Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  14/1/2015


ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΣΕ 26ΧΡΟΝΟ ΣΥΡΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ  ΤΗΣ ΚΩ

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΑΠΟ  ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΣΤΙΣ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Αναγνωρίστηκε από τον εξάδελφο του το πτώμα ανδρός, το οποίο εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες της προηγούμενης Παρασκευής 9 Γενάρη στην παραθαλάσσια περιοχή ''ΜΑΡΜΑΡΙ''  της Κω.

Πρόκειται για ένα 26χρονο που αναζητείτο από τους συγγενείς του, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Ρόδου από τις 28 Δεκεμβρίου ,όταν πολυεστερικό σκάφος με 11 πρόσφυγες ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια για τις ελληνικές ακτές αλλά λόγω σφοδρής  θαλασσοταραχής ανατράπηκε μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα ,με αποτέλεσμα να διασωθούν μόνο οι τρείς μεταξύ αυτών και ο διακινητής ,οι οποίοι και επέστρεψαν στη Τουρκία.

Συγγενικά πρόσωπα των αγνοουμένων μεταναστών της νύχτας της 28 Δεκεμβρίου, αναζητούν τους δικούς τους, εκφράζοντας φόβους  ότι και τα άλλα δυο πτώματα γυναικών ( το ένα ακέφαλο) που βρέθηκαν σε Ψέριμο και Φαρμακονήσι ανήκουν στους επιβαίνοντες του τραγικού αυτού ναυαγίου.

Η σωρός του άτυχου νέου ,που αναζητούσε μια νέα  πατρίδα διεκδικώντας το δικαίωμα στην ζωή ,θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Ρόδου για νεκροψία-νεκροτομή.

Δ. ΓΑΚΗΣ  Μ. ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ‘’Η ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ. ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ’’

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους υποψήφιους βουλευτές Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη και Ματίνα  Κατσιβέλη, επισκέφθηκε τους Λειψούς και το Αγαθονήσι.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι δύο υποψήφιοι βουλευτές περιόδευσαν στα μικρά νησιά της βόρειας Δωδεκανήσου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη τη χώρα από την πιο ακριτική γωνιά της.

‘’Ο ΣΥΡΙΖΑ ’’δηλώνουν οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου’’ είναι το σύμβολο για όσους ελπίζουν για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, για πραγματική κοινωνική και εδαφική συνοχή».

Ο Δημήτρης Γάκης και η Ματίνα Κατσιβέλη σε όλες τις συναντήσεις και επαφές που είχαν με τους πολίτες, επεσήμαναν ότι οι στιγμές είναι ιστορικές και για την Αριστερά και για την ίδια τη χώρα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών, όπως είναι οι ελλείψεις στο Πολυδύναμο Ιατρείο (ΠΠΙ) Λειψών, τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές, τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μεταξύ των νησιών του βορείου συγκροτήματος και οι σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα λιμενικών υποδομών.

Ειδικό ζήτημα παρεμβάσεων – η αλιεία. Στη συζήτηση, οι ντόπιοι αλιείς έθεσαν στους υποψηφίους βουλευτές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην απόδοση της επιδότησης για την προμήθεια πετρελαίου. Τέλος, στους δύο υποψηφίους τέθηκε το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης γηπέδου και χώρων άθλησης στο νησί των Λειψών.

‘’Η καθημερινότητα στα ακριτικά νησιά, δεν στηρίζει προβολές στην τηλεόραση και σε τίτλους εφημερίδων, δεν προσφέρεται για επικοινωνιακές ατάκες και δεν μετριέται στις δημοσκοπήσεις. Ποιος πλήρωσε την οικονομική κρίση; Η ελίτ ή η κοινωνία; Την απάντηση την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Ιδιαίτερα επλήγησαν οι μικρές, λιγότερο ευνοημένες νησιωτικές περιοχές της χώρας.’’ υπογραμμίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου.


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑ ΣΤΟ  ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ

’’ΦΕΡΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η RYAN NAIR  ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ’’

Να φέρουν το θέμα της εκποίησης του αερολιμένα Ρόδου στο περιφερειακό συμβούλιο καλούν τους συμβούλους της περιφερειακής αρχής για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ στον αερολιμένα ΔΙΑΓΟΡΑΣ, βοηθώντας στην δημοκρατική προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε αυτό το μείζον ζήτημα και  ακολουθώντας το παράδειγμα των περιφερειών Ιονίων Νήσων και Β. Αιγαίου, που έθεσαν το θέμα σε διάλογο και εξέδωσαν ψηφίσματα ενάντια στην παραχώρηση.

 Ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση στηλιτεύει το ανύπαρκτο πολιτικό φιλότιμο, την ασυνέπεια θέσεων και πράξεων, την αδιάφορη στροφή της κεφαλής των πολιτικών σε ένα φλέγον ζήτημα του Τόπου.

