Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  21/1/2015


ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Τον εθνικό μας εναέριο χώρο παραβίασαν  για άλλη μια φορά χθες ,νοτιοανατολικά της Ρόδου, δύο οπλισμένα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, ενώ κατά τη διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή εντός του FIR Αθηνών, νοτίως του Καστελόριζου σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Ειδικότερα, τα δύο οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή εντός του FIR Αθηνών, σε απόσταση 70 και 40 μιλίων νοτίως του Καστελόριζου.

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη (1 σχηματισμός) που κατευθύνονταν προς το FIR Λευκωσίας και κατά την αποχώρηση των δύο οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών από το FIR Αθηνών, νοτιοανατολικά της Ρόδου, σημειώθηκαν οι 2 εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά.

Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκαν σε 5 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ’’ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ’’

«Παρών» δηλώνουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Ριζοσπαστικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και στα Δωδεκάνησα παραχωρώντας συνέντευξη τύπου για τη παρουσίαση του ψηφοδελτίου, σε  μία περίοδο όπως υποστήριξαν ‘’που το κεφάλαιο έχει εξαπολύσει, ιστορικά, μία από τις σημαντικότερες και μαζικότερες επιθέσεις που επηρεάζουν κυρίως τα χαμηλά στρώματα .

‘’ Στόχος ‘’ τόνισαν οι εκπρόσωποι της  ‘’να ορίσουμε ξανά την έννοια της Αριστεράς, ως έννοια ανυπακοής και αντίστασης ενώνοντας τις δυνάμεις μας με εργάτες, ανειδίκευτους και μη, αγρότες, καθώς και κινήματα λαϊκής βάσης.’’

‘’ Βαδίζουμε σε μία εκλογική αναμέτρηση ‘’σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Μαυρομάτης ‘’στην οποία, όπως όλα δείχνουν, ο λαός θα καταδικάσει τα κόμματα τα οποία είναι υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση ενώ, την ίδια τύχη, αναμένεται να έχουν και διάφορα κόμματα τα οποία λειτούργησαν σε δεξιό ή αριστερό άλλοθι, στις συνεχόμενες κυβερνήσεις του μνημονίου.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ ΤΟ Ν. ΣΟΦΙΑΝΟ

Σήμερα Τετάρτη 21 Γενάρη  θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου στις 7μμ.

Στην συγκέντρωση θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΔΗΣΟ

Στη Ρόδο θα βρίσκεται  αύριο Πέμπτη 22 Ιανουαρίου ο Δημήτρης Ρέππας για την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Δωδεκανήσου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΑΚΤΑΙΟΝ στις 6.30μμ

Οι. Υποψήφιοι του ΚΙΔΗΣΟ είναι Αρχοντούλα Διακομανώλη, Αριστοτέλης Ηρακλείδης, Θεόδωρος Καραγιάννης, Μιχάλη Χανιώτης και Αρετή Χατζηστέργου.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ

Άλλη μια αεροδιακομιδή σημειώθηκε χθες το απόγευμα όταν ελικόπτερο τύπου Super Puma απογειώθηκε από τη Ρόδο και μετέφερε στο Ηράκλειο Κρήτης  79χρονο με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η αποστολή του εκλογικού υλικού στα νησιά της Δωδεκανήσου από την περιφέρεια, καθώς τις προηγούμενες μέρες προωθήθηκαν σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και οι εκλογικοί κατάλογοι από το υπουργείο Εσωτερικών, για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Ήδη μεταφέρθηκε στο Καστελλόριζο με το πλοίο «Διαγόρας» το εκλογικό υλικό, καθώς και σε Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Αγαθονήσι και Αστυπάλαια.

Ανάλογο υλικό μεταφέρθηκε στη Κω με το πλοίο «Blue star 2» ενώ με το «Διαγόρας» αποστέλλεται σήμερα για τη Σύμη, τη Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς.

Από σήμερα θα διανέμεται εκλογικό υλικό και στα εκλογικά τμήματα της Ρόδου.

Αύριο Πέμπτη θα αποσταλούν οι εκλογικοί σάκοι με το πλοίο «Πρέβελης»σε  Χάλκη, Κάσο και  Κάρπαθο.

