Πάλεψε αλλά λύγισε ο Αστέρας στη Βιέννη

Σε… δαίμονα των ελληνικών ομάδων εξελίσσεται η Ραπίντ Βιέννης καθώς μετά τον περσινό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους Αυστριακούς, φέτος ήταν η σειρά του Αστέρα Τρίπολης να πει αντίο από ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Ραπίντ νίκησε με 3-1 στη Βιέννη και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε πριν μία εβδομάδα στη Τρίπολη πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Για τους αυστριακούς τα τέρματα πέτυχαν οι Πέτσος 25’ και, 62', 85' Ζάουμπ 62’,85’, ενώ για τους Αρκάδες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γκρατσίνι στο 57’.

Με την συμπλήρωση 25 λεπτών στο ματς η Ραπίντ άνοιξε το σκορ όταν ο Σάμπιτζερ, έκανε την κάθετη πάσα για τον Μπόιντ, που κέρδισε την κόντρα από τον Κουρμπέλη τροφοδότησε τον Πέτσο που πλάσαρε εύστοχα τον Μπαντή για το 1-0.

Η αντίδραση του Αστέρα ήρθε στο τρίλεπτο 36’-39’ όταν οι Ναβάρο και Ουσέρο με κεφαλιές προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο φινάλε του ημιχρόνου η Ραπίντ άγγιξε το δεύτερο τέρμα με τον Σάμπιτζερ όμως το σουτ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Στο 54’ η Ρπίντ έφτασε και πάλι κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Μπόιντ, όμως στο 57’ ο Αστέρας ισοφάρισε. Από ολιγωρία και λανθασμένο διώξιμο των αμυντικών της Ραπίντ η μπάλα έφτασε στον Γκρατσίνι που με πλασέ ισοφάρισε 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως η Ραπίντ πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με τον νεοεισελθόντα Ζάουμπ. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Αυστριακός μεοσεπιθετικός, με σουτ νίκησε τον Μπαντή και «έγραψε» το 2-1. Οι Αρκάδες δεν παρέδωσαν τα όπλα, αντίθετα προσπάθησαν στο 66’ να φέρουν και πάλι το ματς στα ίσια, όμως ο Νοβότα είπε «όχι» στην κεφαλιά του Μπαράλες. Το ευρωπαϊκό όνειρο του Αστέρα Τρίπολης τελείωσε στο 85’ όταν ο Ζάουμπ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο τελικό 3-1.

Κίτρινες: 67' Χόφμαν, 71' Μπόιντ, 74' Τρίμελ, 87΄Σράμελ

Διαιτητής: Σίμον Λι Εβανς (Ουαλία)

Ραπίντ Βιέννης: Νοβότα, Μπέρεντ, Σράμελ, Πέτσος, Σονλέιτνερ, Σάμπιτζερ (61' λ.τρ. Ζάουμπ), Τρίμελ, Μπουργκστάλερ (88' Πάβελιτς), Μπόσκοβιτς, Χόφμαν (79' Γκρόζουρεκ), Μπόιντ.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Γκόιαν, Ναβάρο, Ουσέρο, Ζησόπουλος (46' Γκρατσίνι), Κάφα, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (68' Χουάνμα).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54