Μάχη με τις φλόγες στο Αυλάκι Αττικής - σε εξέλιξη άλλες δύο πυρκαγιές

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Αυλάκι Αττικής στο Πόρτο Ράφτη. Η φωτιά ξεκίνησε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε προς την πλαγιά, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικίες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις επτά το απόγευμα της Πέμπτης και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Κατακαίει χαμηλή βλάστηση, αλλά και δασική έκταση, με το βασικό μέτωπο να κατευθύνεται προς το δάσος του Κουβαρά. Επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, καθώς πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, που δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο των πυροσβεστών. Στην περιοχή βρίσκονται 21 οχήματα με 45 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης συνέδραμαν και εναέρια μέσα.

Ακόμα δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη· σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του δήμου Ηλίδας στην Ηλεία, αλλά κι εκείνη που καίει από το απόγευμα δασική έκταση, στην περιοχή Καστέλια του δήμου Γραβιάς Φωκίδας.

Εξάλλου, ελεύθερος υπό όρους και αφού κατέβαλε εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε, μετά την απολογία του στον 3ο ειδικό ανακριτή, ο εξηντάχρονος, που συνελήφθη την Τρίτη με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού στην Βαρυμπόμπη. Κατά τη σύλληψή του στον παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, είχαν βρεθεί στην κατοχή του ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και αναπτήρες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις εμπρησμών.

Πάντως, η μέρα θα είναι και την Παρασκευή πολύ δύσκολη, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για πολύ υψηλό κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική και τη νότια Εύβοια, ενώ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για την βόρεια Πελοπόννησο, Κρήτη, Νησιά Αιγαίου, Βόρεια Εύβοια, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Πηγές: ΝΕΤ, ΕΡΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54