Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ την Τρίτη 13-8-13 και ώρα 11.30 π.μ

Αχαρνές, 9-8-2013

                                                                                 Α.Π. 186/6.2    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ


Το επιτυχημένο ταξίδι του Κου Πρωθυπουργού (που ετοιμάζεται να δώσει στους Αμερικάνους πετρέλαια, αέρια…) κατέληξε στην σημαντική επιτυχία της για 5ο χρόνο περικοπής των μισθών μας και της κατάκτησης του νέου ασύλληπτου ρεκόρ ανεργίας.
Η “νέα” άθλια δικομματική Κυβέρνηση (Σαμαρά – Βενιζέλου) συνέχεια όλων των προηγούμενων συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο της εξαθλίωσης των εργαζόμενων, της συσσώρευσης των ανέργων με την προοπτική  της μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, της κατάργησης κάθε ίχνους εργατικής νομοθεσίας και κοινωνικού δικαιώματος (προκειμένου να γίνουν  “ επενδύσεις” και “ ανάπτυξη”), της κατάργησης ακόμη του δικαιώματος της πρώτης κατοικίας.
Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής απαιτεί ένταση του αυταρχισμού, της προβοκάτσιας ενάντια στους εργαζόμενους  και της κρατικής τρομοκρατίας.
Ανάλογη είναι και η εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική του ΥΠΕΚΑ και του ΥΠΟΙ που με απαράδεκτες ερμηνείες του Ν. 4024 που παρά τις γνωματεύσεις τριών δικηγόρων επέβαλλαν νέες μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ προκειμένου να καλύψουν μέρος του ελλείμματος του Τ. Προϋπολογισμού του 2013 κόβοντας ακόμη 3 μισθούς από τους ήδη περικομμένους κατά 48% μισθούς σε σχέση με το 2009.
Προκειμένου να υπάρξει μια διευθέτηση της άμεσης πληρωμής μας στην χτεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. (και το μέλος του Δ.Σ. κ. Μαργαρίτου) συμφωνήσαμε να πληρωθούμε μέχρι την Τρίτη με προκαταβολή του 85% της εξόφλησης του Ιούλη και να πάρει απόφαση το Δ.Σ. που ανεξάρτητα από την εφαρμογή της παράνομης εγκυκλίου του ΓΛΚ να ζητάει από το ΓΛΚ να αιτιολογήσει νομικά με βάση ποίο άρθρο Νόμου πρέπει να γίνει η περικοπή του δεύτερου 25%.
Το συνδικάτο χωρίς να σταματάει την διεκδίκηση για υπογραφή ΕΣΣΕ, για την αποκατάσταση των απωλειών, θα είναι σε επιφυλακή και για να πληρωθούν οι συνάδελφοι την προκαταβολή και για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Προέδρου.
Τέλος ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε για την διερεύνηση της μη αναδρομικής περικοπής με βάση διατάξεις που υλοποιούνται από το Ελεγκτικό συνέδριο.

Σε κάθε περίπτωση ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
Αν δεν υλοποιηθεί η πληρωμή της προκαταβολής την Τρίτη καλούμε όλους τους εργαζόμενους  του ΙΓΜΕ να πραγματοποιήσουν αγωνιστική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο ΠΕΚΑ (Μεσογείων 119) την Τρίτη 13-8-13 και ώρα 11.30 π.μ.προκειμένου να καταγγείλουν την αντεργατική και αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων αλλά και των αποζημιώσεων των συνταξιούχων.   

ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΛΗΣΤΩΝ – ΝΑΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ



Ο Πρόεδρος  

Χ. Σμυρνιώτης    

Ο Γεν.Γραμματέας         Ε.Αραπογιάννης                                                                                           
                                                   




 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54