Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 

«Μαύρα» Χριστούγεννα θα περάσουν περισσότεροι από 2.500 ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου αφού παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς επίδομα ανεργίας. Όπως κατήγγειλε με δηλώσεις του στον «ΠΑΛΜΟ» ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης 23 ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού οφείλουν στους εργαζόμενους τους μισθούς δύο μηνών, το δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα που δικαιούνται να λάβουν.

Παρά το γεγονός ότι η φετινή τουριστική κίνηση έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στις αφίξεις το τίμημα της οικονομικής κρίσης για ακόμη μία φορά το πληρώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και όπως εκτιμάται στην κοινωνία της Ρόδου δημιουργείται  κοινωνικό πρόβλημα.
«Οι απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι υποφέρουν και οι κακοπληρωτές  ξενοδόχοι ας αφήσουν τα κόλπα και ας ανοίξουν τα σεντούκια τους για να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους» υπογράμμισε ο κ. Σταμούλης ο οποίος διαμήνυσε ότι εντός των ημερών θα δώσει στην δημοσιότητα την λίστα με τα ονόματα των μπαταχτσήδων ξενοδόχων.



ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ



Χριστούγεννα χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του θα κάνει ένας Ροδίτης συνταξιούχος αναπηρίας, ο οποίος πληρώνει τις συνήθεις γραφειοκρατικές παραλείψεις του συστήματος.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο ίδιος μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ, η περιπέτειά του ξεκίνησε πριν από 4 μήνες, όταν πήγε να πληρωθεί από την τράπεζα την σύνταξή του και είδε ότι στον λογαριασμό υπήρχαν μόνο 200 ευρώ.
Αμέσως ζήτησε εξηγήσεις από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ της Ρόδου, όπου εκεί τον διαβεβαίωσαν ότι είχε γίνει λάθος στην καταβολή της σύνταξης από την κεντρική υπηρεσία κα ότι σύντομα επρόκειτο να διορθωθεί.
Μέσα στον Νοέμβριο, ο συνταξιούχος προχώρησε σε αλλαγή του λογαριασμού όπου του κατέθεταν τη σύνταξη αυτή στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Από το ΙΚΑ τον διαβεβαίωσαν και πάλι ότι η σύνταξη θα καταβάλλονταν κανονικά μέσα στον Δεκέμβριο.
Παρά το γεγονός όμως ότι η ημερομηνία καταβολής των συντάξεων πέρασε, εν τούτοις ο ίδιος δεν είδε ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό του.
«Βρίσκομαι σε απόγνωση –είπε ο ίδιος - επειδή καλούμαι να πληρώσω λάθη άλλων. Πέρασα κανονικά την επιτροπή αναπηρίας μέχρι το 2016 και μάλιστα είμαι ανάπηρος με ποσοστό άνω του 67%.
Δεν έχω άλλους πόρους και ζω μόνος και φροντίζω μόνος τον εαυτό μου.
Τι θα πρέπει δηλαδή να κάνω για να καλύψω τις υποχρεώσεις μου; Πως θα περάσω εγώ τις γιορτές;»



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΩΝΙ ‘’ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ’’

 

Θλιβερή περίπτωση χαρακτηρίζει η εφημερίδα ‘’ΧΩΝΙ ‘’ τη περίπτωση της Μίκας Ιατρίδη.

‘’Δυστυχώς ‘’αναφέρει ‘’ βγήκε μέσα στο ΣΚ και μας είπε ότι μίλησε με τους Ροδίτες και εκείνοι της είπαν να πάει να ψηφίσει Σταύρο Δήμα. (Τι διάολο; Την τοπική της ΝΔ στη Ρόδο πήγε και ρώτησε;) Εκτός και αν στη Ρόδο, τώρα που έμαθαν ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει το ΦΠΑ στα ξενοδοχειακά κατά 6 μονάδες, πανηγύριζαν και πέταξαν τη σκούφια τους από τη χαρά! Και έτρεχαν να βρουν την Ιατρίδη να της πουν να πάει να στηρίξει τη συγκυβέρνηση, για να πάει κόντρα στα συμφέροντά τους! Λογικό...’’