‘’Και η εκποίηση του αερολιμένα, το λέει και η  RAYAN AIR, είναι μείζον ζήτημα.’’ υπογραμμίζει  η διοίκηση του Συλλόγου των εργαζομένων στην ΥΠΑ διερωτώμενη αν οι σύμβουλοι της παράταξης του Γ.Χατζημάρκου διάβασαν τις δηλώσεις που λένε ότι ξεπουλήθηκε ο Ελληνικός Τουρισμός στους Γερμανούς;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ‘’ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΓΚ/ΜΑ’’

Για τη φτωχοποίηση των πολιτών ,την απαξίωση της υγείας, τα προβλήματα στέγης και σίτισης που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπατριώτες μας ,τους ανασφάλιστους εργαζόμενους μίλησε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός εστιάζοντας στο μεγάλο έργο που επιτελούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις .

Όλα αυτά – τόνισε – πρέπει να αλλάξουν. «Μπορούν; Εμείς λέμε ναι. Και στον ΣΥΡΙΖΑ έπεσε το βάρος της ευθύνης για να τα αλλάξει».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε άλλο μοντέλο ανάπτυξης με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενώ για την εκποίηση του αεροδρομίου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ,υποστήριξε ότι  θα αναζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για το σταμάτημα του «ξεπουλήματος των αεροδρομίων».

‘’Δεν πάμε να κάνουμε σοσιαλισμό’’ ,συμπλήρωσε,’’ πάμε να κάνουμε κυβέρνηση σωτηρίας. Όσοι δέχονται τις προτάσεις μας, μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας, άρα αποκλείονται αυτοί που με την πολιτική που ακολούθησαν έφτασαν τη χώρα σε αυτό το σημείο.’’

Ο κ. Καματερός μίλησε και για τον στόχο των 3 εδρών στα Δωδεκάνησα, σημειώνοντας πως «καλό θα είναι να μην είναι και οι 3 από τη Ρόδο, αλλά να υπάρχει και από το Βόρειο Συγκρότημα βουλευτής», ενώ υπογράμμισε πως για τον ίδιο, είναι «βαριά ευθύνη αλλά και πρόκληση» η εκλογή του στη θέση του βουλευτή.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμα λόγο για θράσος της συγκυβέρνησης να φοβίζει τον ελληνικό λαό ενώ έχει δεσμευτεί για νέα μέτρα σε βάρος της οικονομίας και των πολιτών, όπως είναι η μείωση συντάξεων και η αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό .

ΑΝΕΛ’’ ΠΟΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ? ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗ Η ΤΟΥ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ?

 ‘’Οι πολίτες της Δωδεκανήσου ποια δέσμευση πρέπει να εμπιστευθούν, του Αντώνη Σαμαρά, της Τσαμπίκας Ιατρίδη ή το email Χαρδούβελη; διερωτάται η  Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων  Ελλήνων από τη Κω  παραθέτοντας τη δήλωση της υποψηφίας με τη ΝΔ Μ. Ιατρίδη από τη Κάρπαθο.

«Η δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά δικαίωσε τον αγώνα μου για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας».

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΟΦ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στην Οργανωτική Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΦ, που συγκροτήθηκε για να προσελκύσει ιατρικά και φαρμακευτικά συνέδρια στην Ελλάδα, προτάθηκε ως μέλος ο Δήμαρχος Κω  Γιώργος Κυρίτσης.

Η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου κατέθεσε τη σχετική πρόταση στον κ. Κυρίτση, ο οποίος την αποδέχθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος είχε αντιδράσει, πριν από ένα μήνα, στην διοργάνωση ημερίδας από τον ΕΟΦ για τον ιατρικό συνεδριακό τουρισμό, η οποία παρέκαμπτε το νησί .

ΣΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩ

Στη τουριστική έκθεση "Vakantiebeurs" της Ουτρέχτης συμμετέχει η Κως.

Πρόκειται για μία μεγάλη τουριστική έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό που σήμερα άνοιξε τις πύλες της  χθες και θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες αναμένεται να φιλοξενηθούν και να ενημερωθούν για τα τουριστικά προϊόντα.
Η Κως, για μία ακόμη φορά, συμμετέχει με δικό της εκθεσιακό περίπτερο, δίπλα από το περίπτερο του ΕΟΤ της Ελλάδας, ξεκινώντας δυναμικά στην τουριστική αγορά για την νέα χρονιά όπως της αξίζει, με την υποστήριξη της Expo World και της Kosinfo.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΙΣΥΡΟ

ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Η "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ"

Οι θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ, που προκάλεσαν τεράστια κύματα, ‘’σήκωσαν ‘’χθες στη κυριολεξία στον αέρα το πλοίο «Παναγιά Σπηλιανή» μέσα στο λιμάνι της Νισύρου.

Η κατάσταση κρίθηκε εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς το πλοίο κινδύνευε να βρεθεί στη στεριά. Επιτόπου έσπευσαν  πολίτες που κατέβαλαν προσπάθειες για να σώσουν το σκάφος και να το οδηγήσουν στη νησίδα ΓΥΑΛΙ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΑ ΑΚΤΕΣ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC) σημειώθηκε στις 00:48 μετά τα μεσάνυχτα, σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά από τις νοτιοανατολικές ακτές της Καρπάθου.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δίνει τον σεισμό στα 3,9 Ρίχτερ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 140χλμ. νοτιοδυτικά της Ρόδου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 4χλμ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14/01/2015 - 11:41