Συνελήφθησαν δύο ακόμη αλλοδαποί της Αμυγδαλέζας

Συνελήφθησαν από τις αρχές δυο από τους συνολικά 10 αλλοδαπούς που διέφυγαν από το Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα. Οι δύο μετανάστες εντοπίστηκαν στο Μενίδι αργά τη νύχτα της Κυριακής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εντοπισμό και των υπολοίπων. Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 14 αλλοδαποί που συνελήφθησαν την Κυριακή, στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Κράτησης. Μετά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, και η ΕΛ.ΑΣ. αποκρούει τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια στην Αμυγδαλέζα. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Παρθένης, τόνισε ότι «οι συνθήκες στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα είναι αξιοπρεπείς και ανθρώπινες».

 

Σχετικές ειδήσεις: ΣΥΡΙΖΑ: «Να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια»
Δέκα κατάφεραν να αποδράσουν από την Αμυγδαλέζα - Δικογραφία για τα επεισόδια σε 41

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οδηγούνται οι συλληφθέντες αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν κατά  τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων, στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54