Εξέγερση μεταναστών στην Αμυγδαλέζα - Επέμβαση της αστυνομίας

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου νωρίτερα σημειώθηκε εξέγερση.

Φωτιές άναψαν, ξεκίνησε πετροπόλεμος, συμπλοκές και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές ενισχύσεις οι οποίες περικύκλωσαν το στρατόπεδο και έκλεισαν οι δρόμοι περιμετρικά.

Στο σημείο κατέφθασαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρό αριθμό αλλοδαπών που κατάφερε να αποδράσει, καθώς και για μετανάστες που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ταραχές ξέσπασαν κατά τις 21:30 όταν ομάδα μεταναστών αρνήθηκε, μετά τον προαυλισμό, να μπει στους χώρους κράτησης.

Ομως ο αναβρασμός στις τάξεις των 2500 κρατουμένων είχε ξεκινήσει από χθες όταν πληροφορήθηκαν ότι η 12μηνη προσωρινή κράτηση, που ίσχυε μέχρι σήμερα, γίνεται 18μηνη.

Την ένταση συδαύλισε και το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες, που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος στα κοντέινερ όπου διαμένουν, με αποτέλεσμα να ζουν σε αφόρητες συνθήκες.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11/08/2013 - 03:09