Το ΧΩΝΙ αισθάνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγάλη απογοήτευση και θλίψη για την κυρία Ιατρίδη και για δύο ακόμη λόγους

1) Γιατί Στο ΧΩΝΙ δημόσια έλεγε σε συνέντευξή της «Έχω πει ότι εγώ προσωπικά δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με ενδιαφέρει να βρεθεί μια λύση συνολική για τη χώρα μας, που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων και όχι τα συμφέροντα των δανειστών μας»!

Τώρα, τι έγινε ,αναρωτιέται η εφημερίδα, και τελικά αποφάσισε να στηρίξει τα συμφέροντα των δανειστών και να βάλει ευθέως κατά των συμφερόντων των συντοπιτών της, που ζουν από τον τουρισμό, καλό είναι να το εξηγήσει (πειστικά αν μπορεί) στους ψηφοφόρους της στις εκλογές που έρχονται. Καλή της επιτυχία. Και είναι και κάτι ακόμα...

2) Η κυρία Ιατρίδη είδε με τα μάτια της (και άκουσε με τα αυτιά της) να κλείνει η υπόθεση Χαϊκάλη μέσα σε 3 μέρες!!! Επειδή στην κυβέρνηση συνέφερε να κλείσει άμεσα αυτή η ιστορία ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, η εισαγγελία έβαλε την υπόθεση στο αρχείο και δεν ζήτησε καν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Αποστολόπουλου. Όλο αυτό το απίστευτο πολιτικό σκάνδαλο το είδε μπροστά στα μάτια της. Και όμως αποφάσισε να τους στηρίξει; Με τη δική μας λογική, καταλήγει ο συντάκτης, η κυρία Ιατρίδη θα έπρεπε να ντρέπεται. Με τη λογική των ψηφοφόρων της; Θα το δούμε...

 

ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ- ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ 14ΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 

"Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ρόδου και ο φορέας υλοποίησής του ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κοινόν Δωδεκανησίων, θα αναλάβει όλα τα εμβόλια των παιδιών, τις ιατρικές εξετάσεις που έχει ανάγκη η 14μελής οικογένεια με τα έξι μωρά ,καθώς και τη φαρμακευτική τους κάλυψη, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΚΟΚΑΙΝΗ

Εξαρθρώθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τριμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης, στο νησί της Ρόδου.
Πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα στο όποιο συμμετείχαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24, 33 και 35 ετών, από τους οποίους οι δυο πρώτοι συνελήφθηκαν, ενώ ο τρίτος αναζητείται.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της προμήθειας-αποθήκευσης-διακίνησης ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της παράνομης διαμονής στη χώρα και της αντίστασης.
Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκονται και δυο ημεδαποί ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά ναρκωτικών ουσιών.

 

ΤΑΙΠΕΔ ..ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΟ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ Η VILLADEVECCHI

 

Σχεδόν μηδενικό ήταν το ενδιαφέρον για τα τρία πακέτα ακινήτων που προόριζε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για boutique hotels, καθώς βρέθηκε πλειοδότης μόνο για το Σανατόριο “Μάνα” της Βυτίνας.

.Τα 12 ακίνητα που έμειναν στα αζήτητα είναι τρία αρχοντικά στο Πήλιο τα οποία πωλούνταν, τα Ξενία Έδεσσας, Θάσου, Κοζάνης, το Σανατόριο Αγίας Ελεούσας στη Ρόδο και η Villa de Vecchi επίσης στη Ρόδο καθώς και τα Ξενία Τσαγκαράδας, Ανδρου, Κομοτηνής και Πλαταμώνα.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ



Και νέα μείωση σημειώθηκε στις τιμές καυσίμων στη Κω από 1,890 κατέβηκε σε λίγες μέρες στο 1,580 η αμόλυβδη,μετά την ενεργοποίηση καταναλωτών και τη στήριξη των πρατηρίων με τη χαμηλότερη τιμή ,επισημαίνει η Λέσχη 4χ4 .

