Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΡΟΔΟΥ –ΚΩ

 

‘’ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ’’

Υπέρ των κινητοποιήσεων διαρκείας τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία των μελών τους, σε δημοψήφισμα (μετά από απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ) και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ρόδου ,Κω.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου ψήφισαν 308 μέλη, 291 δικηγόροι ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου του κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και 13 υπέρ, 210 δικηγόροι ψήφισαν υπέρ της αποχής διαρκείας, 73 υπέρ της στοχευμένης αποχής και 8 όχι στην αποχή.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Κω κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν 83 δικηγόροι και υπέρ 5. Υπέρ της αποχής διαρκείας ψήφισαν 52 δικηγόροι, 27 ψήφισαν υπέρ στοχευμένης αποχής και 4 κατά της αποχής.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι αντιδρούν στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών και φαλκιδεύει τα συμφέροντα των οφειλετών, κυρίως στους πλειστηριασμούς.

Σε δηλώσεις τους κατηγορούν για αδιαλλαξία την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης λέγοντας ότι η στάση της «συνιστά απρόκλητη επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, και υποστηρίζουν ότι «ουσιαστική στόχευση των ρυθμίσεων δεν είναι η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης , αλλά η εξυπηρέτηση συμφερόντων των Τραπεζών».

Μεταξύ άλλων οι αλλαγές προβλέπουν δίκες εκτός αίθουσας, δίχως ακροατήριο,

γεγονός που υπονομεύει κάθε έννοια δίκαιης δίκης.

‘’Πρόκειται για ρυθμίσεις που έρχονται σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών

μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης ή της μικρής ιδιοκτησίας, ‘’σημειώνουν.

οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων προσθέτοντας ότι

‘’Οι Τράπεζες, αποκτούν συμμετοχή στη διανομή του πλειστηριάσματος ακόμα και με την προσημείωση υποθήκης, χωρίς να είναι αναγκασμένες να την έχουν τρέψει σε υποθήκη.’’



ΑΝΤΙ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ Η 2Η ΔΥΠΕ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Με αποσπάσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας θα καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στις παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου Ρόδου σύμφωνα με επιστολή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου και στα Κέντρα Υγείας Έμπωνα και Αρχαγγέλου

Η 2η ΔΥΠΕ στο σχετικό έγγραφο ζητά από τους ιατρούς των κέντρων Υγείας να συμμετέχουν στις εφημερίες του Νοσοκομείου εκ περιτροπής για να καλυφθούν επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου»

Η έλλειψη ιατρών στο ίδρυμα απασχόλησε και τη τελευταία συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου Ρόδου γι αυτό το λόγο επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή ο δήμαρχος Φ. Χατζηδιάκος.

‘’ Όσο περνάει ο καιρός το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου Ρόδου μειώνεται. Με πολύ μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να καταρτίσουμε το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Καλύψαμε τα βασικά τμήματα. Οι συνάδελφοι κάνουν εφημερίες χωρίς να πληρώνονται. Δεν γίνεται όμως να υπάρχουν κενά γιατί θα θρηνήσουμε ζωές.», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών . Βασίλης Κινούς προσθέτοντας ότι εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων έχουν μειωθεί τα τακτικά χειρουργεία.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ‘’ΜΕΤΡΟ ΜΙΑΣ ΞΟΦΛΗΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ’’

Για βαρύ πλήγμα στην οικονομία των νησιών μας αλλά ιδιαίτερα στους ίδιους τους συμπολίτες μας που θα προκαλέσει η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ τουρισμού και η πιθανή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κάνει λόγο η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

‘’ Είναι ένα μέτρο μιας ανάλγητης και ξοφλημένης κυβέρνησης, ανάμεσα σε τόσα άλλα που έχουν εξουθενώσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νησιώτες.’’ συμπληρώνει .

