Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας



ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ «ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ»

Το Σπιτάκι της τέχνης στολίζεται και φέτος με γιορτινά χαρακτικά. Στο κλείσιμο της φετινής χρονιάς, η παρουσία του σπιτιού της Τέχνης, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης στολισμένο με τα τυπωμένα σημαιάκια της Σχολής Καλών Τεχνών Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας σας περιμένει με το ζεστό χαμόγελο των φοιτητών και φοιτητριών που εργάστηκαν με κέφι για να το
γιορτάσουν.
Το σπιτάκι διαθέτει στο κοινό χαρακτικά έργα, όμορφα μικρά έργα σε σχήμα ευχητήριας κάρτας, υφασμάτινα γιορτινά στολίδια τυπωμένα σε μεταξοτυπία και άλλα ενδιαφεροντα αντικείμενα που φιλοτέχνησαν οι φοιτητές και φοιτήτριες του Εργαστηρίου Χαρακτικής και Έντυπης Τέχνης.








ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ «ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ» ΣΤΗΝ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς, αποφάσισε την διοργάνωση, για 5η συνεχόμενη χρονιά, πολυμερών εκδηλώσεων με την επωνυμία « Το Χωριό της Μαγείας των Χριστουγέννων ».
Ειδικότερα στην πλατεία του χωριού θα υπάρχει:
•Το σπίτι του Αϊ Βασίλη: κατάλληλα διαμορφωμένο και στολισμένο με διάφορα δώρα και έναν ολοζώντανο Αϊ Βασίλη, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να βγαίνουν μαζί του αναμνηστικές φωτογραφίες τις οποίες θα μπορούν να αποτυπώνουν σε χαρτί, κούπες ακόμα και σε μπλουζάκια, με την βοήθεια ενός επαγγελματία φωτογράφου.
•Το Ατελιέ των Ξωτικών: όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά τα ξωτικά, τα οποία θα τους ‘μεταμορφώσουν’ ζωγραφίζοντάς τους διάφορες Χριστουγεννιάτικες φιγούρες στο πρόσωπο.
•Το εργαστήρι της δημιουργίας,: εδώ οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να αναπτύξουν το ταλέντο της δημιουργικότητάς, φτιάχνοντας διάφορες κατασκευές με την βοήθεια των νάνων του Αϊ Βασίλη.
•Ο φούρνος του Αϊ Βασίλη, εκεί οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους με την καθοδήγηση της ‘Φουρνάρισσας’ κουλουράκια και εδέσματα, τα οποία στη συνέχεια θα τα ψήσουν και θα γευτούν οι ίδιοι ή οι φίλοι τους.
•Το ‘Μαγικό Τρενάκι’: θα του σας σεργιανήσει στο χωριό ενώ το ‘Μαγικό Ελκηθοδρόμιο’ όπου θα προσγειωθεί ο Αϊ Βασίλης με το έλκηθρό του, σας περιμένει για ατελείωτες απογειώσεις και απογειώσεις με έλκηθρα.
Το Χωριό της Μαγείας των Χριστουγέννων θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες  17:00 έως 22:00 θα παραμείνει μέχρι τη 01/01/2015.
Στις 22 και 27/12/2014 Κλόουν και Ξυλοπόδαροι θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα ξεκινήσουν πλήθος άλλων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων με την ομάδα του Στέλιου. Στις 23/12/2014 θα ανάψουμε μαζί την φωτιά των ‘Καλαντάριδων’ και θα χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς. Στις 28/12/2014 θα δημιουργήσουμε μαζί, με την καθοδήγηση της κα Γεωργίας Νικόλτσιου. Ενώ 31/12/2014 Την παραμονή Πρωτοχρονιάς  θα αναβιώσουμε τα ‘Μπαμπάρια’, θα ανάψουμε τη φωτιά της ‘Σούρβας’ και θα γευτούμε δωρεάν το τραπέζι του γάμου υπό τους  ήχους του Παντελή Τζαμπάζι και της παρέας του. Και τέλος στις 01/01/2015 σας περιμένουμε να κόψουμε μαζί την βασιλόπιτα και να αλλάξουμε ευχές και δώρα με το  νέο έτος.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η φιλανθρωπική κίνηση του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΙ Φλώρινας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόνοιας Φλώρινας. Με την δράση μας αυτή καταφέραμε να χαρίσουμε χαμογέλα στα παιδάκια που το έχουν τόσο ανάγκη για τις ημέρες των Χριστουγέννων δωρίζοντας τους παιχνίδια και βιβλία σε μια προσπάθεια να κάνουμε την ζωή των συνανθρώπων μας καλύτερη... και να αποδείξουμε σε όλους πως σε μια εποχή με δυσκολίες υπάρχουν και άνθρωποι που βοηθούν να τις ξεπεράσουμε και ξεκινώντας από εμάς την νέα γενιά δίνοντας μαθήματα αγάπης και φιλανθρωπίας μιας και εμείς είμαστε το μέλλον αυτού του τόπου , ας βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο και να αλλάξουμε την νοοτροπία της απαισιοδοξίας που επικρατεί , έστω για αυτές τις άγιες και γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων στέλνοντας ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας σε όλους. Ευχαριστούμαι θερμά όσους συμφοιτητές μας συμμετείχαν σε αυτή μας την δράση και μας στήριξαν καθώς και την Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την συνεισφορά και την ενίσχυση.
Καλές Γιορτές σε όλους με Υγεία , Αγάπη και Ελπίδα.




ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16-12-2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας, σύσκεψη με θέμα την πρόοδο της μελέτης του Αρδευτικού Δικτύου Παρορίου, την οποία έχει αναθέσει και επιβλέπει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας/ Διεύθυνση Τεχνικών Έργων/ Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος.  Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπίρος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Μήσιας Βασίλης, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας, κ. Καρακόλης Μιχάλης, οι ειδικοί συνεργάτες της Π.Ε. Φλώρινας, κ.κ. Άμπας Βασίλης και Πηλείδης Παντελής, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Φλώρινας και εκπρόσωποι των ανάδοχων μελετητών.
  Έγινε παρουσίαση της μελέτης, αναπτύχθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και οι συνεργιστικές δράσεις του με υφιστάμενες υποδομές της περιοχής και  επεξηγήθηκαν ενδελεχώς οι παράμετροι λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου και οι ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν από το Δήμο Φλώρινας, προκειμένου να δημιουργηθεί Τ.Ο.Ε.Β., ο οποίος θα έχει την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του έργου
.

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το πρώτο βήμα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση έγινε στη Δυτική Μακεδονία με την έγκριση της σχετικής προγραμματικής σύμβασης απο το περιφερειακό συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου και την πρώτη σύσκεψη της κοινής ομάδας εργασίας.
“Με απόλυτη διαφάνεια και σε πλήρη συνεννόηση με την κοινωνία προχωράμε σε ένα πρωτοπόρο εγχείρημα ως Περιφέρεια, με στόχο τη συμμετοχικότητα, τη συναπόφαση, την προτυποίηση και την πιστοποίηση”τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής ΜακεδονίαςΘεόδωρος Καρυπίδης, προσθέτοντας πως“πέφτει στις πλάτες μας να γκρεμίσουμε τα τείχη και να δώσουμε απαντήσεις στα ζητήματα της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και της αξιολόγησης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης μέσα από τα εργαλεία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης”.
Στη σημασία της πολιτικής βούλησης και τη δέσμευση που υπάρχει από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της ΚτΠ του ΕΜΠΘεόδωρος Καρούνοςπου έχει αναλάβει το έργο, δηλώνοντας πως βασικός στόχος είναι η αξιοποίηση των διαθέσιμων υλικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Ο κ. Καρούνος και οι συνεργάτες του τόνισαν ότι η συνεργασία και ο συντονισμός των δυνάμεων θα οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα με προστιθέμενη αξία που θα φέρει τη Δυτική Μακεδονία στην πρωτοπορία μεταξύ των ευρωπαϊκών περιφερειών.
Συμμετέχοντες στο έργο είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.
ΑΝΚΟ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 80.000 ευρώ από ίδιους πόρους και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 12 μήνες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΩΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α! ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ «ΥΠΑΤΙΑ»

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου Φιλώτα συγχαίρει τους μαθητές της Α΄ τάξης που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό μαθηματικών ΄΄Υπατία΄΄
Αγγουρά Φωτεινή1η  θέση
Τσιβελεΐδη Βαλέριο20η θέση
και το μαθητή της Β΄ τάξης που διακρίθηκε στο Διαγωνισμό μαθηματικών ΄΄Θαλής΄΄
Αγγουρά Σωκράτη1η  θέση
Επίσης συγχαίρει όλους τους μαθητές του Σχολείου για τη συμμετοχή τους στους παραπάνω διαγωνισμούς, με την ευχή να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.
Οι διακριθέντες του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση των διαγωνισμών «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» της Ε.Μ.Ε. και «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» του Παραρτήματος Ημαθίας που θα διεξαχθούν στις 17 Ιανουαρίου 2015.
 Από την τρίτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού "Αρχιμήδη" της Ε.Μ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2015, θα επιλεγεί η Εθνική Ομάδα που θα συμμετέχει στους Βαλκανικούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς.
Η βράβευση των μαθητών και των μαθητριών που διακρίθηκαν θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού "Αρχιμήδη".






ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Η εταιρία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Φλώρινας Α.Ε.» ενημερώνει για την εξέλιξη των δρομολογίων την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
Δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου δρομολόγια στις 25/12/2014 και στις 01/01/2015.
Στις 26/12/2014 και στις 02/01/2015 θα πραγματοποιηθούν όπως τις αργίες.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54