Συνεχίζει ωστόσο να είναι υψηλή όταν βρίσκουμε την αμόλυβδη στο 1,550 στη Κάλυμνο και στο 1,410 στη Ρόδο

Το 1,295 των Αθηνών ας μείνει ασχολίαστο.

Στη Κάλυμνο όμως και στη Ρόδο ισχύει και ο ίδιος ΦΠΑ και τα ίδια μεταφορικά (στη Ρόδο περισσότερα)

Στη Κάλυμνο η χαμηλότερη τιμή έπεσε σε 3 μέρες 0,030 λεπτά .

 Μάλλον πρέπει να συνεχίσουμε όλοι να στηρίζουμε τα φθηνά βενζινάδικα για να μπορέσει να πέσει ακόμα περισσότερο η τιμή, προτρέπει η Λέσχη που πρωτοστατεί στη πρωτοβουλία μείωσης της τιμής των καυσίμων.

‘’ΚΩΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΠΑΛΙΑ’’ 



Η εφημερίδα"ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" για 5η συνεχόμενη χρονιά προσφέρει στο φύλλο αυτής της εβδομάδας, ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους αναγνώστες της, το  ημερολόγιο του 2015 "Κως: Ο τόπος μας παλιά".

Το ημερολόγιο "Κως: Ο τόπος μας παλιά", είναι εμπνευσμένο από την ιστορία και την παράδοση του νησιού Μέσα από τις φωτογραφίες, δίνεται η δυνατότητα στους παλαιότερους να ανασύρουν από τη μνήμη τους «παλιές στιγμές» και στους νεότερους, να συγκρίνουν το χθες με το σήμερα.

Και βέβαια, συμπεριλαμβάνει νόστιμες συνταγές μαγειρικής, της Ντίνας Σιούτα σε μια προσπάθεια να σας ταξιδέψει στις «μυρωδιές» της χώρας μας.  

Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας «ΣΤΑΘΜΟΣ», ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συμπατριώτες μας για τις φωτογραφίες που τους εμπιστεύτηκαν αλλά και τους χορηγούς για τη στήριξή τους στην έκδοση του ημερολογίου σε μία τόσο «δύσκολη» οικονομικά εποχή.



ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

 

Σήμερα Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου από το πρωί, ο Δήμαρχος Κω ενόψει των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων, θα δέχεται ευχές στο γραφείο του στο Δημοτικό Κατάστημα. Συγκεκριμένα

9:30πμ Κάλαντα από Φιλαρμονική 80 ΑΔΤΕ

10 πμ Κάλαντα από Χορωδία Δήμου Κω

11 πμ Κάλαντα από Φιλαρμονική Δήμου Κω

12 πμ Κάλαντα από Φιλαρμονική Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ‘’ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ’’ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΩ

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η επίσημη πρεμιέρα (8 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους ) της διεθνούς ταινίας "Περιπέτεια στο Αιγαίο" που γυρίστηκε στην Κω, με πρωτοβουλία του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω Νισύρου.

Στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, οι ξέγνοιαστες διακοπές μιας οικογένειας εξελίσσονται απρόσμενα σε ένα περιπετειώδες κυνήγι θησαυρού που θα φέρει στο φως καλά κρυμμένα μυστικά και θα γεννήσει ένα νέο έρωτα.

Μια διασκεδαστική περιπέτεια με πλειάδα γνωστών Ελλήνων ηθοποιών, δοσμένη με χιούμορ, από τον Φινλανδό σκηνοθέτηTaavi Vartia

Το δημοφιλές ελληνικό καστ αποτελούν η Ιφιγένεια Τζόλα (γνωστή από την τηλεοπτική σειρά Το Νησί), η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, η Ναταλία Δραγούμη, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Έφη Παπαθεοδώρου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Γιάννης Ζουγανέλης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

 

Ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Ποταμοί Καλύμνου. Ένας άνδρας με κουκούλα εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ περίπου.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54