Η ΝΕ αναφερόμενη ειδικότερα στο μνημόνιο επισημαίνει πως οι ντόπιοι πρόθυμοι εφαρμοστές του έχουν αφανίσει την υγεία, έχουν μετατρέψει την εργασία σε σκλαβιά και αναγκάζουν χιλιάδες νησιώτες να ξοδεύουν χρήμα και χρόνο για να κάνουν απλές διοικητικές πράξεις μετά την κατάργηση των ΔΟΥ και άλλων υπηρεσιών από τα νησιά μας.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΣ

Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που προσφέρει η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2014-2020 για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς των νησιωτικών περιοχών συζητήθηκαν στη συνάντηση του βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνου Κόνσολα με τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Ιατρίδη

«Πέρα από την ενίσχυση των ομάδων παραγωγών, που μπορεί να φτάσει έως και τις 500.000 ευρώ θα επιδοτούνται παραγωγικές δραστηριότητες στη γεωργία, στην κτηνοτροφία και στην αλιεία. Επιδοτήσεις θα δικαιούνται μόνο οι ενεργοί αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς.» δηλώνει ο κ. Κόνσολας προσθέτοντας πως
Οι εθνικοί και κοινοτικοί πόροι που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της ΚΑΠ ανέρχονται σε 20 δις ευρώ. Από αυτά τα 14 δις αφορούν στις άμεσες ενισχύσεις και 6 δις στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που αποτελεί το δεύτερο πυλώνα της ΚΑΠ.



ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με το «ΟΝΕΙΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» από τη Παιδική Θεατρική Ομάδα Έμπωνα του ΔΟΠΑΡ και το Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνας «Ο ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ» ξεκινούν τη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού του δήμου Ρόδου για την εορταστική περίοδο και συγκεκριμένα για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και των Φώτων.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν από θεατρικά και μουσικά δρώμενα μέχρι Εορταγορά με χειροποίητα γλυκά από το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου και Χριστουγεννιάτικο ΜΠΑΖΑΡ, από το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΡΟΣ Α.ΣΑΜΑΡΑ

’’ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΦΠΑ’’

Την έντονη αντίθεση τους στην ανακοινωθείσα αύξηση του ΦΠΑ διαμονής, ειδικά σε μια τόσο σημαντική για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας εποχή, μεταφέρει στο Πρωθυπουργό μέσω επιστολής η Ένωση Ξενοδόχων Κω εκφράζοντας παράλληλα το σύνολο των επαγγελματικών φορέων του τέταρτου τουριστικού προορισμού της χώρας

Χαρακτηρίζει   καταστροφική για την τουριστική οικονομία, ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς τα συμβόλαια των επόμενων ετών έχουν ήδη υπογραφεί, είναι απολύτως δεσμευτικά, με συνέπεια το κόστος που θα προκύψει να πρέπει να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις, που ήδη κινούνται οριακά, εξαιτίας των συνεχών προσφορών.

Η Ένωση Ξενοδόχων Κω θεωρεί ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ για τον Έλληνα επιχειρηματία να επιβιώσει αν ληφθούν υπόψη οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων όπως αυτές έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια (προκαταβολή φόρου εισοδήματος κατά 80% της επόμενης χρήσης, νέος ΕΝΦΙΑ, μείωση αποσβέσεων κα), οι αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί μετά από μια σειρά δύσκολων για τον τουρισμό (και όχι μόνο) ετών,

Αποκαλεί απολύτως ανεδαφικούς τους υπολογισμούς για την απόδοση αμέσου οφέλους από μια τέτοια αύξηση, καθόσον έχει ήδη προκύψει από επιστημονικά αδιαμφισβήτητες μελέτες , ότι μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ θα επιφέρει μείωση στο ΑΕΠ της χώρας τουλάχιστον 2 μονάδων και απώλεια θέσεων εργασίας κατά 35-40 χιλιάδες.

Δε παραλείπει ακόμα να μιλήσει για ελλιπείς υποδομές στις πύλες εισόδου, ανύπαρκτες υποδομές υγείας, μειωμένη ασφάλεια των συνόρων, τα μονοπώλια στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές αλλά και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος ζωής ζητώντας από τον κ.Σαμαρά να μη επιτρέψει οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς του ΦΠΑ.

ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Πρωινές ώρες εντοπίστηκαν στη πόλη της Κω άλλοι 25 πρόσφυγες ,24 Σύροι και ένας Ιρακινός .Όλοι θα ‘’φιλοξενηθούν ‘’στο αντίσκηνο που έχει εγκατασταθεί στο αίθριο της Αστυνομίας από το καλοκαίρι ,λόγω αδιαφορίας Υπουργείου και Περιφέρειας να παραχωρηθεί ένα κατάλυμα για τη προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών.

ΑΝΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΚΩ

Παρέα με τη Φιλαρμονική αλλά και με χιονάνθρωπους, τάρανδους, το μολυβένιο στρατιώτη, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, εντυπωσιακές φουσκωτές φιγούρες καρτούν, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αύριο Σάββατο στις 6μμ στη Πλατεία Ελευθερίας της Κω.

 

ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ

Στο πλαίσιο των  Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων, η Δημοτική Κοινότητα Κεφάλου και οι Πολιτιστικοί φορείς,  σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού θα προχωρήσουν τη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 7μμ στο «Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στη Πλατεία Ελευθερίας ενώ στις 7.30 η δημοτική κοινότητα Αντιμάχειας θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μαστιχάρι.

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΗΡΩΙΝΗΣ

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα οι τρεις ημεδαποί από τους οποίους δυο άνδρες ηλικίας 27 και 25 ετών αδέλφια και μια 30χρονη, κατηγορούμενοι, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση

Κατασχέθηκαν -100- γραμμάρια ηρωίνης, μεθαδόνη και ναρκωτικά χάπια.

Ο 25χρονος και η 30χρονη συνελήφθησαν κατά την άφιξη τους στη Κάλυμνο με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά ενώ παράλληλα εντοπίστηκε ο 27χρονος τη στιγμή που επιχειρούσε να παραλάβει τις αποσκευές τους με σκοπό την αποφυγή της αστυνομικής έρευνας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΡΟ

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Να καλυφθεί το κενό του αναισθησιολόγου με μόνιμο γιατρό και το Νοσοκομείο της ακριτικής Λέρου να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες του νησιού ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Έπαρχος Περιφερειακής ενότητας Καλύμνου Ιωάννης Θεμέλαρος, σχετικά με την μετάθεση του Διευθυντή Αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Λέρου.

Να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής αναισθησιολόγος μετατέθηκε σε Νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Οι κάτοικοι του νησιού και οι τρόφιμοι του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, μένουν ουσιαστικά χωρίς αναισθησιολόγο, αφού και ο δεύτερος ιατρός της κλινικής βρίσκεται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης.

‘’Θεωρούμε’’ υποστηρίζει ο έπαρχος Καλύμνου,’’ ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες, κατεδαφίζουν σε μια στιγμή προσπάθειες ετών και γυρίζουν τα νησιά μας χρόνια πίσω στον τομέα της υγείας.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες είναι υποχρέωση της πολιτείας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.’’

ΣΕ ΨΕΡΙΜΟ ΤΕΛΕΝΔΟ ΛΕΙΨΟΥΣ ΜΑΡΑΘΙ ΑΡΚΕΙΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΚΩ

Τα νησιά Ψέριμο, Τέλενδο, Λειψούς , Μαράθι, Αρκιούς Αγαθονήσι.θα επισκεφτούν και εφέτος τα Χριστούγεννα ,όπως κάθε χρόνο,οι εθελοντές αιμοδότες και δωρητές Οργάνων Σώματος Κω

Όσοι θέλουν να προσφέρουν ‘’στο ταξίδι της Χαράς και της Αγάπης’’’όπως αναφέρουν ‘’ ρούχα, παπούτσια, σχολικό υλικό, τσάντες, τετράδια, μολύβια, μπογιές ,επιτραπέζια παιχνίδια, χαρτόνια, χαρτί Α4 , Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, κ.λπ. να επικοινωνούν με το τηλ. 6977406672 ως τη παραμονή των Χριστουγέννων.






 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54