Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   30-12-2014


Λίστα με «8» έφυγε για την Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Λίστα οκτώ ονομάτων «έφυγε» τα ξημερώματα από τη νομαρχιακή επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, που θα αξιολογήσει τους προτεινόμενους και θα αποστείλει εντός της εβδομάδας το τελικό σχήμα των έξι υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Είναι πολύ πιθανό τα μέλη της κεντρικής επιτροπής να παρέμβουν στην τελική επιλογή, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουν έως και το 30% των επιλογών της νομαρχιακής επιτροπής, η οποία αξιολόγησε συνολικά 22 αυτοπροτάσεις και ετεροπροτάσεις.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει «κλείσει» το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εσωκομματικές διαδικασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον Έβρο. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συναντήσεις των στελεχών του κόμματος στις τοπικές οργανώσεις εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ, στις 4 Ιανουαρίου στην Καβάλα και της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου του κόμματος, στις 5 Γενάρη στην Αλεξανδρούπολη. Βέβαιο θεωρείται ότι στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ θα συμμετέχουν τα παλαιότερα, γνωστά και πιο έμπειρα στελέχη, καθώς τα στενά χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν την προετοιμασία των νεότερων για τον προεκλογικό αγώνα.

Δηλώνουν εκλογική ετοιμότητα Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ

Σε «πλήρη ετοιμότητα» εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 δηλώνουν ότι είναι οι κομματικές οργανώσεις της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων τους στον Έβρο. Στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, εκτός από τους Α. Δερμεντζόπουλο και Κ. Γεροντόπουλο, που θα βρίσκονται μεταξύ των έξι υποψηφίων, πολύ πιθανές είναι και οι υποψηφιότητες των κ. κ. Αναστασίου Δημοσχάκη και Νίκου Βαφειάδη, ενώ υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, άνδρες και κυρίως γυναίκες, τα ονόματα των οποίων συζητούνται έντονα. Στο ΠΑΣΟΚ, εκτός από την  υποψηφιότητα του Γιώργου Ντόλιου, που θεωρείται βέβαιη, βολιδοσκοπούνται αρκετά πρόσωπα που προέρχονται από την παράταξη, ωστόσο ακόμα δεν έχουν «διαρρεύσει» ονόματα πιθανών υποψηφίων που θα στελεχώσουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Κινητικότητα και στους ΑΝΕΛ, όπου ήδη αναζητούνται πρόσωπα που θα συμπληρώσουν το υποψήφιο σχήμα, στο θα έχει συμμετοχή ο εν ενεργεία βουλευτής του κόμματος, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Μ. Ουζουνίδης: «Άμεσα λύσεις για τους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς…»

«Είναι αναγκαίο να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την βρεθεί λύση, τόσο για τα προβλήματα που προέκυψαν με την παραγωγή βαμβακιού όσο και με τις υποδομές που έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος παραβρέθηκε σε συγκέντρωση βαμβακοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο. Ο κ. Ουζουνίδης πρόσθεσε επίσης ότι θα σταθεί «δίπλα στον αγώνα των πληγέντων βαμβακοπαραγωγών υποστηρίζοντας έμπρακτα τα δίκαια αιτήματά τους».   

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για τα «ελληνικά λογιστικά πρότυπα»

Τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» θα αναλυθούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη. Την ημερίδα διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδα, στις 10 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου και ομιλητής θα είναι ο ελεγκτής λογιστής, Γιώργος Λαζαρίδης. Η ημερίδα απευθύνεται σε λογιστές-φοροτεχνικούς.   
 
Ορεστιάδα: Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Αγγέλων Φως»

Με το δρώμενο των παραμυθοαφηγήσεων και τίτλο «κόκκινη κλωστή δεμένη…», συνεχίζονται σήμερα, στις 5 το απόγευμα οι εκδηλώσεις «Αγγέλων Φως» στο Άλσος Αδριανουπόλεως στη Νέα Ορεστιάδα. Στην κεντρική πλατεία της πόλης θα λειτουργούν τα bazaar από τις 4 το απόγευμα και στις 7 μ.μ. θα απονεμηθούν τα βραβεία του διαγωνισμού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού. Στις 8 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, τοπικό συγκρότημα θα δώσει συναυλία.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30/12/2014 - 12:45