Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.. ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ -ΝΕΡΙΤ

 

Μετά από 60 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του ιστορικού σταθμού των Δωδεκανήσων της ΕΡΑ Ρόδου η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δίνει εντολή στη ΔΕΗ να κατεβάσει το διακόπτη του ρεύματος λίγο πριν από τις 2 χθες το μεσημέρι

Το Συνεργείο του τοπικού υποκαταστήματος ,αποτελούμενο από δύο τεχνικούς κατέβασε τους τρεις διακόπτες. ο ένας πάνω στην κολόνα και ο δεύτερος στο έδαφος...

Πριν φύγουν οι τεχνικοί της ΔΕΗ ,οι εργαζόμενοι του ιστορικού σταθμού τους είπαν " να πουν σε αυτούς που τους έστειλαν, ότι σε δύο μήνες, άλλο συνεργείο θα ανεβάσει και πάλι τους διακόπτες"!

Οι τεχνικοί τους ευχήθηκαν καλές γιορτές και αναχώρησαν αφού είχαν εκτελέσει την εντολή που έλαβαν το πρωί από τη διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα.

Λίγα λεπτά μετά οι τεχνικοί της ΕΡΑ έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο B και η εκπομπή του σταθμού επανήλθε ξανά στα Fm!



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

‘’Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ’’

 

Τον αυταρχισμό του Μαξίμου που με διαταγή του διακόπηκε χθες το μεσημέρι η παροχή ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ρόδου, επιβάλλοντας «μαύρο» στη φωνή της ενημέρωσης των ακριτών, τον αυταρχισμό στην Ελληνική κοινωνία. καταγγέλλει ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης

‘’Η λειτουργία της ΕΡΑ Ρόδου’ ’επισημαίνει ‘’ είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι μήνυμα αντίστασης και ανατροπής για μια πλουραλιστική ραδιοτηλεόραση. Ειδικά για την ακριτική νησιωτική Ελλάδα, είναι ζήτημα πολιτισμού, με τεράστια περιφερειακή σημασία. Είναι ζήτημα που αφορά την εθνική μας ταυτότητα και ανεξαρτησία. ‘’

Ο κ. Γάκης γι άλλη μια φορά δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ που δίνουν την ψυχή τους για την ενημέρωση της Δωδεκανήσου συμβάλλοντας στην εξάλειψη της επικοινωνιακής απομόνωσης των ακριτικών νησιών.

και δεσμεύεται ότι θα ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, η πραγματική δημόσια

ραδιοτηλεόραση, από μηδενική βάση.

‘’Η μέρα της ανατροπής της συντηρητικής πολιτικής, της αδέσμευτης ενημέρωσης και της Δημοκρατίας δεν θα αργήσει. Τα ψωμιά τους τελείωσαν.’’ Υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ. .’’Η ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ’’

 

‘’ Σε πείσμα της παραπαίουσας κυβέρνησης, η οποία διέταξε τη διακοπή του ρεύματος στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ρόδου, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αντιστέκονται και να αγωνίζονται.’’ Δηλώνει και η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι οι 18 μήνες ελεύθερης δημοσιογραφίας του σταθμού από το πρώτο «μαύρο» της ΕΡΤ μάλλον ενόχλησαν πολλούς.

‘’Μόνο ως σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι σήμερα ο Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, από τους πιο ταυτισμένους με την αντιδημοκρατική μνημονιακή πολιτική Υπουργούς της κυβέρνησης, θα βρίσκεται στη Ρόδο για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.’’ τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου.

Παράλληλα συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ, δεσμεύεται ότι θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, η πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση, από μηδενική βάση και καλεί το Δωδεκανησιακό λαό να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια και η φωνή της ΕΡΑ να γίνει πιο δυνατή από ποτέ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Να μην επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, ζητά με επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, καθώς πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος ,είναι να μην λειτουργούν τα καταστήματα καμία Κυριακή το χρόνο.

Υπενθυμίζει ,τη με νόμο θεσμοθέτηση από τη κυβέρνηση ,λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές τον χρόνο, μεταξύ των οποίων και η 14η και 21η Δεκέμβρη, ρύθμιση την οποία αγωνίζεται το Εργατικό Κέντρο Ρόδου να ανατρέψει.

Υποστηρίζει ότι η πιθανή απόφασή του Αντιπεριφερειάρχη για λειτουργία των καταστημάτων στις 28 Δεκέμβρη, δεν μπορεί να αποτρέψει το να ανοίξουν τα καταστήματα της Ρόδου και την Κυριακή, 14 Δεκέμβρη, ιδιαίτερα όσο αφορά στις μεγάλες αλυσίδες, τα πολυκαταστήματα και τα supermarket, τα περισσότερα εκ των οποίων ‘’δεν δεσμεύονται από καμία συμφωνία κυρίων, ή από καμία απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου.''

Και επομένως υπογραμμίζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, η  τυχόν απόφασή για άνοιγμα των καταστημάτων στις 28 Δεκέμβρη στην ουσία δεν θα αφορά μεταφορά της αργίας από τις 14 στις 28 Δεκέμβρη, όπως δεσμεύεται να κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, αλλά θεσμοθέτηση της λειτουργίας των καταστημάτων στην περιοχή μας 8 Κυριακές το χρόνο.

Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ. ’’ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Τ. ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ’’

 

Να δώσει λύση ο Υπουργός Εργασίας στην εξόφληση της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξόφληση των εξόδων κηδείας στους ασφαλισμένους του τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στα Δωδεκάνησα ζητά με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει στην ερώτηση της ότι, η κατάργηση του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ έχει δημιουργήσει σοβαρά γραφειοκρατικά προβλήματα και καλεί τον Υπουργό να λάβει μέτρα ώστε να μην συνεχιστεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στα Δωδεκάνησα, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ειδικά σε μια περίοδο που η ελληνική οικογένεια και κοινωνία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση.



Ειδικότερα, ζητήματα έχουν προκύψει σχετικά με την φαρμακευτική δαπάνη ασθενών ασφαλισμένων, πολλοί εκ των οποίων πάσχουν από μακροχρόνια ασθένεια, την οποία το ταμείο δεν έχει καλύψει. Το ποσοστό των Δωδεκανήσιων ασφαλισμένων στο τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, στο οποίο δεν έχει γίνει εξόφληση της φαρμακευτικής του δαπάνης, κυμαίνεται γύρω στο 5% με 10%, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στους ασφαλισμένους και στην ομαλή εξέλιξη της υγείας τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ..’’ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ …ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ’’

‘’Ψάχνουμε λοιπόν χώρο για νέες... φυλακές στην Κω. Πού τα βρίσκουν τα λεφτά; ’’διερωτάται ο συντονιστής της ΝΕ Βορείου Συγκ/τος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.


‘’Και το τραγικό:’’συμπληρώνει’’ Χρειαζόμαστε μεγαλύτερες φυλακές για να χωράνε όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν. Και πληρώνουν τα έξοδα αυτοί που κόβουν το ψωμί τους για να μην πάνε φυλακή.
Βρίσκουν, λοιπόν, λεφτά για τις φυλακές, για επιδοτήσεις σε νέα καταστροφικά για το τόπο μας μεγάλα ξενοδοχεία, για μίζες, κ.α., αλλά δεν βρίσκουν για το νοσοκομείο που δεν έχει ούτε γάζες, για τα σχολεία που δεν έχουν πετρέλαιο, για τα παιδιά που πεινάνε, για συντάξεις, κλπ, κλπ...’’
Όσον αφορά το Πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά ο κ. Καματερός υποστηρίζει πως
‘’μέχρι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη της οικονομίας, μπορούμε να πορευτούμε με αυτά που υπάρχουν. Αρκεί να τα διαχειριστούμε σωστά. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να πούμε πως οι άνθρωποι είναι πάνω από τα λεφτά, χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος.’’

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ Β! ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Νέο Δ.Σ εξέλεξε η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ,συνολικά ψήφισαν 339 εκπαιδευτικοί στο Βόρειο Συγκ/μα και έλαβαν

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) 168 ψήφους και 4 έδρες

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις   97 ψήφους και δυο έδρες και

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών 39 ψήφους και 1 έδρα ενώ καταμετρήθηκαν 35 Άκυρα –Λευκά ψηφοδέλτια.

Η συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα θα γίνει τις επόμενες μέρες.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ

Φιλανθρωπική δράση συλλογής τροφίμων έξω από το Super Market ‘ Carrefour Μαρινόπουλος’  Μαρμαρωτού από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων θα πραγματοποιήσει η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δωδεκανήσου αύριο Σάββατο.

Οι εκπρόσωποι της νεολαίας απευθύνουν πρόσκληση στους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους απόρους συμπολίτες μας,  που στερούνται ακόμη και τα βασικά.

Τα προϊόντα θα δοθούν στην Ιερά Μητρόπολη  της Κώ.



ΕΞΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩ

 

Έξι υπήκοοι Συρίας (5 άνδρες και 1 γυναίκα που συνόδευαν 3 παιδία) εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στη πόλη της Κω προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Και οι εννέα φιλοξενούνται στο χώρο των κρατητηρίων της Β! Αστυνομικής Διεύθυνσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΙΣΥΡΟ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ

 

Την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΝ μετέφερε τόσο στον Γενικό Γραμματέα του Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκο Ζωίδη όσο και στον υφυπουργό εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος είχε συνάντηση εργασίας με την εταιρία που ετοιμάζει υποβολή πρότασης στο ΥΠΕΚΑ για την χρηματοδότηση εγκατάστασης μονάδας βιολογικού καθαρισμού στη Νίσυρο καθώς τα περισσότερα αστικά λύματα τα τελευταία χρόνια οδηγούνται σε απορροφητικό φρεάτιο και έχουν ήδη φθάσει στον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού, ενώ ορισμένα από αυτά οδηγούνται απευθείας στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΝ χρωστάει στο ΙΚΑ 125.000,00 € και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της! Η επιχορήγηση του Δήμου από το κράτος, φέτος μειώθηκε στα 70.000,00 € το έτος, από τις 240.000,00 € των προηγούμενων ετών.

Όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις της αφαλάτωσης είναι σε άθλια κατάσταση ενώ η δεξαμενή 1000 κυβικών μέτρων που δέχεται το νερό από το σύστημα αφαλάτωσης και το διανέμει στους οικισμούς, χρειάζεται επειγόντως επισκευή.



ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Ειδικότερα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54