγρια αντιλαϊκή και ταξική πολιτική της», τονίζεται σε ανακοίνωση.

 

---Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο ΙΚΑ Βόλου, για ειδική μεταχείριση σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Σκοπέλου, που οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το 2009. Η έρευνα διετάχθη από την διοίκηση του ασφαλιστικού Οργανισμού μετά από καταγγελία του υπαλλήλου Αχιλλέα Καλυβιώτη.

 

---Ημερίδα για τα αδέσποτα την ερχόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το βράδυ, στο Μεταξουργείο, από τους «Δρόμους Συνεργασίας», μετά τις αθρόες συγκεντρώσεις ζώων από τον δήμο, με άγνωστη κατεύθυνση.

 

---Στον Εισαγγελέα Βόλου οδηγούνται οι τρεις βούλγαροι, που συνελήφθησαν αργά χθες το βράδυ στο Στεφανοβίκειο, γιατί στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 99 τσεκούρια.

 

---Δύο πυρκαγιές απασχόλησαν χθες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η πρώτη αφορά σε φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο ισόγειο του  2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, στο συγκρότημα του Πολυκλαδικού, εν ώρα μαθημάτων. Οι αίθουσες εκκενώθηκαν άμεσα τόσο από το ισόγειο όσο και από τον πρώτο όροφο, ενώ η Πυροσβεστική έσπευσε με τρία οχήματα στο σημείο. Την ανάγκη άμεσης επαναπρόσληψης των σχολικών φυλάκων από την Πολιτεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ και διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ που συστεγάζεται με το 2ο Γενικό, Σωκράτης Σαββελίδης.              Η δεύτερη, ξέσπασε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου διπλοκατοικίας, στην οδό Ζορμπά στο Βόλο, πιθανόν από καμινάδα τζακιού.  Επί τόπου έσπευσαν δύο Πυροσβεστικά οχήματα με έξη άνδρες και την έθεσαν υπό έλεγχο. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που τις προκάλεσαν, διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

 

Να  δούμε και την προεκλογική δραστηριότητα των δύο κατ΄εφημισμόν μεγάλων κομμάτων  στην περιοχή της Θεσσαλίας, ξεκινώντας από το πρώτο αποτυχόν, τη  Ν.Δ.

 

---Σε … σε χαντάκι του Ε-65  άδειασε ο Ταμήλος τον Σκρέκα.Με καθόλου «καλό» μάτι δεν είδε την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα σχετικά με τα 300 εκ. ευρώ για την Ε-65, ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Μιχάλης Ταμήλος. Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά την ένταξη του τμήματος «Λαμία – Ξυνιάδα» του αυτοκινητόδρομου Ε-65, στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών και Μεταφορών, για το ….ξεμπλοκάρισμα της ένταξης του  οδικού έργου, από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα. Ο Χρυσοχοϊδης το υποσχέθηκε σε όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. από τη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και τη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο στον Κώστα Σκρέκα, πρέπει να λέμε αλήθειες, είπε με το γνωστό του ύφος…

 

 

 ---Την δική του απάντηση δίνει ο Λαρισαίος πολιτικός Χρήστος Ζώης στα σενάρια που εμφανίστηκαν για πιθανή ένταξή του στο κόμμα «Ρίζες» που αναμένεται να ιδρύσει ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

 «Τιμώ τον επιστήμονα και άνθρωπο Τάκη Μπαλτάκο» δήλωσε σε ιστοσελίδα της Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της Νέας Μέρας Χρήστος Ζώης.

«Τον κύριο Μπαλτάκο τον γνώρισα ως γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, γνωρίζω τις απόψεις του και έχουμε συζητήσει αρκετές φορές τις θέσεις του και η άποψη μου γι’ αυτόν είναι πολύ θετική.

Θεωρώ ότι η χώρα χρειάζεται ένα ρεύμα μεταρρυθμιστικό και ριζοσπαστικό το οποίο θα υπερασπίζεται την ταυτότητα της Ελλάδος στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας και θα εργάζεται με μόνο στόχο της προοπτική των Ελλήνων».

 

Να δούμε και ένα ανδραγάθημα του ΠΑΣΟΚ που αξίζει, ενδεικτικό της κατηφόρας…

 

 ---«Η Δημοκρατική παράταξη μπορεί να αποτελέσει τον τρίτο πόλο, στο δίπολο του άκρατου συντηρητισμού της Ν.Δ και του λαϊκισμού και της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε μεταξύ άλλων το παλαιό στέλεχος ( παλιοστέλεχος ) του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης , μιλώντας σε δεκάδες νοσταλγούς των υψηλών ποσοστών του ΄81, χθες βράδυ, σε ξενοδοχείο του Βόλου. Στο πλευρό του καρδιτσιώτη καιροσκόπου, οι πρώην Κώστας Καρτάλης, Δημήτρης Πιτσιώρης  και Πάνος Σκοτινιώτης, καθώς και ο νυν του νοτίου  ημισφαιρίου του Πηλίου, Νίκος Φορτούνας.

Ο αναβαθμισμένος από τον Βενιζέλο σε διευθυντή της παράγκας του πάλαι ποτέ Μεγάρου της Χαριλάου Τρικούπη, εκτίμησε ότι ο ιστορικός συμβιβασμός του ΠΑΣΟΚ, που έφερε τη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ τελειώνει τελεσίδικα με τις εκλογές και η Δημοκρατική παράταξη, θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και θα μιλήσει ειλικρινά και με υπευθυνότητα, για το που πάει η χώρα και με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να κινηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον!!! ( άρες μάρες κουκουνάρες και μάλιστα ασύντακτες ). Προέβλεψε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, ενώ  χαρακτήρισε όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ καιροσκόπους που αναμένουν νέες θέσεις. Κάλεσε δε να μη συρρικνωθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς μέσα από την άγρια πόλωση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στο Ποτάμι, το χαρακτήρισε νεοπαγές σχήμα, χωρίς ταυτότητα και ιδεολογία, που είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος ( !!! ), ενώ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βεβαίως πιστεύει –ακράδαντα- πως πρέπει να ενώνει, για να μη μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.

 



 






Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54