Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   04-12-2014


«Όχι» στην τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είπαν οι δικηγόροι Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου

Πενήντα τέσσερα  (54) “όχι” και δύο (2) “ναι” ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στο δικηγορικό σύλλογο Ορεστιάδας για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Από τους 54 δικηγόρους που ψήφισαν κατά της τροποποίησης, οι 31 υπερψήφισαν την αποχή διαρκείας και οι 23 τις στοχευμένες μορφές αντίδρασης. Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε σε όλους σχεδόν τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, και το αποτέλεσμα ήταν η συντριπτική επικράτηση του «όχι», με 93,18%. Αύριο η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων θα αποφασίσει για τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου, που θα ακολουθήσουν.  

Στον εισαγγελέα 44χρονος που τραυμάτισε βαριά 29χρονο στο Χειμώνιο του δήμου Ορεστιάδας

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκε ένας 44χρονος που συνελήφθη για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε έναν 29χρονο από το Νέο Χειμώνιο του δήμου Ορεστιάδας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 44χρονος επιτέθηκε στον 29χρονο, μέσα στο σπίτι του θύματος, μετά από μεταξύ τους διαπληκτισμό. Ο 29χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ την έρευνα και προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας.  

Εορταστικό πρόγραμμα λειτουργίας ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 μέχρις τις 9 το βράδυ θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στην αγορά της Αλεξανδρούπολης από τις 15-30 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Μέχρι τις 4 το απόγευμα θα είναι ανοιχτή η αγορά τα Σάββατα, 20 και 27 Δεκεμβρίου, και από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα τις Κυριακές 21 και 28 Δεκεμβρίου.  

Αλεξανδρούπολη: Μουσική βραδιά για την ενίσχυση του «κουμπαρά» του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Μουσική βραδιά-αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τη Βίκυ Μοσχολιού,  διοργανώνει σήμερα το Πολυκοινωνικό Κέντρο του δήμου Αλεξανδρούπολης. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του “κουμπαρά” του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου, εν όψει Χρυστουγέννων. Η ειδική μουσική βραδιά θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης.  

Αλεξανδρούπολη: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ετοιμάζεται να υλοποιήσει αύριο, 5 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης. Σήμερα και αύριο διανέμεται ενημερωτικό υλικό και πραγματοποιούνται συναντήσεις με συλλόγους, αύριο θα λειτουργήσει έκθεση υλικού στο Μύλο Μασούρα. Το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα επισκεφθούν τη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου θα δημιουργήσουν κατασκευές με θέμα τον εθελοντισμό.

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση

Εκδήλωση για τα «οφέλη του μητρικού θηλασμού» θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του “Νομαρχείου” και έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04/12/2014 - 12:27