Σημειώνεται πως η  μεταφορά του εκλογικού υλικού στα νησιά γίνεται δωρεάν από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ

 Συνολική ποινή φυλάκισης 25 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 211.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε αλλοδαπό που συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι μετά από καταδίωξη, για τη μεταφορά 19 παράνομων μεταναστών στην Κω ,σύμφωνα με την εφημερίδα ‘’Ροδιακή’’.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα της 27ης Ιουλίου 2014 ανοικτά της Κω. Συγκεκριμένα, προσωπικό του πλωτού σκάφους του λιμενικού ενημερώθηκε από το στρατιωτικό παρατηρητήριο ότι ύποπτο σκάφος κινούνταν με κατεύθυνση τις ακτές της Κω. Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή του ακρωτηρίου «Άγιος Φωκάς» και εντόπισαν ένα σκάφος χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.

Ο διακινητής είχε ήδη αποβιβάσει τα 19 άτομα και επιχειρούσε πλέον να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια. Τότε το πλωτό του λιμενικού τον καταδίωξε και τελικά κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

ΣΤΟ 1,490 Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΚΩ

Στο 1,490 ε κατέβηκε η αμόλυβδη στη Κω και για πρώτη φορά έφτασε σε ίδια επίπεδα με τη Κάλυμνο
Μέσα σε 7 μέρες μειώθηκε η τιμή
-0,048 στη Κω
-0.020 στη Κάλυμνο
-και έμεινε σταθερή στη Ρόδο

‘’Ο ανταγωνισμός και η στήριξη των οικονομικών βενζινάδικων φέρνει αποτέλεσμα’’ υποστηρίζει η Πανελλαδική Ομάδα Βοήθειας 4Χ4 η οποία είχε και τη πρωτοβουλία αυτής της εκστρατείας άσκησης πίεσης .Σήμερα οι χαμηλότερες τιμές είναι
Στη Κω 1,490
Στη Κάλυμνο 1,490
στη Ρόδο 1,369

Η προσπάθεια των καταναλωτών στη Κω για ακόμα μεγαλύτερη  πτώση της τιμής των καυσίμων με στήριξη των οικονομικότερων βενζινάδικων,συνεχίζεται…

Το όνομα του βενζινάδικου που είναι φθηνότερο στη Κω είναι του
 Πλαγγέτη Νίκου 1,490 Πυλί JETOIL
 και στη Κάλυμνο 1,490 του Ρωσσιάδη Γεώργιου JET OIL

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ’’ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ’’

Με τον Δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή συναντήθηκε χθες , η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση και συζήτησαν για θέματα δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Γαλουζής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναγκαιότητα ουσιαστικής λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο νησί με τρόπο που να καλύπτονται οι ανάγκες των φορολογούμενων συμπολιτών μας, οι οποίες προέκυψαν από την μετεγκατάσταση της Εφορείας στην Κω, στις προσπάθειες που έγιναν για την λειτουργία της Γραμματείας ΚΕΠΑ στο ΙΚΑ Καλύμνου προκειμένου -με χρήση των υπαρχουσών δομών- να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση όσων πολιτών έχουν ανάγκη πιστοποίησης της αναπηρίας τους.

Ο Δήμαρχος επικεντρώθηκε επίσης σε ζητήματα που αφορούν στην αναγκαιότητα των διαδημοτικών συνεργασιών ενώ ανέδειξε και τα προβλήματα που ανακύπτουν στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και έχουν να κάνουν -σε μεγάλο βαθμό- με την ύπαρξη μειωμένου αλλά και μη επαρκώς ειδικευμένου προσωπικού.

Η εργαζόμενη-απολυμένη της ΕΡΤ και Περιφερειακή σύμβουλος, επικεφαλής της ‘’ΓΟΝΙΜΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ’’ στο Β. Αιγαίο ,Αγλαΐα Κυρίτση, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο βουλευτή στη Δωδεκάνησο Ηλία. Καματερό, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί μετεκλογικά στην κατεύθυνση της δημιουργίας νέων οργανικών θέσεων εργασίας για τη στελέχωση των Δήμων και της Δημόσιας Διοίκησης γενικότερα.

