Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  3/12/2014


---Τρία Ερευνητικά Κέντρα δημιουργούνται σε Βόλο, Λάρισα και Λαμία. Έμφαση σε έρευνα και τεχνολογία, συνδεδεμένη με τα κατά τόπους Πανεπιστήμια και τις βιομηχανίες, σ΄αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, αφού σύμφωνα με το σχέδιο τα Ινστιτούτα, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα ρίξουν χρήμα στην πραγματική οικονομία.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, μετά από 29 χρόνια, διαμορφώνεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα, σύγχρονο και  ευθυγραμμισμένο με την  Ευρωπαϊκή Στρατηγική, το οποίο διέπεται από τις αρχές της αριστείας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας για Ανάπτυξη και Καινοτομία, καθώς και τεχνολογικής ανάπτυξης  για την προσέλκυση επενδυτών.

Η συγκυβέρνηση ευελπιστεί πως το νέο θεσμικό πλαίσιο θέτει τα θεμέλια, ώστε η έρευνα και η καινοτομία να γίνουν βασικοί πυλώνες στο νέο αναπτυξιακό και οικονομικό μοντέλο, που θα βάλει τη χώρα  σε μια σταθερή τροχιά ανάκαμψης για την μετά  κρίση εποχή.

--- Μετά τον Μιχάλη  Ταμήλο και ο Κώστας Αγοραστός οχλεί τον άρτι  υπουργοποιηθέντα Κώστα Σκρέκα, αλλά και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τον Ε 65, τόσο για την σημασία του έργου, όσο και για τις  1.500 θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν.

Συγκεκριμένα από τους δύο υπουργούς, ζητά την άμεση υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης, ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή των αναβαλλόμενων τμημάτων, που αφορούν τον αυτοκινητόδρομο της κεντρικής  Ελλάδος.

«Η άμεση συνέχιση του έργου με την κατασκευή των αναβαλλόμενων τμημάτων, εκτός του ότι είναι σύννομη, επιτυγχάνει τον συμβατικό  στόχο υλοποίησης του έργου έως το 2016 και διασφαλίζει την μη απόλυση 1.500 υφιστάμενων εργαζομένων στο υπό κατασκευή Τμήμα του Ε 65», επισημαίνει σε επιστολή του ο Κώστας Αγοραστός.

---Στον ξενώνα Μεταναστών Βόλου μεταφέρονται το μεσημέρι, οι έξη νέοι από Σομαλία και Ερυθραία, που εντοπίστηκαν εγκαταλειμμένοι, αλλά καλά στην υγεία τους, στην Περιστέρα Αλοννήσου.

---Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από χθες ο  φάκελος της ΕΡΓΗΛ, της εταιρείας η οποία με διαγωνισμό είχε αναλάβει να ανανεώσει τις σωληνώσεις της ΔΕΥΑΜΒ. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βόλου, προσκομίσθηκε φάκελος με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι πρώτες αποφάσεις που εκδόθηκαν, στηρίχθηκαν είτε σε ψευδή και αλλοιωμένα στοιχεία, είτε στην απόκρυψη άλλων, γεγονός που επηρέασε αρνητικά την κρίση των δικαστών, που ενδεχομένως παραπλανήθηκαν από σκόπιμες ενέργειες τρίτων.

---Την αποφυλάκιση του συντρόφου τους Σπύρου Στρατούλη, ζήτησαν χθες το πρωί αντιεξουσιαστές, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Είχαν αναρτήσει πανό και μοίραζαν προκηρύξεις, ενώ σε δικαστική αίθουσα συζητούνταν το αίτημα αποφυλάκισης του.

--- Για τις 12 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των δύο αδερφών που κατηγορούνται, για την απόπειρα δολοφονίας του 38χρονου βολιώτη πρωταθλητή body building, που σημειώθηκε στον Βόλο, Σεπτέμβριο του 2013.

--- Ολοκληρώνεται σήμερα το δημοψήφισμα των Δικηγορικών Συλλόγων ενάντια στο υπό πλήρη ανάπτυξη ανθρωποκτόνο νέο κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. «Με το δημοψήφισμα οι δικηγορικοί σύλλογοι θα δηλώσουν, αφενός τη συμφωνία τους ή μη στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και αφετέρου το είδος και τη μορφή των κινητοποιήσεων», ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ.Β. Λάζαρος Γαϊτάνης.

Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, την Παρασκευή, ημέρα λήξης της 10ημερης αποχής.

---Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα,  δηλώνει ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Βόλου και ευχαριστεί για την διάρρηξη τον δήμαρχο και τα παιδιά τους πια έχουν αίθουσα διδασκαλίας και δεν κάνουν μάθημα στο γυμναστήριο!

Εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη λύση που δόθηκε στο «Καρτάλειο» διδακτήριο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «επικράτησε η κοινή λογική και το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών».

---Στο μεταξύ μήνυση στην εισαγγελία κατά του δημάρχου Βόλου, της δημοτικής συμβούλου Βιολέττας Καντόλα, του αντιδημάρχου Δημήτρη Καντόλα, του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Στεφόπουλου και του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργου  Δοδοντσάκη, κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Βόλου και ο Σύλλογος Καθηγητών.

Στη μήνυση, ο δήμαρχος και τα μέλη της δημοτικής αρχής κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, απειλές και βία, ενώ επισημαίνεται πως όταν στον Αχιλλέα Μπέο εξηγήθηκε πως το σχολείο αποτελεί κληροδότημα και δεν επιτρέπεται αλλαγή της βούλησης του δωρητή, δήλωσε  «μπροστά στο έκπληκτα πρόσωπα των παρευρισκόμενων, στο γραφείο του διοικητή του Α.Τ. Βόλου, ότι « η Ελλάδα είναι ένας οίκος ανοχής και σ΄ αυτή την πόλη πλέον θα γίνεται μόνο ότι λέει αυτός». Προς αναζήτηση του πολιτικού πολιτισμού λοιπόν…
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03/12/2014 - 13:27