Όσο για τα ζητήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών αλλά και την ανάπτυξη των νησιών, επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πλέον, θα ανοίξει μετά τις εκλογές ένα κύκλο ανοικτής διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες για την καταγραφή των πραγματικών αναγκών τους και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς υλοποίηση.

3.500 ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΝΤΑΡΓΟΥΙΝ

Τρεισήμισι  χιλιάδες ομογενείς, στην πλειοψηφία τους Καλύμνιοι, επέστρεψαν τα τελευταία 3,5 χρόνια στο Ντάργουιν λόγω της Οικονομικής κρίσης.

σύμφωνα με τη δήλωση του επίτιμου Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας Γιάννη Ανοιχτομάτη .

Να σημειωθεί ότι την Κάλυμνο επισκέφτηκε από 2-5 Νοεμβρίου 2014 5μελές Κλιμάκιο από τη Β.Ε της Αυστραλία στην Κάλυμνο που έδωσε κοινή συνέντευξη με τη Δημοτική Αρχή ,όπου αναφέρθηκαν οι προϋποθέσεις για να χορηγηθεί βίζα εργασίας σε Καλύμνιους εργατοτεχνίτες για το Ντάργουϊν και ο σχεδιασμός για τη λειτουργία στην Κάλυμνο Κέντρου Πιστοποίησης Επαγγελμάτων και γλωσσομάθειας.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, στη συγκεκριμένη περιοχή της Αυστραλίας έχουν δημιουργηθεί πολλές νέες θέσεις εργασίας αλλά λίγοι Αυστραλοί μετακομίζουν βόρεια για να εργαστούν εκεί, όπου το κλίμα είναι τροπικό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΜΕ ΤΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ‘’ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ’’ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Καστελόριζου με τη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού ότι η ανακοίνωση της ένταξης της χώρας μας στο Μνημόνιο από το Καστελόριζο ήταν διαφήμιση για το νησί, αφού αναδείχθηκε σε πρώτο πλάνο διεθνώς.
 “Αρνητική ήταν η διαφήμιση για το Καστελόριζο. Προβλήθηκε το νησί μας για το Μνημόνιο. Που το είδε το καλό ο κ. Παπανδρέου;

Όπως όλοι οι Έλληνες, έχουμε δεχτήκαμε και εμείς περικοπές στους μισθούς, υπάρχει ανεργία, η οικοδομή εξαφανίστηκε από το προσκήνιο ενώ τα προβλήματα αυξήθηκαν. Ψωνίζουμε κάθε μέρα από την Τουρκία, όχι μόνο γιατί η σύνδεση με τη Ρόδο πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα, αλλά γιατί λόγω κρίσης είμαστε πιο φτωχοί και στην Τουρκία είναι πιο χαμηλές οι τιμές. Επίσης, φάρμακα, ακτινογραφίες και οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε, απευθυνόμαστε στην Τουρκία.

Στο νησί μας, υπάρχει μόνο ένας αγροτικός γιατρός. Τίποτα δεν άλλαξε, τίποτα δεν διορθώθηκε”δηλώνει ο πρώην δήμαρχος Παύλος . Πανηγύρης συμπληρώνοντας πως εκείνη την ημέρα δεν θα την ξεχάσει ποτέ ο ίδιος όπως φυσικά και κανένας Έλληνας πολίτης, αφού, τότε ανακοινώθηκε ότι η χώρα μας θα ενταχθεί στο Μνημόνιο, από τον κ. Παπανδρέου.

‘’ Οι λέξεις Τρόικα, Μνημόνιο και ΔΝΤ που σήμερα είναι συνυφασμένες με την ανεργία, τις αυτοκτονίες και την πενία, τότε ήταν λέξεις άγνωστες προς όλους μας και πιθανών ελάχιστοι καταλάβαιναν το μέγεθος της φτώχειας και της λιτότητας που θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια.’’ υπογράμμισε ο πρώην δήμαρχος.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21/01/2015 - 13:05